Мене ми е се топ од оваа фирма. Моментално користам SKIN1004 Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum 50+ PA++++ и ми е една од подобрите креми со заштитен фактор.
Се впива ли брзо навечер? Кремата да не ја имаш користено? Некој да не ка користи centellian хидратантната крема ? дали е погодна за комбинирана кожа
Маската се суши за некои 4-5 минути, зависи колкав слој ќе ставиш. Јас сум презадоволна и ја нарачувам цело време. Сега направив нарачка да го пробам нивниот серум со пептиди и маските. Medicube collagen jelly ја користам, не знам дали ми се допаѓа. Многу ми е леплива кога ќе ја ставам на лице и тоа ме нервира, е после тоа баш има ефект на хидрирано и сјајно лице.
Каде го има и колку му е цената?. Гледам многу ја купуваат, за што е конкретно, дали може замена за хидратантна крема?
Хм... Не знам, може е стварно нешто „уау“ ама, сепак, јас би ти рекол да не ги следиш многу интернет-трендовите. Од причина што често ми се покажало дека тренди-производите (козметика, храна, што и да е) се само маркетинг, и тоа е сѐ. Ова е и прилично скапа варијанта, барем за мене. Тоа ти се памукчиња-дискови натопени со состојки кои треба да ги чистат и минимизираат порите на лицето. Подобро купи си чистач за лице и некој серум или крема за намалување на пори. Пример, биодерма зелената линија е совршена за таа проблематика. Ова чисто мое мислење, не мора да значи дека сум во право.
Креми и серуми за намалување пори не постојат. Тоа се е маркетинг. Порите доволно е чисти да се оддржат а продукт што намалува пори нема.
Никако како замена за хидратантна крема. Овие се туфери натопени во киселина (млечна и салицилна) наменети за чистење пори. После нив секако ти треба барем некоја лесна хидратантна крема. Јас на пример лично овие не би ги купила, бидејќи не ми се допаѓа составот, имаат многу масла, непотребно според мене за кожа која лачи себум и е склона кон акни. Би зела серум/и со почист состав. А, ако ти треба совет за убава крема со добар состав, пиши каква кожа имаш.
Мислев крема е некоја, гледам од секаде ми излегува. Користам на Конопка и Лавера наизменично. Моментално ја користам на Конопка и супер ми е. Ти благодарам многу
Сега, да не идеме со научни истражувања за да се докажуваме, ама... Со самото тоа чистење (независно дали е крема или серум или што и да е) - визуелно се помали. Помалку видливи. Јас од сопствен пример кажувам. Користев зелена линија Биодерма и ми помогна во таа проблематика. Не е баш „сѐ маркетинг“.