Корејска козметика

Дискусија во 'Лице' започната од simicka, 19 август 2016.

1. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.496
    Допаѓања:
    8.999
    И јас сум задоволна од корејската кометика, откако почнав да ја користам не сум купила нешто западњачко. Инаку секако не дека секој производ ми одговарал и имал ефект, ама има неколку кои ми го прават лицето многу убаво и ги купувам одново.

@Mishela Кои производи ги земаш, би сакала да пробам нешто ново покрај едно истите што ги земам.

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.981
    Допаѓања:
    83.660
    Во моментов повеќето работи што ги имам ми се Beauty of Joseon - спф, хидратантен крем, зелениот гел за миење лице, маслото со женшен, тоникот со женшен и серумот со женшен и слуз од полжав.

Спф кремот ми е супер за во летен период, за во зима не ми е доволна хидратацијата и би го комбинирала со друг крем одоздола (ако го земам пак истиот спф, не знам), или евентуално би купила друг. Тоникот не би го купила пак, многу ми е „тенкок“. Следно би одела co rice toner од нивните. Мојата кожа сака млечни тонери, со малку погуста формула. Идеален ми е Pynkang Yul essence toner, а од млечните - Tonymoly wonder ceramide mochi тоникот.

Маслото BoJ ми е одлично, ама пумпицата е катастрофа. Кога притискам, излегува масло од страните, лом станува шишето. Го претурив во друго шишенце, ама ќе размислам дали би го купила пак, иако маслово е навистина одлично. Ми се допаѓа маслото на Purito, има и рефил за него. Исто и iunik жолтото масло, тоа ми беше одлично. Тоа ми текнува во моментов, ако бараш нешто конкретно кажи, па ќе споделам препораки. :)

На kristina.k, oblace1 и Salome им се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.561
    Допаѓања:
    112.027
    Screenshot_20260713_235714_Chrome.jpg

Дали некој од вас го користи или го има користено уредов? Вреди ли да се дадат толку пари?

На tanja-pp му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tanja-pp

tanja-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    25
    Најдобрата инвестиција според мене. Најтопло препорачувам.

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.563
    Допаѓања:
    38.818
    Јас од ко се префрлив на корејска козметика и си направив и дневна и ноќна рутина со корејски серуми и креми, кожата ми се прероди. Дури и колешките ги заразив, сите почнаа да користат и со се што имам препорачано се задоволни.
    Пример производите на haru haru, особено млечниот тонер, производите на numbuzin, genabelle, па дури и некои производи на medicube ми се покажаа одлично и не би ги менувала, Ц витаминот на dr. Althea, centella ампулата на skin1004 после депилација ми е неизбежна, Anua азелаичната ко ќе имам црвенила и иритации итн. Се од ова ми е ефикасно и сум порачала по 2-3 пати.
    Единствено ретинал користам на geek&gorgeous, ама одлично ми се вклопува со корејските серуми за хидратација и обнова на бариера.
    Друго од што сум задоволна се бб кремите, повеќе од година немам пудра ставено, користам или heimish или purito, одлични ми се за секојдневна лесна шминка.
    И спф кремот на skin1004, огромна препорака од мене.

На tanja-pp и Mishela им се допаѓа ова.
  6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.981
    Допаѓања:
    83.660
    @kristina.k кои производи ги користиш од Numbuzin? Ништо немам пробано, а би сакала, па сите препораки се добредојдени.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.563
    Допаѓања:
    38.818
    Тонерот со Nad+ и есенцијата со пептиди, многу убав ефект ми даваат, ги ставам пред ретиналот за сендвич метод и после тоа завршувам со Ануа пдрн кремата. Го имам пробано и витаминскиот серум, no5 мислам беше, ама немам флеки и пигментации и не знам колку е ефикасен, сите витамин Ц серуми слично ми делуваат. Колешката го користи тонерот од истата линија со глутатион, многу е задоволна, ама имам многу тонери и не е стигнат за нарачка. :D

Есенцијата ја користам трет пат, нареден пат наместо неа планирам да пробам серумот со copper пептиди од the ordinary, како појака верзија, ама би ја порачала пак.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.368
    Допаѓања:
    21.351
    Некој искуство со овој производ на celimax. Screenshot_2026-07-18-15-34-17-389_com.instagram.android-1-1.jpg

9. Peperutka17

Peperutka17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2024
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    263
    На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.368
    Допаѓања:
    21.351
    Поточно како го користиш, во кој дел од рутината .

11. Peperutka17

Peperutka17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2024
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    263
    Vo noknata.Cistam lice so micelarna,pa so pena.Tonik stavam pa od celimax i na kraj tri pati nedelno nokna krema od purito

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    10.556
    Дали сте нарачувале од yeppeuda До сега и какбо искуство имате со нив?

13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.981
    Допаѓања:
    83.660
    Супер се, прилично брзо ги добив пратките.

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.561
    Допаѓања:
    112.027

И јас имам порачувано, имам позитивно искуство:)

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.