Дали сум бремена? Лубрикантите на Дурекс ги имаш во секој поголем маркет како Тинекс, Веро, и мислам дека чинат околу 200 денари.
Ми треба совет за „природен“ лубрикант, ама не онаа течноста вагината што ја лачи, бидејќи имам проблем со тоа, внатре е влажна, но однадвор слузницата сува, исушена и си имаме проблеми додека да влезе, после натаму си се подамчкува . Значи не прашувам за оние на дурекс, спортекс бидејќи прочитав дека лубрикантите негативно влијаат на подвижноста на сперматозоидите, со што им ја отежнуваат способноста да дојдат до јајцето и да го оплодат. А во план сме за бебенце и затоа барам некој „природен“ лубрикант (покрај плунката ), прочитав дека може да се користи маслиново масло (не пишуваше дали рафинирано или ладно цедено), бебешко масло ама ми е страв да не си направам некоја беља, некоја инфекција да добијам, па ве молам ако некој има користено од овие „природните“ лубриканти да ми каже искуство.
Имаш користено? Не прави никакви проблеми? И онака често си се расправам со инфекции, па не сакам да си направам дополнителни проблеми. И кое бебешко масло би ми го препорачала, Бекутан или има некое подобро?
Имаме користено кога сме морале да бидеме побрзи и од Усеин Болт Најдобар избор е сосем неутрално без никаков мирис бебешко масло. Е сега не знам за делот со инфекциите кај тебе, ама воопшто не би требало да е проблем. Кога и со витаминска маст од малецки бебушките се мачкаат (особено кај девојчињата) по газето и на половите органи, не гледам зошто би било проблем?
Здраво феминки. Сакав да се информирам за лубрикантите,дали ги користите за анален? Дали е помала болката со тоа што доволно ќе лизга? Се надевам на повратен одговор,фала
Драги луѓе, итно ми треба еден одговор. Барав по интернет но не можам со сигурност да си потврдам. Кој лубрикант е најпогоден за употреба со кондом?
Mislam deka imas od Durex se prodavaat vo Zegin i ima so razlicni vkusovi od jagoda mislam i od jasmin ako ubavo pametam .. Obidise moze ke ti se bendisa
Мислев од кој тип, на база на вода, силиконски...? Иначе на девојка ми треба да и се допадне, не на мене
Не сум користела ама гледај те си го здравјето еве ви еден линк http://metro-portal.rtl.hr/lubrikanti-dobri-za-seks-no-sto-je-sa-zdravljem/42687
А уште едно прашање, штетно ли е тоа кај лубиркантите на база на вода што се впиваат на кожата и внатре во женскиот орган?
Кој лубрикант е најдобар за анален секс, дали има во Стокомак и по која цена се движат малите паковања? (едвај се кандисав да појдам да купам, пусти срам од намќоречко гледање од тетка продавачка и околина, бар да знам шо пари се..)
Девојко има и во се која апотека, што бараш во Стокомак. Има лубриканти дурекс, спортска и ред др. Има помали паковања има и поголени паковања. Цената се движи Од 100 до 200 ден.
Има и од 200мл за слична цена само што тој може да се користи и за масажа.. Е сега не е буквално ист Инаку тој од 50мл е скоро секаде толку