И јас веќе неколку недели се допишувам со нив. Не се жалам барем враќаат на мејловите, но од 9 март нарачана на 11 март испратена абер нема.....Некако не ми се допаѓа воопшто не ни спомнуваат за refund. Јас им спомнав ми рекоа крајно до 6 мај ако не стигне пак да ги контактирам, демек 30 работни дена без празници и викенди рачунале они.... Некаде мислам кај нив на страната прочитав дека немаат политика на refund како deciem, најверојатно ги враќаат како кредит на account.
Јас веќе некое време ја користам првата, на Purito, и во моментов ја чекам повторно да ми стигне. Го користам и серумот од истста линија и подобро комбо нема! Ми го смирува црвенилото на образите, хидратантна е без да те остави мрсна. Многу лесна текстура има, мислам дека речиси секому ќе му годи. Формулата е со 50% centella екстракт и 2% ниацинамид, без парфеми и без есенцијални масла. Мене љубов на прв додир ми е! Јас ја чекам мојата од 23ти март, им пишав и се уште чекам некаков одговор. На страната имаат пишано дека стандард shipping ќе доцни и до 3-4 недели, се надевам нема да им треба толку!
Девојки мал број производи од Purito се достапни кај нас на страната на bebehome. Очекувано цените се 70-100% повисоки отколку на yesstyle, ама ако ептен сакате некој производ имате опција за побрзо да го добиете. https://bebehome.mk/?s=purito&post_type=product
Еј мислев и на друго место ги има кога одам на purito.mk и ме пренасочува на bebehome. Чекаме некој да нарача па да сподели искуство. Трошоците за увоз и царини сигурно не се мали ама дали до 100% зголемувања на цените на продуктите се оправдани или се оди на брза заработувачка додека трае трендот со корејската козметика ќе видиме.
https://www.facebook.com/Lea.Shop.M...XuRhQ-5gNbbuYh-yRiWFQX26VuyKIJJSkKdMhlExitA0w Овде може да нарачувате корејска козметика
Lea. mk 1770мкд vs yesstyle 14.2$/780мкд, како пензионери од пазар до пазар за поефтини патлиџани сум ама овие натценки ми се мизерни. Кои трошоци оправдуваат 1000ден повисока цена од реалната?!
Хаха леле lame.. цените ги покачиле до небо, и праќаат линкови тука, па извини не сме глупи да порачуваме по секоја цена, фала богу 21 век има онлајн платформи (кои во мементов не вршат достава до Мк) ама ке почекааме, барем ке имаме 2 производи за цена на 1 кој би го добиле на овие Мк профитирачки досетливи странички..
А затоа гледам денес блогерки ги рекламираат Баш гледав сториња, насекаде ги има. Сакав да видам цени, ама ме мрзеше да отворам по страните, кога еве А таман помислив ќе има нешто со асални цени кај нас.
Јас колку што сум успеала да направам анализа и споредба со текот на времето, сум заклучила дека до некаде околу 30%-40% поскапо е прифатливо за во МК и може да се смета за реално. Сепак од многу фактори зависи, но над 100% односно повеќе од дупло е дефинитивно too much независно од каде е и сл.
@eva993 Да, апсолутно е нормално и оправдано да е поскапо, поради трошоците за увоз и царинење, персонал итн., а и сепак треба и увозникот да извади профит. И на beautybay кои увезуваат корејските производи имаат малку повисока цена од на yesstyle на пример. Ама вакво дуплирање на цените на purito и на skin watchers е безобразно. Исти се како девојките кои продаваат the ordinary или sephora козметика од инстаграм профили.
Како што кажа ти, тешко ќе им пројде таква огромна разлика на долг рок, во модерно време кога секој има смартфон и може да провери цени во други држави за помалку од 1 мин. Или не се официјални увозници, па не добиваат доволно ниски цени или ставаат нереални маржи. За Ordinary речиси сигурна сум дека не се официјални, бидејќи сите официјални reseller-и се на deciem сајтот.
Може ли некој да ми ја објасни политиката на царинење? Сакам да нарачам производи од yesstyle, ама незнам колкава е сумата ако сличајно ми ги царинат
Мислам дека ако е сумата на производот/производите до 50 евра не се плаќа царина. Ама нека потрврдат членкиве што имаат нарачувано дали е така.
Yesstyle vrakjaat Carina samo proverite kako e za Mk. Mene do sega sekogas mi gi vrakjale na smetka parite, samo im prakjate email so sumata sto ste ja platile.
Абе дечки од 01.01.2020 ПРАТКИТЕ ОД СТРАНСТВО ДО 90€ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ЦАРИНА. Минимум стопати е пишано. Ако е над 90€ yesstyle враќаат царина, ама моментално yesstyle не испорачува до мк заради корона.
зошто нема опција за достава до Македонија на yesstyle?и некако шипингов по 15 евра до другиве држави
Дали ја купи некој маската на Klairs со витамин Е од Олпео? Јас го купив витамин Ц серумот, ама рано е за импресии, од петокот го користам. Него од маската ми дадоа тестер и од едно ставање ептен ми се допадна