Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корито за бебе - совет

Дискусија во 'Бебе' започната од DanielaXyz, 6 октомври 2013.

1. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    572
    охх а баш ми го фалеа, епа ќе земам штом така.

2. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.117
    А да прашам за ова што мислите?

Screenshot_2024-08-26-14-45-28-34_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

3. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.841
    Допаѓања:
    8.765
    Можеби е глупаво прашање ама клуб картичките во енци менци им важат и за купување во продавница или само за онлајн?

4. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    1.911

На Stefanijaa.98 и Tea SK им се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.586
    Допаѓања:
    8.973
    Ова ќе му се собира вода под газе, нема да протекува.
    Мрежичка ем згодна, ем истекува водата доле, не седи бебе во сапуница.

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    235
    Дали некој има искуство со кадичкава? Ми изгледа практична, ама дали би можело поголемо бебе до кај 1год да се капи во неа, да не сака да излези и сл., дали е безбедна и стабилна и дали големината одговара ?

Прикачени фајлови:

• IMG_5341.png
      IMG_5341.png
      Големина на фајлот:
      371,4 KB
      Прегледи:
      47
  7. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.476
    Кадичка со држач ок, ама ова со подлогава ми е непотребно. Искапи го, пред тоа намести на кревет сѐ што ти треба, седни и облечи го.
    Плус кадичкава мала ми стои, јас имав таква мала на почеток после 6 месец морав уште една да купувам.

8. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    293
    Ние имаме, бебе е 7 ипол месеци скоро и ни е најискористеното нешто искрено. Јас после бањање на кревет го облакам ама секое друго пресоблакање дење ноќе ни е на ова :) во спална ни стои, наместо навечер додека стануваше да местам да вадам влажни се да правам во темници во ниедно време, ова беше најпрактично, стани земи го бебе легни го овде и се друго на фиокар ми стои, пелени марамици креми.

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    3.939
    Јас мислам и те како е потребно, секое пресоблекување ни е на подлогата, си стоиш исправен не се грбавиш на секое. Сметам дека е многу практично посебно за некој што имаат бебиња кои постојано сакаат во раце и ги боли грбот:D.

10. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    3.939
    Истооо, на фиокар стои и во прва фиока имам се што ми е најпотребно и на дофат во било кое време. Нас многу ни користи.

11. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    235
    Па и јас истото си го размислувам, да не ги вадам сите работи од фиокар и за капење и за пресоблекување, ќе си ги ставам долу на полицата за да ми е попрактично, ем да не го капам на трпезариска маса со коритото, па да ми биди масата зафатена со коритото и сл, само големината ме мачи да не е мала, 85см

12. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.476
    За првите два месеци можда, после кога ќе почне да се врти и да мрда бебе ова на ногарки не ми стои како најбезбедна опција. Не е тема подлога врз фиокар.

13. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.058
    И јас гледав големо корито од 100цм или 102цм, баш ова малтекс го гледав. Е сега не знам за мрежичка каква да земам, во една продавница во гтц најдов за 200 ден ама не знам колку е голема. Да не е па ептен затегната таа па да лежи во воздух бебето ? Кај да најдам поголема мрежичка ама да не е поскапа од коритото :D

14. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    3.939
    Јас една имам земено од енци менци, другата ни е од локо кроко. Оваа од локо кроко ја најдов на нивната страна, од каде и да купиш барај мрежа за големо корито. Многу олеснително е со мрежа, си лежи бебе си ужива. 5м е и уште го бањаме на овој начин, се дур не почне да седи :D.

15. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Ние имаме и ни е најискористено нешто што сме купиле и спас е за кичма најискрено. Пошто се ми беше на дофат, не ми требаше ни помош од некого да ми подава ствари.
    Редовно си го бањав во кадичката до кај 2 години, а може и некој месец плус, до кај 13 кг тежина издржува. Супер му беше, си се шлапкаше, си играше со гумени играчки дур го средував, едноставно многу си ја сакаше кадичката. На подлогата исто си го преслекував додека носеше пелени, не правиш лом на кревет и немаш потреба од подлоги за еднократна употреба, едноставно ја забришуваш подлогата со влажни и тоа е тоа.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.058
    А допира ли доле во водичката, или крената е многу? Ова го загледав не знам дали е океј.
    И оваа подлога ја загледав да не е подобра варијанта

Прикачени фајлови:

Последна измена: 21 октомври 2024
  17. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    3.939
    Не допира во вода, горе си лежи. И јас прво се мислев за подлога како на сликата, ама прво помислив дека ќе биде потешка за сушење а потоа и во болница ми кажаа да не лежи во вода ако е искакан пред бањање дури не падне папочето па дефинитивно се одлучивме за мрежа.

18. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    84
    Подолго време барам вакво. Во Локо Кроко е 1150 ден. Дали можеш да се сетиш од каде го нарача за 400:$

19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    13.654
    https://www.facebook.com/share/p/1CWH7FhkY4/
    Од оваа страна го нарачав во мај, еве постирано е истото пред неколку дена за 500ден. Бебе е преку 9 кила, сеуште го бањам во ова.

На A.V.S 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    1.243
    И јас го имам истото порачано од некоја страна и сум презадоволна за бањање во корито си го ставам и раат прво на меше легнато мијам главче грб и газе после се вртиме на грб за да се измиеме напред и ми се свиѓа што е силиконски делот за лежење бебе е последно почеток на октомври мерено 6кг.

На A.V.S 91 и Spidy им се допаѓа ова.