Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корејска козметика

Дискусија во 'Лице' започната од simicka, 19 август 2016.

1. Uaintworthmylove

Uaintworthmylove Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали stylekorean има достава до сите градови во мк?

2. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Они испраќаат обично преку ДХЛ барем мене кога ми стига е секогаш преку нив. Мислам дека би требало дс имаат за секој град достава најдобро е да видиш кај нив дали го има твојот град или да им се јавиш да ги прашаш. За скопје знам дека 100% имаат за другиве не знам ама се надевам дека ова ќе ти помогне.

На MayDiamonds и Uaintworthmylove им се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.526
    Допаѓања:
    106.062
    Пурито бб кремата дали содржи спф внатре? Ја пробав од тестер и многу ми се допадна исто како и Миша , малото пакување го потрошив одлично ми беше.

Во врска со нијансите на Пурито, 21 е посветла од 23ката или? Која е светла, неутрална нијанса?

Пудрата камена од Innisfree No sebum , од каде може да ја порачам (страна ЕУ) ?

Последна измена: 12 септември 2023
  4. vviktorijaaa

vviktorijaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    66
    Нели не треба да се користи пептиди во ист ден кога се користи ретинол или јас сум грешка?

На Bella2_ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Грешно си прочитала или ти кажале.
    Пептиди со се идат и се универзални, они се протеини и самото наше тело го произведува. Во главно го користат за брчки текстура и хидратација затоа го даваат со ретинол и со киселини и за повозрасна кожа.
    Има многу истражувања за пептиди на англиски има да гледаш и самите дерматолози го даваат посебно со ретинол за да нема иритација и да не се исфрлиш. Огромни се бенефитите од него само битно е кој за што го користи и се тоа. Јас го користев за хидратација иако сум млада ама го споив и со бакучолот што го користам бидејќи им ретинал и не сакам да ме исфрли и ми беше топ.

6. sweet_angel

sweet_angel Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Здраво, не наидов на некоја членка со проблем како мојот. Имам хормолни акни и имам пробано се и од skincare и ласерски третмани (кои имаат ефект само дур ги правиш што не е перманентно), но ништо да ги спречи акните. Сакам да пробам корејска козметика па дали би имале нешто да ми препорачате доколку сте имале слична мака

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.526
    Допаѓања:
    106.062

Имаш одено да провериш хормони? За хормонски акни само терапија препишана од доктор , друго ништо нема да ти помогне

8. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    вчера во темата за ретинол во скин кер рутина сосема случајно имаше доста мислења за добро искуство при користење на истиот кај акни од хормонален дисбаланс
    но мислам дека секако мора и хормоните да се доведат под контрола за траен ефект
    прочитај во таа теѓа повеќе

9. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    100% се согласувам но за хормонски акни мора прво од внатре да се регулира и среди се за после тоа да може од надвор бидејќи искрено ако причината зашто тоа се случува не ја спречиме и најдеме се што ставаме на лицето не може дс помогне само така.
    Ретинолот и третиноидот или кај нас најпознато соната најмногу е дадена да но откако ќе се средат хормоните или кога ќе се оцени дека тоа е единствен начин за да се реши.

10. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    да да секако само насочив каде да прочита инаку џабе е се ако не се среди од внатре само во круг ке се вртат работите

На Bella2_ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ejndzl

Ejndzl Нов член

Се зачлени на:
    2 јануари 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Хелоу лепотици.
    Гледам дека стварно мнооогу се разбирате во корејскава козметика и почнав да ве читам ама не можам да ве попратам бидејќи до сега немам користено ништо корејско и не се разбирам. Имам 27 години и некако почнав да ја осеќам кожава дека почнува да ми старее :sweat: Што би ми препорачале имам нормална накај сува кожа, со многу црнки на носот. Челото ми е многу малку исфрлано и под очи малку брчки. Фала на секоја што ќе одвои време да одговории, многу ќе ми помогне :l:

12. vviktorijaaa

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    66
  13. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    442
    nekoj da ne gi ima koristeno serumive?

Прикачени фајлови:

14. Lee l

Lee l Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    46
  15. vviktorijaaa

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    66
    Mary&May веќе подолго време го има во coslovemeticks, не е некој новитет

Јас го користев тој на пурито но некако не ми одговара баш на кожата. А кремата од истата линија е нешто најдобро што користам

На idktbh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pipi24

pipi24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    28
  17. pipi24

pipi24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    28
    Каде може да се најдат производите на geek & gorgeous освен во coslovemetics и elloxy?

18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    12.233
    Определени производи ги има и во ДМ, но како шо знам geek and gorgeous ги нема во elloxy. Воедно, оваа марка е унгарска, а не корејска. Да не се мешаш со некој др. бренд?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pipi24

pipi24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    28
    Знам за во ДМ но ги нема тие работи што ги користам, а за elloxy сум згрешила во bebehome ги има. Јас мислев дека е корејска (facepalm) . Фала ти

20. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    12.233
    Bebehome и coslovemetics се истата фирма. Тие се увозници на тој бренд и тие го снабдуваат ДМ, така да мислам дека ги нема на др место.

На pipi24 му/ѝ се допаѓа ова.