Самиот збор доволно кажува - НЕ -пријател.. Каква корист може да се има од тоа? Никаква, барем за мене , тие што не ми мислат добро не ми ни се воопшто потребни за било каква цел во животчево
Немам некои кој знае какви непријатели ама се наоѓа по некој што ме мрази од х причини. Спојлер Но имам земено поука од една девојка што многуу ме мрази, а причината е тоа што ми беше пријателка се што и зборував зборував за нејзино добро да не биде меѓу првите ороспии, да не си дозволува секој да ја има. И на крај што бидна ми се скара ме мрази. Научив да не советувам секого. Да сум си мирна и да си гледам за себе да сум себична .
Немам некои класични непријатели но имам доста љубоморни луѓенца околу мене за кои искрено некогаш и жал ми паѓа. Место да си се посветат на својот живот тие те следат во чекор само за да извлечат нешто негативно за тебе. Жално!!!
Од непријателите се има и тоа како корист, мотивација се да не се предаваме, да го дадеме максимумот од нас да успееме во било која област, да се покажеме во најдобро светло.
Ovie moive se premnogu sitni i beznachajni za da mi pretstavuvaat nekakva motivacija Taka da, se nema nikakva korist od niv, obichna napast. Taka e kaj mene, se nekoi sitni dushi me mrazat i mi ljubomorat. Mokjni lugje na pozicii me sakaat, bash sum im simpatichna.
Со секое разочарување се издигаме и созреваме повеќе и повеќе низ животот и нашите години. Секое лошо, за добро, секој пад, потик за издигнување и секое разочарување желба за труд. Животот е полн со омраза, лицемерија и лошотилк што повеќе го искусуваме истото тоа повеќе се надоградуваме самите себе.
Со тоа што ме ставаат центар на нивните глупави животи само ми покажуваат колку сум вредна за некој постојано да мисли и зборува за мене..Па фала им
Не се замарам дали некој ми е непријател, едноставно ако не ми одговара за комуникација го ставам на игнор и толку.