Козметика ко козметика, и тренд ко тренд. Најбитен е составот и она што ви одговара на кожата или проблематиката. Сум ги пробала единствено Geek&Gorgeous и CosDeBaha, од овие последниве серумот со азелаична (и хијалуронска) пратен од Универзумот да нѐ спаси арно ама откако сум во Македоња, само еднаш сум го начекала на залиха. Така што не се врзувам емотивно веќе за козметика, гледам дека CosDeBaha општо имаат доста проблеми со недостапност на одредени производи. Баш ќе видам Jolse како се снабдени со брендов. Како успеа да нарачаш кога ми вели дека нема шипинг до Македонија? Просветли ме
Претпоставувам само со ДХЛ, кога имаат ври шипонг ми дава можност да изберам, така ми даваше барем последниот пат Во фебруари Имаше исто пред недела ипол фри шипинг ама имав токлу многу обврдки тој ден што не сум ни обрнала внимание дека има па го пропуштив Ако има пак фри шипинг ќе ти пишам *плс пиши ми не знам зашто не ми дава да ти пишам јас
Нема врска ова, прочитав пред некое време на твитер кога имаше фри шипинг дека е укинат шипингот за мк.
Пиши баш да видиме, ама ќе пратам и јас ситуација каква е, пошто гледам дека нема засега никаков пишинг кон нас. Отсечени од светот
Женски некој добар азилаичен серум за константна појава на акни ? Дури цистични ? Или било каков др совет, све е испробано од киселини до спот третмани, многу мали и моментални ефекти имам
Јас го користам на Коз Де Баха, 10%. Ми се допаѓа пошто не е со вода, туку со алое вера, структурата ми е е птен погодена. Ама ГО НЕМА кај нас никаде. Ако го најдеш некаде на друго место.
Да ве прашам, дали светите многу од кремите? Имам комбинирана кожа, до сега сум пробала 3 различни креми (iunik, mary & may, geek & gorgeous) и од сите на кожата ми се јавува сјај, особено т зоната кај што кожата ми се мрси и порите многу ми се приметуваат по нанесување. Бидејќи не сакам ваков ефект на кожата, предложете ми некоја од која не би светело лицето.
Зависи какви состојки имале внатре ,пробај крема со ниацинамид внатре за да ги регулира мрсните делови како т зоната и да ги намали порите.
Овој мене ми помага премногу ми ги смирува и дури и хормонски што имам си треба време и се ама е одличен . Можеш секој ден или преку еден ден зависи и обавезно после него некоја крема хидратантна. Има и една во дм заборавив на која фирма беше со 10% азелаична поевтина е ама не знам каква е за да ти кажам бидејќи имам преосетлива кожа https://olpeo.mk/product/facetheory-lumizela-azelaic-acid-serum-a15-s9/
Ретинал на бјути ( само за навечер ) Полжавот и пчелата на Бентон (2 пати можеш на ден ) Клерс со пептиди и шиа путер ( исто 2 пати можеш ) Во главно сите барем јас што ги читам креми за околу очи имаш пептиди спречуваат брчки и линии ,и потполнуваат. Сега само ретиналот ќе ти биде само навечер секако ама користиш и друѓи киселини јас би го прескокнала и би го ставила во зимски период таму септември веќе
Му дадов повеќе шанси, ми го препорачаа во рутина од кословметикс, секојпат грозно ми го иритираше лицето(како и секоја активна состојка) и го прекинав.
Тоа е бидејќи е над лимитот на таа состојка што треба.не секогаш кога е повеќе значи подобро. Ниацинамид се знае дека го има само како 10-15% .Докажан е во тој процент дека е и ефективен и дека е дерматолошки тестирано и одобрено. Се што е поголем процент од тоа за Ниацинамид ќе има само контра ефект и ќе трпи бариерата на кожата додека не почне да се оштетува. А тоа е за многу брзо време. И мене ме исфрлаат киселини едноставно ако сакаш дс ги вклучиш гледај нека се во крема или да ги користиш само таму каде што имаш проблематика и само навечер со многу добра хидратантна и смирувачка крема .
Јас го земав, го користам веќе 5+ месеци и немам проблеми. Колку што се информирав, 20% е горниот лимит за Ниацинамид, безбеден е за употреба, но секоја кожа е различна. Некој има реакција и на 1%.
Ама зависност како го ставаш и со што го комбинираш.Сепак 20% е ретко да се употребува било каде, на секој му е доволен 10-15%. Голем процент на луѓе не можат да трпат ни толку затоа не идат на поголем и не е толку познат тој лимит. Но мило ми е што тебе ти е погоден и немаш никакви реакции тоа е одлично.
Ми стигна денеска порачката од elloxy За првпат почнувам да користам корејска козметика, па ќе пишам рецензија наскоро. Инаку имам комбинирана кожа, сува чувствителна со масна Т зона.