Да знаеш само др даскалов колку има утнато. А приватен е. Јас искрено од она што сум била верувам на државни е повеќе. Што и фали на воена. Доколку некој има девијација сигурно ќе го средат 100 пати подобро отколку кај даскалов. Таму работат доктори 30-40 години и ако немаат искуство некој приватник па ич
Еве ме по 2 месеци по операција, го засакав мојот нов нос, добив природен нос кој одговара на моето лице, со полно срце благодарна сум на др Добри Стоименов!
zdravo.imam prasanje do vas.denes bev kaj rade filipovski mi rece deka imam devijacija levo tip 2 ama nisto ne rece za operacija ili sl stoznam vie sto odite sami vi predlagaat ili moevo ne e do tolku za operacija?
Stom ne rekol,znaci ne e tolku za intervencija,mozi I ne ti pravi nekoj golem problem,jas I voopsto ne sum zadovolna od nego,mene me operirase ama estetski me unakazi
Ne ti predlagaat sami i doktorot ne ti kazuva dali da pravis ili ne samo ti kazuva dali imas devijacija odis dole vo ambulantata i ke ti kazat koi se slobodni termini za operacija da si izberes
извини те молам вака што ке ти кажам дека одговорот ти нема логика. Како може да закажува термин за операција ако докторот не дал предлог...второ, девијација ако не ти прави проблем за дишење и зборување, тогаш воопшто нема потреба да оди под нож.
Izvini da ti kazam mene mi e pominato koga ke projdes niz se togas ke mi kazes,doktorot nema da ja tera da pravi operacija samo ke i kaze dali ima ili nema devijacija pa tvoe e dali sakas ili ne sakas da pravis i dali ke pravis rinoplastika ili septoplastika samo tvoe e
iskreno neznaev za ova jas mislev doktorot treba da kaze a on deka imase mnogu rabota ko da sakase pobrzo da me otkaci.sepak fala ti za informacijata .ti kako pomina?
Здраво !Пред 2 недели се правев операција на носот , имав скршена коска и отежнато дишење , се правев кај др .Копачева , задоволна сум од операцијата многу.Кога ме зедоја на операција ми ставија инфузија , па после 30 мин ме зедоа во сала , и многу сум задоволна во текот на припремата многу ме смирија пошто имав голем стрес , во 11 почнаја со операцијата сат траеше пошто одма ми ја вратија коската и мал естетски дел имаше , единствено почувствував кога ми викаја и го извадија цревото за дишење и знам дека ми беше многу ладно цела се тресев , кон 4 се освестив и немав никакви болки и вечерта ја поминав топ ,цела ноќ имаше сестри , презадоволна сум. Единствено е проблем што дишиш преку уста и многу се суши и неможев да ја отварам да се напијам вода, па морав капка по капка , утре дента ме пуштија дома и ми дадоја само антибиотик да пијам , имав болки но не страшни пиев само метафен, 3тиот ден веќе немав никаква болка и на 4от ми ги извадија тампоните и искрено мн ме болеше , плачев ко бебе хаха единствена за мерка за Копачева мн грубо работи не знае полека ,не му е гајле дали те боли , 2 дена одкако ми ги извадија тампоните дишев дури премногу неможев да се наситам ,преубаво чувство , на 7от ден бев за лангетата на носот ,мн ми беше страв но тој дел беше нај лесен ,за 5 секунди готово беше , ме избриша со алкохол , за конците ми рече другата недела , е сега дали некој има искуство во вадење на конци на 2тората недела ? Пошо сите ги вадат на 7 ден,многу се исушени и ми е многу страв да не ме боли. Носот ми е преубав иако е потечен целосниот и овие 3 дена неможам да дишам , затнат ми е носот скоро се , користев 1 недела капки ,нормално било тоа ,резултат ке е после 2 месеци , се ме кошташе 450Евра
Моја препорака е да продолжиш со ставање на капки за носот, јас ги ставав септаназал, ми беше пријатно со нив затоа што ја влажнат слузницата на носот, содржи пантенол, инаку за да ти омекнат конците можеш со стапче за уши да ставаш бел вазелин или маст хлорамфеникол. Вадење на сплинтовите не е страшно кои ѓи вадат заедно со конците, незнам колку беа ама 1 или 2 многу брзо ѓи извадија нема ни да осетиш.
j По вадењето на лангетата ми стави фластери , е фластерите после 3 дена се стопија а лепакот остана на носот а другото си падна , едвај го извајв лепакот од носот , и сега ми е страв да не ми биде нешто без фластери ?
Ако на некому му е од помош ова сум јас пред и после операција на носот. Годината кога се оперирав (2017 февруари) имав пишувано на форумот но бидејќи бев нова (иако се зачленив со намера да му помогнам некому со моето искуство, а подоцна ми се допадна форумот па продолжив со пишување на многу други теми) некои членки мислеа дека лажам, дека сум направила акаунт само за да се рекламирам, дека некој друг стоел позади и слично. Затоа после 2 години од операцијата сакам да ве охрабрам сите што сакате да направите операција да го сторите тоа доколку формата на носот ви пречи, ви ја руши самодвербата или прави да се сакате помалку. Што се однесува на последици и пост оперативни проблеми освен нормалното се друго помина супер, а што се однесува до тоа дека после некое време носот се деформира или ја губи првобитната форма можам да кажам дека е лага (барем во мојот случај) и дека формата е истата како и на почетокот и се чувствувам како воопшто никогаш да не сум направила операција. Поздрав и со лесно на сите што планираат да се одлучат на ваков чекор. Спојлер: Пред/потоа
пред и потоа , 14 ден денес , уште 3 дена и конците треба да ги извадат , ке ставам слика повторно после 1 месеци , Со лесно на сите , секој човек заздравува различно немојте да се плашите не е толку страшно колку што изгледа , јас само боја сменав кај очите и на 5 ден веке на кафе ојдов и тоста јадев хаха
Ти благодарам Во државна на одделот за пластична и реконструктивна хирургија кај Д-р Лазо Новески. Инаку не напоменав дека освен во профил и во анфас имав корекција, сплеснат ми беше носот на врвот и тоа е корегирано односно на врвот ми е стеснет и симетричен.
Девојки, сакам да прашам дали некој имал искуство со др. Игор Пеев? Закажав кај него операција за 1 недела. Бев на консултација, докторот е навистина љубезен, а и многу добри препораки сум слушала за него. Дали имал некој искуство со него и ако имал дали може да ми испратите слика? Фала ви.