Користење премногу козметички производи - маркетинг или потреба?

Discussion in 'Општи дискусии' started by GrimTheReaper, May 14, 2021.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Стиснете Like ако не ги читате огромниве постови. Може и - Амин.

Mnik, KiT, SnowWhite8 and 1 other person like this.
  2. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

:D

Јас ги читам. 8-|

Доста детално завлезе темата во делот на тоа колку е потреба и интересно е да се читаат повеќе податоци. Може не е најсоодветна тема, ама ќе ве читам девојки во другите теми, зошто жал ме фати за мојава кожа. :D

3. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

@Cosmi фала многу :)
    @pdb123 фала и тебе многу за објаснувањето :) Инаку, не директно гледање во сонце, тоа знам дека е лошо, конкретно мислев на излегување малку на свеж воздух наутро, кога светлината ја има, но нема толку УВ зрачење. :)
    @Bezimenka90 хахахаха нема врска. И јас до пред некое време воопшто не се замарав, во последно почнав да земам нешто поквалитетно, да обраќам внимание дали има заштитен фактор итн. Ама пред тоа баш ништо од тоа, гледав само пудрата убаво да ми стои :D

Last edited: May 19, 2021
    Bezimenka90 and pdb123 like this.
  4. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Каде може да се нарача и скапа ли е?

5. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Јас од пред некое време имам сува кожа а и се поправив од лековите па секокаш се мачкам со млеко за тело од ДМ, дав сапун и тоа е тоа. За лице користам Алверде за ептен сува кожа. Имам себореичен дерматит па мора малку од малку да ја негувам кожата.

Tanjamm likes this.
  6. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Не е маркетинг.
    Потребна е и крема за лице, и тоник, и пилинг,маска, серум, ноќна крема, гел за миење лице..итн.
    Парфем треба, гел за туширање, шампон, регенератор, маска за коса, ампули за коса, серум за коса, капки за коса, едино силвер шампон е опционално ако има потреба и желба.
    Исто така дездоранс е must. Едино лосион за тело е опционално и пилинзи за тело.

Снегулк@23 likes this.
  7. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Ја па скоро ништо и не нанесувам од страв да не си расипам нешто, ама и крв би пиела за да останам младолика :devil: Ако се докаже дека има ефект, и тоа би го правела, јер кога тогаш, староста и најмладоликите ќе ги стаса.

Засега имам кожа како малолетничка. Кога не носам шминка, мислат дека сум средношколка, а само минатиот месец два пати, на две различни места мислеа дека сум на возраст 6-7 години помала од мојата реална.

Тоа на денешните 30 годишни девојки да им се обраќаат со "госпоѓо" насекаде, значи или дека госпоѓите премногу теткински се облекуваат, несоодветно за своите години, можеби и си ја упропастиле некако кожата преку начинот на живот, а може да е генетски. Братучетка ми која има 39, се уште ја нарекуваат "девојче", ама нејзиниот стил е кежуал затоа што работи со млади луѓе.

Mnik and Shia like this.
  8. Abel

Abel Популарен член

Баш напротив. Леб еднаш у неделата ќе јадам, без музика не можам да живеам. Уметноста е естетика меѓу другото. На душата да ѝ биде убаво, не само на кожата.
    Он топик: Апсолутен маркетинг и резултат на капитализмот во кој сме заглавени.

Mnik likes this.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Aко коментарот се однесува на мојот коментар, се облекувам баш деловно, како некој административец, иако не сум. Сако, кошула, никако маица, блуза, тоа исфрлив од гардероба веќе неколку години. Патики не дај боже, никогаш не сум ги сакала, и од 20 години наваму немам облечено. Прво фигурата на 20 годишна жена е поинаква од таа на 30 години, барем кај мене. Оти 53, 55 и 65 килограми сега на 165 цм височина не е исто. А килограмите си доаѓаат со годините. Лицето онака, нормално, ниту премладо, ниту престаро за годините. Сега па и со маски, кој го гледа лицето кога е покриено во суштина.

10. Mnik

Mnik Популарен член

Па зависи од типот на кожа. Мене баш лосион за тело ми е must have, а капки, серуми чуда за коса ич не ми се must. Шампон од Афродита и маска за коса од Дм од кавијар. Итоа маска за коса не ставам на секое бањање. Повеќево работи шо ги наброја мене ми се непотребни, ама ок

DarkStormm likes this.
  11. Mnik

Mnik Популарен член

Мајка ми колку е исушена по твоево нема 58 години. Треба да е така полничка по правило со годините? :rofl:
    Фигурата не зависи од годините шо ти е. Има 40 годишни позгодни и посекси од мене на 28.:drunk:

Angie1432 likes this.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

А дебела сум со висина од 165 цм и 65 килограми?

13. Mnik

Mnik Популарен член

Ти спомна дебелина и стареење, не ја

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Добро, ама мислев дали е таа тежина според тебе многу за плус 30 години, да имам 165 висина и 65 килограми? Искрено? Инаку, не е дека нема жени кои се како стапчиња и на старост, но повеќето девојки кои ги знам, кажуваат дека со текот на годините поради поспор метабиолизам, имаат чувство како да им се лепи се што ќе изедат. Инаку, мене како што кажав не ми е навреда да ме речат “госпоѓо“. Сум видела и 55 годишни жени во маркет да им речат „дај го ова на девојчето“, и жената да почне да се смее „аххх уште да бев девојче“. Не сфаќам се буквално па да паѓам во несвест од нервози, ме ркеле „госпоѓо“. Голема работа, па секако дека тоа сум, и жена сум. Девојче бев, на 18, 20 години. И јас за жени на 27-28 години, 30 велам „убава жена“, не велам “убаво девојче“.

15. Mnik

Mnik Популарен член

Ја не ти ја разбирам поентава ама добро. Темава е за козметика

16. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Маркетинг... реално и со неколку производи е ок

Mnik likes this.
  17. Shia

Shia Истакнат член

Маркетинг, ама разбирам да ти е ќејф да си ги правиш сите тертипи.

Снегулк@23 likes this.
  18. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Секое тело, секоја кожа е различна. Голем процент игра и генетиката.

Како зависник од козметика ќе кажам буквално е кај секого различно. И според мене не треба премногу козметички производи. Признавам имам премногу производи еден период бев опседната со шминки и ги давав буквално сите пари на тоа, после тоа се опседнав со креми и Корејски производи. Само нарачував и читав по сајтови кое серумче да биде следно. Лудост

На мајка ми и баба ми ги правеа сестри, и двете не излгедаат како за нивна возраст со тоа што воопшто не користеле козметика освен некое обично кремче. Што значи имаат добра генетика.

Сума сумарум е секој треба да си го слуша телото. Според мене доволно е тонер за хидратација, еден серум за хидратација, друг за третирање на проблем, една крема и СПФ во потоплите денови за лице.
    За тело едно млеко за хидратација и за коса да се инвестира у добра маска и некој домашен третман и тоа е тоа.

Less is more

cooll likes this.