Па не, така си решив самата да земам др производи, а инаку да , може да ти одговараат ама може и не тоа е ризикот има да си избереш нели до која цена ти одговара да дадеш за производи , како сакаш ти на крај краева. За порите нема производ што ќе ти помогне да се стеснат, доволно е да се чисти. И јас имам проширени пори и нема нешто што не сум пробала до сега , а за брчки почетни можеш да ги земеш серумите што ти ги препорачале, и да не забораваш спф креми да нанесуваш
Одам на чистење на козметичар да. а баш видов пред и потоа од девојка со проширени пори и имаше мноогу разлика па си се понадевав.
@brm_brm ако сакаш пробај тоа што ти понудиле,од производиве јас задоволна сум особено од спф на Tocobo и од балмот на Heimish, убаво вади шминка а спф стикот не го масти лицето, немаш чувство дека носиш спф крема. Имам мрсна кожа инаку да нагласам
Пептиди можеш за брчките бидејќи тоа е добар и за текстура за да ги спречува . А зс чистач за пори само двојно чистење. Масло па пена од која пената да ти е со салицилна и да ја користиш неколку пати 2-3 неделно (не секој ден пената) бидејќи е со киселинс но тас најмногу помага за пори посебно чистач.
Имам пробано кармините двата се топ посебно матот цел ден стојат. Пудрава им е покривна но многу добра со фактор и бакучол внатре и искрено не е ич тешка за сега летно време но имаат тестери извадено во гтц имав шанса и да пробам како е на рака . За секој е различно но слушам добри рецензии кај нас, штета што сд малце бои само. Маскарата е препредобра (имам долги трепки ) така да ама не ги лепи. Коректорот го пробав од другарка не ми се свиѓаше искрено на рака … Тие дуо што се палетата е многу мултифункционална и ми се свиѓаа светките посебно не паѓаат.
Хм тоа треба да видиш бидејќи јас ставам само коректор одозгора и со спреј ама сега нов ке зимам ја сетирам мојава шминка. Искрено за летен период сега можеби ќе ти треба да
Како сте задоволни со рутините од coslovmetics? Дали вредат за парите, бидејќи не се малку за да ги дадам ако нема ефект?
Јас уште пред година / повеќе можеби им имав пишано и кога видов што ми дадоа за мојата проблематична кожа се разочарав искрено немаше смисла. Почнав сама и си се снајдов мене од Олпео многу ми помогнаа бидејќи и во дуќан им идам и ми е топ засега многу почисто лицево. Пробај нека ти дадат рутина па ти види си точно дали производите се за тоа што го бараш , види рецензии на нив по интернет исто така тука прашај кој има искуство ќе ти сподели.
Јас од 1ви август почнав да ги користам нивните производи , ми дадоа рутина, утре е точно 3 недели треба и апдејт да направам, ама најверојатно нема зошто не гледам баш некоја разлика... можеби е и рано, не знам. За неколку месеци ќе видиме. Вака некако го чувствувам лицето по масно од претходно, дали и бидејќи е топло па кожата нели лачи повеќе себум. Ќе оставам повеќе да делуваат производите па ќе пишам секако Инаку јас имам користено се и сешто од козметика и најмногу ми се погодиле производите од аптека до сега (La roche posay,Vichy, Apivita, Dr.Hauschka...) , ама ете реков и на корејските шанса да им дадам
Баш ми е мило што си ги имаш најдено брендовите и состојките што ти одговараат . Да бидеме искрени кај мене е обратно тие од аптека како ( биодерма од дерматолози ) страшно ме исфрлија и еден производ на ла рош но не значи дека нема пак во иднина да им дадам шанса. Додека корејскава козметика мене до ден денес ми го спасуваат лицето ама е битно многу кои состојки и во колкав процент се користат.
Да препорачате добри пептиди од корејскиве? Од тоа што може да се најде кај нас И што користите од корејска во ноќа рутина? Ми требаат некои продлози и идеи што ново да вметнам, барам за сува кожа, за изедначување тен и свежина. Во утринската веќе користам вит ц од серуми
Пептиди јас ги имам пробано овие два и се топ искрено е сега кај повозрасни од кај мене се гледаат како потполнуваат брчки и текстура додека кај мене јас го спојувам со ретинол. https://olpeo.mk/product/ample-n-peptide-shot-ampoule-30ml/ овој е густ ама одма се упива но мене искрено топ ми е секој ден го ставам навечер. Посебно ми хидрира ради ретинолот што знае малце да ме исуши на некои делови и ниацинамид исто така што го користам . Пептиди ми се спас а при тоа не ме ни исфрлаа ниту никаква лоша реакција. За есен / зимо ми е најпогоден искрено. https://olpeo.mk/product/mizon-peptide-500-ampoule/ Овој е лесен многу и тоа баш како вода е го ставаш можеш и два пати на ден и исто одма се впива. Има многу јаки пептиди внатре и повеќе но искрено ако тебе не ти е толку за брчки можеш и сп првиот дс пробаш и да го истестираш. Овој ми е погоден за летен период ради текстура и ми е од оние ботокс пептид внатре. Мојата ноќна рутина е поделена на различни денови. Една вечер користам маслен чистач, тонер, ниацинамид и ориз крема. А друга вечер бидејќи оваа ми е рутина 2-3 пати неделно бидејќи имам ретинал со бакучиол: Маслен чистач, тонер , пептид и ретиналот со бакучол бидејќи е крема верзија . Се надевам нешто од ова би ти помогнало
Ти благодарам. Јас од ноќна рутина користам само ретинол 3 пати неделно. И еднаш хемиски пилинг. Другите денови ми е само хидратација. Сега сакам два дена да вметнам плус пептиди. Да не е премногу ова со ретинолот? 3 пати ретинол и 2 пати пептиди ќе биде.
Можеш дс ги ставаш пептидите на денови и кога користиш ретинол бидејќи ќе видиш уште подобри резултати и похидрирана ќе е кожата. Но ако ти е страв можеш да почнеш со денови кога не го ставаш ретинолот да е пептидите и да видиш како ќе биде. Ако ти се допадне после 1-2 недели можеш да почнеш да го ставаш и пред ретинолот за уште подобри резултати. Никогаш не може да е многу со пептиди они не се киселини ниту за чистење, само ретинол може да д многу ама кај тебе си е одлично. Иначе супер ти е рутината кога ќе воведеш и пептиди уште толку ќе имаш свежина на лицето и ќе спречуваш брчки и линии .