Па не мора да биде баш таа маска, која било друга лист-маска ќе заврши иста работа. Гелнава мене ми е убава, ама има и други. Најевтина е таа на Балеа со ретинол - 45 денари. И во Зегин има супер корејски маски за една употреба, од 60 денари нагоре идат цените. Ова за лист-маски посочувам примери, гелните се поскапи. Од Medicube порадо би ја купила маската во туба, таа што им беше вирална.
Серумот го користам 2 пати неделно, навечер, така ми се вклопува во рутината. Одлично ја хидрира кожата, го подобрува изгледот на кожата, ги измазнува фините линии и дава сјаен ефект. Серумот треба да се затвори со хидратантен крем. Сепак треба да се користи подолго време во континуитет, околу 4-5 недели за да се забележат ефектите. Би го препорачала кај сува кожа, дехидрирана кожа и кожа на која и се поребни липиди и хумектанти.
Јас сум опседната со кремава. И на мојот профил неколку пати сум објавила рецензија. Само што содржи ретинол и есенцијални масла. Па за користење најдобро навечер. А и за кожа сензитивна на есенцијални масла, треба да се тестира прво дали ќе одговара.Инаку е одлична за комбинирана кожа.Сега од yesstyle ја зедов и новата PDRN крема на истиот бренд, исто одлична.Се надевам помогнав ☺️
Ја гледав кремава пред скоро и баш ме влече ко за во ноќната рутина, ама се прашувам да не е премногу тешка за комбинирана кожа?