Корејска козметика

Discussion in 'Лице' started by simicka, Aug 19, 2016.

1. oblace1

oblace1 Популарен член

И јас сум задоволна од корејската кометика, откако почнав да ја користам не сум купила нешто западњачко. Инаку секако не дека секој производ ми одговарал и имал ефект, ама има неколку кои ми го прават лицето многу убаво и ги купувам одново.

@Mishela Кои производи ги земаш, би сакала да пробам нешто ново покрај едно истите што ги земам.

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Во моментов повеќето работи што ги имам ми се Beauty of Joseon - спф, хидратантен крем, зелениот гел за миење лице, маслото со женшен, тоникот со женшен и серумот со женшен и слуз од полжав.

Спф кремот ми е супер за во летен период, за во зима не ми е доволна хидратацијата и би го комбинирала со друг крем одоздола (ако го земам пак истиот спф, не знам), или евентуално би купила друг. Тоникот не би го купила пак, многу ми е „тенкок“. Следно би одела co rice toner од нивните. Мојата кожа сака млечни тонери, со малку погуста формула. Идеален ми е Pynkang Yul essence toner, а од млечните - Tonymoly wonder ceramide mochi тоникот.

Маслото BoJ ми е одлично, ама пумпицата е катастрофа. Кога притискам, излегува масло од страните, лом станува шишето. Го претурив во друго шишенце, ама ќе размислам дали би го купила пак, иако маслово е навистина одлично. Ми се допаѓа маслото на Purito, има и рефил за него. Исто и iunik жолтото масло, тоа ми беше одлично. Тоа ми текнува во моментов, ако бараш нешто конкретно кажи, па ќе споделам препораки. :)

3. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Screenshot_20260713_235714_Chrome.jpg

Дали некој од вас го користи или го има користено уредов? Вреди ли да се дадат толку пари?

tanja-pp likes this.
  4. tanja-pp

tanja-pp Истакнат член

Најдобрата инвестиција според мене. Најтопло препорачувам.

dromka likes this.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Јас од ко се префрлив на корејска козметика и си направив и дневна и ноќна рутина со корејски серуми и креми, кожата ми се прероди. Дури и колешките ги заразив, сите почнаа да користат и со се што имам препорачано се задоволни.
    Пример производите на haru haru, особено млечниот тонер, производите на numbuzin, genabelle, па дури и некои производи на medicube ми се покажаа одлично и не би ги менувала, Ц витаминот на dr. Althea, centella ампулата на skin1004 после депилација ми е неизбежна, Anua азелаичната ко ќе имам црвенила и иритации итн. Се од ова ми е ефикасно и сум порачала по 2-3 пати.
    Единствено ретинал користам на geek&gorgeous, ама одлично ми се вклопува со корејските серуми за хидратација и обнова на бариера.
    Друго од што сум задоволна се бб кремите, повеќе од година немам пудра ставено, користам или heimish или purito, одлични ми се за секојдневна лесна шминка.
    И спф кремот на skin1004, огромна препорака од мене.

tanja-pp and Mishela like this.
  6. Mishela

@kristina.k кои производи ги користиш од Numbuzin? Ништо немам пробано, а би сакала, па сите препораки се добредојдени.

koritsaki likes this.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Тонерот со Nad+ и есенцијата со пептиди, многу убав ефект ми даваат, ги ставам пред ретиналот за сендвич метод и после тоа завршувам со Ануа пдрн кремата. Го имам пробано и витаминскиот серум, no5 мислам беше, ама немам флеки и пигментации и не знам колку е ефикасен, сите витамин Ц серуми слично ми делуваат. Колешката го користи тонерот од истата линија со глутатион, многу е задоволна, ама имам многу тонери и не е стигнат за нарачка. :D

Есенцијата ја користам трет пат, нареден пат наместо неа планирам да пробам серумот со copper пептиди од the ordinary, како појака верзија, ама би ја порачала пак.

Mishela likes this.
  8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Некој искуство со овој производ на celimax. Screenshot_2026-07-18-15-34-17-389_com.instagram.android-1-1.jpg

9. Peperutka17

Peperutka17 Истакнат член

Da jas....so redovno stavanje ima efekt

dromka and irena.1 like this.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Поточно како го користиш, во кој дел од рутината .

11. Peperutka17

Vo noknata.Cistam lice so micelarna,pa so pena.Tonik stavam pa od celimax i na kraj tri pati nedelno nokna krema od purito

dromka and irena.1 like this.
  12. Salome

Salome Популарен член

Дали сте нарачувале од yeppeuda До сега и какбо искуство имате со нив?

13. Mishela

Супер се, прилично брзо ги добив пратките.

dromka and Salome like this.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

И јас имам порачувано, имам позитивно искуство:)

Salome likes this.
  15. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Девојки кремава ептен е станата вирална .Некој да не порачувал од странава дирекно и да сподели искуство. Или да не ја има случајно кај некој од нашиве страни elloxy или coslove ? Screenshot_20260807_172941_Facebook.jpg

16. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

За брчки на која регија го користеше?

17. Peperutka17

Kaj nasmevkata,na celo,na vrat i pod oci

Bananki023 likes this.