Они испраќаат обично преку ДХЛ барем мене кога ми стига е секогаш преку нив. Мислам дека би требало дс имаат за секој град достава најдобро е да видиш кај нив дали го има твојот град или да им се јавиш да ги прашаш. За скопје знам дека 100% имаат за другиве не знам ама се надевам дека ова ќе ти помогне.
Пурито бб кремата дали содржи спф внатре? Ја пробав од тестер и многу ми се допадна исто како и Миша , малото пакување го потрошив одлично ми беше. Во врска со нијансите на Пурито, 21 е посветла од 23ката или? Која е светла, неутрална нијанса? Пудрата камена од Innisfree No sebum , од каде може да ја порачам (страна ЕУ) ?
Грешно си прочитала или ти кажале. Пептиди со се идат и се универзални, они се протеини и самото наше тело го произведува. Во главно го користат за брчки текстура и хидратација затоа го даваат со ретинол и со киселини и за повозрасна кожа. Има многу истражувања за пептиди на англиски има да гледаш и самите дерматолози го даваат посебно со ретинол за да нема иритација и да не се исфрлиш. Огромни се бенефитите од него само битно е кој за што го користи и се тоа. Јас го користев за хидратација иако сум млада ама го споив и со бакучолот што го користам бидејќи им ретинал и не сакам да ме исфрли и ми беше топ.
Здраво, не наидов на некоја членка со проблем како мојот. Имам хормолни акни и имам пробано се и од skincare и ласерски третмани (кои имаат ефект само дур ги правиш што не е перманентно), но ништо да ги спречи акните. Сакам да пробам корејска козметика па дали би имале нешто да ми препорачате доколку сте имале слична мака
Имаш одено да провериш хормони? За хормонски акни само терапија препишана од доктор , друго ништо нема да ти помогне
вчера во темата за ретинол во скин кер рутина сосема случајно имаше доста мислења за добро искуство при користење на истиот кај акни од хормонален дисбаланс но мислам дека секако мора и хормоните да се доведат под контрола за траен ефект прочитај во таа теѓа повеќе
100% се согласувам но за хормонски акни мора прво од внатре да се регулира и среди се за после тоа да може од надвор бидејќи искрено ако причината зашто тоа се случува не ја спречиме и најдеме се што ставаме на лицето не може дс помогне само така. Ретинолот и третиноидот или кај нас најпознато соната најмногу е дадена да но откако ќе се средат хормоните или кога ќе се оцени дека тоа е единствен начин за да се реши.
да да секако само насочив каде да прочита инаку џабе е се ако не се среди од внатре само во круг ке се вртат работите
Хелоу лепотици. Гледам дека стварно мнооогу се разбирате во корејскава козметика и почнав да ве читам ама не можам да ве попратам бидејќи до сега немам користено ништо корејско и не се разбирам. Имам 27 години и некако почнав да ја осеќам кожава дека почнува да ми старее Што би ми препорачале имам нормална накај сува кожа, со многу црнки на носот. Челото ми е многу малку исфрлано и под очи малку брчки. Фала на секоја што ќе одвои време да одговории, многу ќе ми помогне
Дали некој што го има користено маслениот чистач од пурито го има користено и овој? Да ми каже која е разликата и ако сте задоволни https://coslovemetics.mk/product/purito-from-green-avocado-cleansing-balm-100ml/
Елокси ни го донесле Mary&May, до денес цел бренд е на 15% попуст. Уште имам од старите пакувања ама си ги земав резерва овој серум: https://elloxy.mk/?product=marymay-6-peptide-complex-serum-30ml И кремата: https://elloxy.mk/?product=marymay-idebenone-blackberry-intense-cream-tube-100g
Mary&May веќе подолго време го има во coslovemeticks, не е некој новитет Јас го користев тој на пурито но некако не ми одговара баш на кожата. А кремата од истата линија е нешто најдобро што користам
https://coslovemetics.mk/product/marymay-collagen-booster-lotion-120ml/ Дали некој го има користено овој лосион, како сте задоволни?
Определени производи ги има и во ДМ, но како шо знам geek and gorgeous ги нема во elloxy. Воедно, оваа марка е унгарска, а не корејска. Да не се мешаш со некој др. бренд?
Знам за во ДМ но ги нема тие работи што ги користам, а за elloxy сум згрешила во bebehome ги има. Јас мислев дека е корејска . Фала ти
Bebehome и coslovemetics се истата фирма. Тие се увозници на тој бренд и тие го снабдуваат ДМ, така да мислам дека ги нема на др место.