И јас сум задоволна од корејската кометика, откако почнав да ја користам не сум купила нешто западњачко. Инаку секако не дека секој производ ми одговарал и имал ефект, ама има неколку кои ми го прават лицето многу убаво и ги купувам одново. @Mishela Кои производи ги земаш, би сакала да пробам нешто ново покрај едно истите што ги земам.
Во моментов повеќето работи што ги имам ми се Beauty of Joseon - спф, хидратантен крем, зелениот гел за миење лице, маслото со женшен, тоникот со женшен и серумот со женшен и слуз од полжав. Спф кремот ми е супер за во летен период, за во зима не ми е доволна хидратацијата и би го комбинирала со друг крем одоздола (ако го земам пак истиот спф, не знам), или евентуално би купила друг. Тоникот не би го купила пак, многу ми е „тенкок“. Следно би одела co rice toner од нивните. Мојата кожа сака млечни тонери, со малку погуста формула. Идеален ми е Pynkang Yul essence toner, а од млечните - Tonymoly wonder ceramide mochi тоникот. Маслото BoJ ми е одлично, ама пумпицата е катастрофа. Кога притискам, излегува масло од страните, лом станува шишето. Го претурив во друго шишенце, ама ќе размислам дали би го купила пак, иако маслово е навистина одлично. Ми се допаѓа маслото на Purito, има и рефил за него. Исто и iunik жолтото масло, тоа ми беше одлично. Тоа ми текнува во моментов, ако бараш нешто конкретно кажи, па ќе споделам препораки.
Јас од ко се префрлив на корејска козметика и си направив и дневна и ноќна рутина со корејски серуми и креми, кожата ми се прероди. Дури и колешките ги заразив, сите почнаа да користат и со се што имам препорачано се задоволни. Пример производите на haru haru, особено млечниот тонер, производите на numbuzin, genabelle, па дури и некои производи на medicube ми се покажаа одлично и не би ги менувала, Ц витаминот на dr. Althea, centella ампулата на skin1004 после депилација ми е неизбежна, Anua азелаичната ко ќе имам црвенила и иритации итн. Се од ова ми е ефикасно и сум порачала по 2-3 пати. Единствено ретинал користам на geek&gorgeous, ама одлично ми се вклопува со корејските серуми за хидратација и обнова на бариера. Друго од што сум задоволна се бб кремите, повеќе од година немам пудра ставено, користам или heimish или purito, одлични ми се за секојдневна лесна шминка. И спф кремот на skin1004, огромна препорака од мене.
@kristina.k кои производи ги користиш од Numbuzin? Ништо немам пробано, а би сакала, па сите препораки се добредојдени.
Тонерот со Nad+ и есенцијата со пептиди, многу убав ефект ми даваат, ги ставам пред ретиналот за сендвич метод и после тоа завршувам со Ануа пдрн кремата. Го имам пробано и витаминскиот серум, no5 мислам беше, ама немам флеки и пигментации и не знам колку е ефикасен, сите витамин Ц серуми слично ми делуваат. Колешката го користи тонерот од истата линија со глутатион, многу е задоволна, ама имам многу тонери и не е стигнат за нарачка. Есенцијата ја користам трет пат, нареден пат наместо неа планирам да пробам серумот со copper пептиди од the ordinary, како појака верзија, ама би ја порачала пак.
Vo noknata.Cistam lice so micelarna,pa so pena.Tonik stavam pa od celimax i na kraj tri pati nedelno nokna krema od purito