Аплицираше ли филери на врвот од носот? Ме интересира дали е изводливо тоа? Дали боли и дали имаше компликации? И се разбира, колку те кошташе?
Da aplicirav na vrvot,toa e najbolnoto mesto vsusnost.Iako ne e nesto mnogu bolno bidejki ti stavaat predhodno anestezija vo vid na krema i procedurata trae kratko. Komplikacii nemav i ne bi trebalo da imas samo odi kaj iskusni doktori. Jas ne go pravev odednas,se bockav nekolku pati taka da nitu modrici ne sum imala a ako go pravis odednas mozno e da ti otece sto e normalno no brzo pominuva i toa. A za cenata mislam deka okolu 15.000den bese jas nacekav akcija togas zaedno so korekcija na nazolabijalni brcki.vo sustina toa e☺
Zdravo na site. Jas imam nosna devijacija I poteskotii so disenjeto. Cekam da mi se javat od klinicki centar Skopje kaj Dr Beatrisa Popovska. Ve molam nekoe iskustvo ili mislenje za doktorkata.
Ne se lazete u privatnata u tetovo tolkavi pari ke frlite za dzabe da bil saglam nema tuka da doaga toj da pravi operacii imase mnogu se zalea sega go smenija imeto neli ne e medika istambul a
Здраво, баш ме интересира кој не е задоволен од Медика Истанбул Тетово со сегашно име Оне хоспитал. Толкави пари е ,,2000 евра " , со тоа што во државна плаќаш 40.000 ден доколку сам го бираш терминот за операција и со сите пропратни трошоци нема да те фати под 1000 евра. Ако бил докторот саглам немало да доаѓа кај нас да работи. Па реално за такви како вас со ограничени сфаќања и не треба да доаѓа да работи треба да ве прават во државна и да си одите оштетени цел живот.Докторот си работи во реномирана болница во Турција а најверојатно имат договор склучено со болницата во Тетово па доаѓа еднаш месечно. Овоа не го пишувам од ракав туку имам искуство и со државна и со медика истанбул. За твои пари во државна докоторот не можеш да го најдеш го бараш 2часа и на крај ти прави конторола од 5мин. Во приватните ем те гледаат како што треба ем резултатот е далку подобар.Е сега и кај сите приватни има исклучоци , ама па затоа пред да одите треба да присоберете инфомрации како и што е.
Државните болници секогаш ќе имаат пациенти дури и повеќе од што треба за нормална работа ради пренаселеноста во Скопје, затоа не се ни замараат премногу докторите. Во приватните системот е другачие, имаш подобри услови и привилегии за боље нивен бизнис и твое искуство, значи двете страни да се среќни. Чиста психологија. Но ова е грубо и генерално општо прифатено, но секаде има и исклучоци.
Здраво на сите! Јас сакам да се пофалам за мојот нос, а воедно и да му се заблагодарам вака јавно на Др. Даскалов! Ми објасни убаво каква корекција кај мене би била можна (на пр ноздрите ми се поприлично големи и рече дека нема многу да го тегне нагоре бидејќи ке добијам сосема неубав изглед). Значи ако некој си замислил некаков облик без притоа да воопшто размисли дали е посакуваниот облик соодветен за неговото лице и пред се дали е изведлив, па резултатоѕ не му се допаднал, тогаш докторот воопшто не е виновен. Мене ми излезе носот супер, отечен ми беше многу малку време. Јас на 1 април се оперирав а веке на 13 заминав на работа (летав и со авион бидејќи не живеам во Македонија), со дишењето немав проблем, немав ни постоперативни болки, значи можам топло да го препорачам бидејќи си е експерт во својата специјалност. И пак ќе кажам, едно е луѓето како лаици што си замислуваат, а сосема друго е он кога ќе процени што всушност одговара. Инаку, кој сака слики, може во ПП. И ако веќе некој критикувате барем покажете ни зошто, т.е. ставете слика. Еве од мене слики, во профил. За анфас сепак во ПП
Јас ќе кажам само дека одамна сум на групава бидејќи и јас го имам истиот проблем. Немојте никако да се лажете и одите кај Даскалов. Бев зборела со неколку членки тука кои избрзале и ги прочитале (фалбите на докторот) И на крај биле многу разочарани. Имаше една членка на кои ни ушите не и ги погодил. Според мене докторот се рекламира или некој негов бидејќи веројатно нема ни работа. Внимавајте и не наседнувајте. Кога веќе плаќате одете си на пластична хирургија или надвор
Добро, тоа е Ваше мислење, јас ќе кажам во своја одбрана дека докторот не е ниту "некој мој", ниту пак имам нркоја корист од тоа да го рекламирам. Сакав само со факти да поакаж како тој мене ми го среди носот. И пак ќе повторам - ве молам ако се пофалува некој или се критикува - само со слики. Бидејќи не се работи за кратење коса, туку за операција која буквално од корен може да ни го промени животот. Јас освен на тоа што сум го искусила на моја кожа или на она што сум го видела со свои очи,не верувам на ништо друго. А пред да одам на ОП видов (имам роднина кај која тој го корегираше носот и сама си видов како и го направил ).
