Корејска козметика

Дискусија во 'Лице' започната од simicka, 19 август 2016.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.825

Па не, така си решив самата да земам др производи, а инаку да , може да ти одговараат ама може и не тоа е ризикот :) има да си избереш нели до која цена ти одговара да дадеш за производи , како сакаш ти на крај краева. За порите нема производ што ќе ти помогне да се стеснат, доволно е да се чисти. И јас имам проширени пори и нема нешто што не сум пробала до сега , а за брчки почетни можеш да ги земеш серумите што ти ги препорачале, и да не забораваш спф креми да нанесуваш

2. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Одам на чистење на козметичар да. а баш видов пред и потоа од девојка со проширени пори и имаше мноогу разлика па си се понадевав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.825
    @brm_brm ако сакаш пробај тоа што ти понудиле,од производиве јас задоволна сум особено од спф на Tocobo и од балмот на Heimish, убаво вади шминка а спф стикот не го масти лицето, немаш чувство дека носиш спф крема. Имам мрсна кожа инаку да нагласам :)

4. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    зашто на сајтот на Олпео голем дел од производите ги нема на залиха?

5. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Вчера бев, бидејќи чекаат роба јас чекам фактор да испробам :) .

6. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Јас земав денес од coslovemetics крем со спф па ќе споделам каков е.

На SunnyGirl2 и Bella2_ им се допаѓа ова.
  7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.908
    има некој производ
    за почетни брчки околу очи и чистач на пори??

8. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Пептиди можеш за брчките бидејќи тоа е добар и за текстура за да ги спречува .
    А зс чистач за пори само двојно чистење. Масло па пена од која пената да ти е со салицилна и да ја користиш неколку пати 2-3 неделно (не секој ден пената) бидејќи е со киселинс но тас најмногу помага за пори посебно чистач.

На SunnyGirl2 и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.825
    Мислење за шминките на Unleashia , дали имате нешто пробано?
    Особено за пудрата, дали е добра?

Screenshot_20230730_134651_Chrome.jpg

На MayDiamonds и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  10. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Имам пробано кармините двата се топ посебно матот цел ден стојат.
    Пудрава им е покривна но многу добра со фактор и бакучол внатре и искрено не е ич тешка за сега летно време но имаат тестери извадено во гтц имав шанса и да пробам како е на рака . За секој е различно но слушам добри рецензии кај нас, штета што сд малце бои само.
    Маскарата е препредобра (имам долги трепки ) така да ама не ги лепи.
    Коректорот го пробав од другарка не ми се свиѓаше искрено на рака …
    Тие дуо што се палетата е многу мултифункционална и ми се свиѓаа светките посебно не паѓаат.

На MayDiamonds, angela.kostova и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.825

Фала ти :) а пудрата дали ја сетираш? Јас имам мрсно лице , ќе морам да ја сетирам

На Bella2_ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Хм тоа треба да видиш бидејќи јас ставам само коректор одозгора и со спреј ама сега нов ке зимам ја сетирам мојава шминка.
    Искрено за летен период сега можеби ќе ти треба да :)

13. Petrova681

Petrova681 Нов член

Се зачлени на:
    21 август 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Како сте задоволни со рутините од coslovmetics? Дали вредат за парите, бидејќи не се малку за да ги дадам ако нема ефект? :D

На Boyana9 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Јас уште пред година / повеќе можеби им имав пишано и кога видов што ми дадоа за мојата проблематична кожа се разочарав искрено немаше смисла. Почнав сама и си се снајдов мене од Олпео многу ми помогнаа бидејќи и во дуќан им идам и ми е топ засега многу почисто лицево.
    Пробај нека ти дадат рутина па ти види си точно дали производите се за тоа што го бараш , види рецензии на нив по интернет исто така тука прашај кој има искуство ќе ти сподели. :)

