Користиме и тоа редовно, не дека така не сум навлажнета, туку ми се допаѓа како се лизга . Користам Дурекс Феел и сум многу задоволна.
Користиме од Спортекс кондомите лубрикантот...ни се погоди ептен ама користиме само на маратонски секс пошто и онака сум навлажнета многу па и претерано ( си научив и сама си се навлажнувам ) Е кога же снема природно идеме на лубрикантов.Имаме испробано и со Дурекс ама не ни е добар...а овој на Спортекс само со кондоми го има ( така кондомите завршуваат најчесто во канта пошто не користиме )
Јас го изненадив дечко ми со Дурекс тој 2 во 1 ем плеј ем масажа има мирис на алое вера и не е лош на вкус али сакам да го пробам тој од вишна што е за да го збудалам со орален уште толку! Го купив од љубопитност не дека имам проблем со влажност или слично. Али супер е уште повеке лизга иако еднаш два пати ми се има десено и нагло да ми се исуши вагината. Али убаво ми е со лубрикант! Овој дурекс 2 во 1 е најскап али се исплати.
Еднаш сме користеле од Durex со вкус на цреша и убаво беше. Понекогаш го користиме лубрикантот од Спортекс што оди заедно со кондомите. Не користиме често, ама многу ми се допаѓа како лизга.
http://netvaluepharmacy.com.au/sites/de ... -ultra.jpg девојки ке мозе ли некој да ми објасни како се користи ова D
Се става на машкиот полов орган, и при пенетрација вибрацијата се пренесува внатре во вагината, што би значело двојно задоволство онака ус пут, и ние машките знаеме понекогаш нешто. али само понекогаш
До сега имаме користено само лубрикант од Спортекс , ама некако не сум задоволна , се консултирав со една моја другарка и таа ми кажа дека извесен период користи масло од бекутан , било многу добро , ја задржувало внажноста, ја прашав да не ја печи после , или да не ја чеша ,вели дека нема проблем , дали некој има пробано со масло од бекутан и какво искуство има ?
Најдобро би ти било да пробаш со Durex лубрикантите. А има и посебни лубриканти на Durex за вагинална употреба.
Лубрикантите кои ги има во нашите маркети и аптеки се истите, т.е. може да се користат и вагинално и анално. Инаку ако користите кондоми, а би требало да користите, тие совети со масла за бебиња и слично заборавете ги. Кога се користи кондом треба да се користи лубрикант на база на вода, за да не се оштети кондомот. А тие масла, се масла и го истенчуваат латексот па кондомот може полесно да пукне.
Тука до негде си во право, али има еден посебен лубрикант кој е строго наменет за вагинална употреба, само не знам како му беше натписот, али паковањето му го знам А за останатиот дел од текстот си во право..и немаше потреба да го цитирам Поз
Користам понекогаш во мала количина зашто кога ќе ставам малку повеќе некако како да ме гори, природно навлажнување е најдобро
Феминки, предложете некој добар лубрикант за чувствителна кожа (колку чини и каде може да се купи)? Без специјален вкус и мирис, туку неутрален....