Zdravo na site. Dali ke mozi tie sto veke pravele estetska operacija na nos da kazat koi predoperativni ispituvanja gi pravele? Jas bev na konsultacii vo drzavna kaj Dr.Peev, toj samo usno mi kaza sto bi koregiral, megutoa ne spomna deka treba da se napravi nekakva snimka pred operacija nitu nesto slicno. Nitu pak mi dade nekakva slika kako bi mi izgledal nosot po operacijata. Koga go prasav dali treba da se krsi koskata da da mi veli ke ja skrsime. I sakase da mi zakazi termin i da uplatam 65000 na transakciska na smetka na bolnicata. Megutoa mene seto toa mi e cusno, kakoda uplatam, nemam dogovor, nemam nikakov medicinski dokument nisto, I kako ke se pravi taa operacija bez preth odni ispituvanja, malku mi e nejasno. Ke moze li nekoj da objasni kako pominal i koja bila postapkata. Vi blagodaram
Znaci strasno ti ne si edinstven slucaj sekade taka bez snimki te vidat oni od oko pa ajde daj parite samo vo stranstvo begajte za vakov tip operacija zasto vidovme kolku se zadovolni kaj nas od nivnite gluposti kako bez snimka operacija ne e ova igracka
Незнам зашто имаш страв. На докторот тоа му е работа. Тој до сега оперирал сигурно 500 луѓе и треба да му е веќе рутина ова. Ако ти имаш толкава желба за операција седни и прочитај ја цела тема. Не само задните 2-3 страни. Јас 2-3 пати ја имам прочитано. Имам Пишувано на членки кои се оперирале, на интернет исто гледано, споредувано итн Мислам мора да се потрудите малку ако сакате да добиете некоја информација. После тоа види дали ќе ти биде сигурно или не. Инаку тестови имаш крвна слика и брзина на крварење. Јас можеби би додала и тест за Срце, но докторот знае најдобро. Не се сеќирај не е дива работата. Ќе си уплатиш и пред операција сигурно ќе добиеш некои документи за договор. А тоа како ќе испадне на крај никој не може со сигурност да ти каже.
Tie doktori nekogas zaboravaat od aspekt na pacient kako e da e cel zivot posle ke se snosis ako ima losa posledica na strana toa sto e golema para za nasiot standard jas totalno go razbiram devojceto zasto se misli
Zdravo, Vo drzavna bolnica ti trazat analiza od krv ako ne si od sk moze i vo tvojot grad da si ja napravis den dva pred operacija i znam deka baraat da se ispita za alergija na analgetici no toa doktorot sto ke te pravi operacija ke ti dade uput. Vo privatnite bolnici ti zemaat krv,odis kaj anesteziolog i brzina na krvarenje ispituvaat.Pred operacijata se konsultiras so doktorot te slika stava slikata na lp i toj go modelira nosot kako misli deka treba da izgleda a ti mozes da napravis korekcija.Plakas posle operacijata. Vo drzanvna se.plaka pred operacijata a za slikanje mislam deka nema. 65 000 denari ne se malku pari a doplonitelno ke imas i dodatni trosoci. Podobro dodadi uste 700 800 evra i odi vo privatna bolnica.Dobro informiraj se kade i kaj kogo. Go imas dr Amadej In , dr Ilker vo One hospital imas dobri doktori sto se profesionalni vo tie vodi...
Za saglam pobaraj von drzava najblisko i garantirano da e ti e dr glumicic hrvatska dr encev bugarija dr milan od srbija imase uste nekoi od tie prostori doktori sto pravele na slavni licnosti bez da se macis pa korekcija i nervoza zs sesto se iznacitavme po forumite a mnogu od niv od iskustvo si kazuvaat nekoi od pusta reklama.se naj
Znaci cela tema ja imam izlistano i procitano poveke pati. Ne e ova igracka pa da se odi bez snimka, treba koska da se krsi ako ubavo procita.Za zab (umnik) koga vadev snimka mi napravija, a ne pak za operacija na nos. Nekako celata procedura ne mi e jasna, ne mozi samo od edno gledanje bez nikakov pregled da se bara da se zakazi operacija, jas sepak mislam deka se potrebni prethodni ispituvanja. Isto test za alergicnost na analgetici ne ni spomna doktorot. Jas citav forumi i od sosedstvoto(srbija konkretno) i gledam deka tamu procedurite se so site prethodni ispituvanja. Najverojatno ke se rasprasam za ovoj zafat i tamu. Tuka nekako ne mi deluvase seriozno i mnogu zainteresirano doktorot, se nekako se sveduvase na toa ti plati pa ke prajme muabet. Ne mu veruvam, ne mozi taka samo ajde vo operaciona sala direktno, ne e vo red...
Во државна се 2 болници, уво нос и грло и Клиника за пластична, вторава има далеку подобри услови и подобар третман така? Пошто нели се плаќа приватно и цената е далеку повисока. Мене ми е тоа многу битно, покрај стручноста на докторот. На пример амбулантата на уво, нос и грло е хорор.
Ne e horor ambulantata okej si e,vo plasticna samo vlezot vo odd ti e porazlicen a sobite i tamu i tamu ti se skoro isti.Taka da toa i ne e tolku bitno tuku odnosot na vrabotenite so pacientot.
Zdravo jas imam praveno operacija kaj Dr. Peev i sum prezadovolna. Nemav nitu najmala bolka a doktorot ima tolku dobro cuvstvo za estetika nikoj ne ni mozese da primeti deka sum napravila operacija samo deka sum razubavena (tie sto me nemaa videno dolgo vreme). Toa bese pred nekoi si 3 godini. A za pregledite i ispitite se pravat na istiot den kako i operacijata ako nemas nekakvi drugi problemi vo koj slucaj bi trebalo da gi spodelis so doktorot pred toa. Jas ziveam vo stranstvo, kade sto mozev da napravam operacija na nosot, megutoa po nekolku konsultacii so doktori i tuka i vo Makedonija, toj najdobar vpecatok mi ostavi i mislam deka nema da zgresis ako se odlucis da pravis operacija kaj nego So sreka