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.825

Јас од 1ви август почнав да ги користам нивните производи , ми дадоа рутина, утре е точно 3 недели треба и апдејт да направам, ама најверојатно нема зошто не гледам баш некоја разлика... можеби е и рано, не знам. За неколку месеци ќе видиме. Вака некако го чувствувам лицето по масно од претходно, дали и бидејќи е топло па кожата нели лачи повеќе себум. Ќе оставам повеќе да делуваат производите па ќе пишам секако

Инаку јас имам користено се и сешто од козметика и најмногу ми се погодиле производите од аптека до сега (La roche posay,Vichy, Apivita, Dr.Hauschka...) , ама ете реков и на корејските шанса да им дадам :lol:

16. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Баш ми е мило што си ги имаш најдено брендовите и состојките што ти одговараат . Да бидеме искрени кај мене е обратно тие од аптека како ( биодерма од дерматолози ) страшно ме исфрлија и еден производ на ла рош но не значи дека нема пак во иднина да им дадам шанса. Додека корејскава козметика мене до ден денес ми го спасуваат лицето ама е битно многу кои состојки и во колкав процент се користат. :)

17. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.230
    Да препорачате добри пептиди од корејскиве? Од тоа што може да се најде кај нас

И што користите од корејска во ноќа рутина? Ми требаат некои продлози и идеи што ново да вметнам, барам за сува кожа, за изедначување тен и свежина.
    Во утринската веќе користам вит ц од серуми

18. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Пептиди јас ги имам пробано овие два и се топ искрено е сега кај повозрасни од кај мене се гледаат како потполнуваат брчки и текстура додека кај мене јас го спојувам со ретинол.

https://olpeo.mk/product/ample-n-peptide-shot-ampoule-30ml/

овој е густ ама одма се упива но мене искрено топ ми е секој ден го ставам навечер. Посебно ми хидрира ради ретинолот што знае малце да ме исуши на некои делови и ниацинамид исто така што го користам . Пептиди ми се спас а при тоа не ме ни исфрлаа ниту никаква лоша реакција. За есен / зимо ми е најпогоден искрено.

https://olpeo.mk/product/mizon-peptide-500-ampoule/

Овој е лесен многу и тоа баш како вода е го ставаш можеш и два пати на ден и исто одма се впива. Има многу јаки пептиди внатре и повеќе но искрено ако тебе не ти е толку за брчки можеш и сп првиот дс пробаш и да го истестираш. Овој ми е погоден за летен период ради текстура и ми е од оние ботокс пептид внатре. :)

Мојата ноќна рутина е поделена на различни денови.
    Една вечер користам маслен чистач, тонер, ниацинамид и ориз крема.

А друга вечер бидејќи оваа ми е рутина 2-3 пати неделно бидејќи имам ретинал со бакучиол:
    Маслен чистач, тонер , пептид и ретиналот со бакучол бидејќи е крема верзија :) . Се надевам нешто од ова би ти помогнало

На CooperD му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.230
    Ти благодарам.
    Јас од ноќна рутина користам само ретинол 3 пати неделно. И еднаш хемиски пилинг.
    Другите денови ми е само хидратација.
    Сега сакам два дена да вметнам плус пептиди. Да не е премногу ова со ретинолот? 3 пати ретинол и 2 пати пептиди ќе биде.

20. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Можеш дс ги ставаш пептидите на денови и кога користиш ретинол бидејќи ќе видиш уште подобри резултати и похидрирана ќе е кожата.
    Но ако ти е страв можеш да почнеш со денови кога не го ставаш ретинолот да е пептидите и да видиш како ќе биде. Ако ти се допадне после 1-2 недели можеш да почнеш да го ставаш и пред ретинолот за уште подобри резултати.(fingers)
    Никогаш не може да е многу со пептиди они не се киселини ниту за чистење, само ретинол може да д многу ама кај тебе си е одлично.

Иначе супер ти е рутината кога ќе воведеш и пептиди уште толку ќе имаш свежина на лицето и ќе спречуваш брчки и линии .

На CooperD му/ѝ се допаѓа ова.