1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корито за бебе - совет

Дискусија во 'Бебе' започната од DanielaXyz, 6 октомври 2013.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Девојки, гледам последни мислења од 2019.
    Што се и од каде да се земе.
    Што ми е потребно? Читам сунѓери ова она, I'm confused :D

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.573
    Ние зедовме од енци менци кадичка 100цм и сталак. На некој попуст во комбинација беа 1700 денари, редовна цена околу 2000 мислам дека се.
    Сакав поголема за да можам да ја искористам подолго време, ама па голема ќе ми биди за почеток и ќе мора плус адаптер или сунѓер да земам за легнување на бебе.
    Ако земиш од тие малите што се, нема да ти треба ни сунѓер, ни адаптер. Мене сталакот пресуден ми беше, да не треба да ја молкнам наваму-натаму, ниту пак да се наведнувам.

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Како изгледаат работиве. Ги има на сајтот?

4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.573
    Ги имаш и на сајтот.

На minne992, thelittle17 и Emotional123 им се допаѓа ова.
  5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.320
    И јас земав ваква кадичка од пластичарска 250 денари.
    Поголема не можам треба да ја мкнам со вода до вц, зошто јас немам место за ништо и во соба ќе го бањам.
    Подучена од работните места и скапи кадички си купив од пластичарска :lol:
    И не ти треба поголема, другарка ми до 3 години го бањаше во ваква, секако седат после, не се секирај :)

На minne992, Nefertiti., thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.573
    Поим немав дека можам да најдам таму. (facepalm)
    Инаку воопшто не сменува од каде е, иста им е намената, а цената и те како сменува.
    Поголема од оваа не ми треба, 100цм е (мислам дека не ни има поголеми). Ама имаше едни ептен малечки шо беа и вака со сталак беа околу 5-6000 а реално во нив само бебе до 6 месеци можеш да бањаш.

На minne992, thelittle17 и jarec6 им се допаѓа ова.
  7. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.320
    Добро сталаците се по 1500 секако не те фатило многу,пошто сталакот е скап.
    Инаку да не менува, освен цената, пластиката е иста.
    Знам ги продававме по 2000 само кадичка, а на пластичарска се смешни цени истите се.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.843
    Корито и ептен мало и поголемко купив од пазар и немав сталак ја капев на споени столици дома.
    Сега се капи во леген елипсовиден во тушкабина, а не ја бери прееееесмешна е :rofl:

На Nefertiti., IRBBB и jarec6 им се допаѓа ова.
  9. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas vakva si zemav, pomala ama soglasno prostorot. Uste stalakot od encimenci da vidam dali ke odgovara posto toj od kadickata bese poskap od nea i ne go kupiv me iznerviraa. Ja kupiv od mothercare samo roze

upload_2021-2-16_22-57-31.png

На kostovaivana, kukla21, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.007
    Допаѓања:
    19.843
    Јас ја гледав оваа кадичка и тие од Енци менци со сталак. Изгледа поефтино излегува таа од Енци менци, а и поголемка е. Вака стабилен ли е сталакот @IRBBB ?

Прикачени фајлови:

11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.573
    Да, стабилен е. Здравје планирам ако има потреба и сама да го бањам бебе в купатило. Мислам дека и поголема тежина би издржил.
    Овој на сликата или кадичката има вграден адаптер или има плус адаптер што се вади. Барем така ми се гледа мене. :?:

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.007
    Допаѓања:
    19.843
    Е тоа ич не размислив, не знам дали е вграден, не стои во описот. :?: Ако е вграден одма се откажувам, сакам до поголем кога ќе биде да ја користиме здравје. Ти ваков адаптер како на сликата ли си зема?

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.573
    Не, сеуште немам земено, ама на почетокот ќе ми треба. Големко е коритцето за да легнам внатре новороденче и да го натопам со вода, така да, ќе морам да земам. Тие адаптерите се околу 300 ден. И сунѓерите мислам дека се толку.

ПС: не напоменав погоре, кадичката што јас ја земав има вграден термометар, ама нема испуст за вода.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.007
    Допаѓања:
    19.843
    Имаат доста голем избор во Енци менци, сега баш пролистав. Ќе направам некоја спојка од таму. Одводот е добро да го имаш ако го бањаш во Вц, јас секако не планирам на почеток дур е мал, во соба ќе го бањам. Ама може паметно е за кога ќе се поголеми да не креваме полно корито туку само да ја испуштиш водата, не знам... А адаптеров со тетра врз него би го користела? Не знам што е најпрактично од тие додатоци за во корито за новороденчиња. Дали ваков пластичен адаптер, мрежа или сунѓер... :?:

15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Јас истата па мислев ја имаме, така ми личи ептен на сликава. Мојата има и испуст на вода, и плус на самата кадичка доле има како и подлога некоја за да не се лизга, иначе јас сакав намерно да е поголема, тоа сунѓери и такви пластични, не знам дали ќе земам, може и да не земам ништо такво. А сталак не земавме, се мислевме, и не земавме на крај, ама намерно земавме вака кадичка што има сталак, за ако се предомислиме де.:D
    Си кажав јас се.(facepalm)

На IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.573
    Подобро е со испуст, ние направивме пропуст, затоа напоменав да не се зафркни уште некоја мама. А разликата е 100тина денари. :|
    Во однос на адаптер, мрежа, сунѓер мене мрежата од старт ми отпадна, некако ми е страв бебе само на ластици да легнам (ако планираш да земаш мрежа мери на коритцето да одговара, оти не одговараат на сите). А меѓу адаптер и сунѓер, мислам дека полесен е адаптерот за одржување. Инаку со тетра постелена на него го планирам.

Речиси се исти со тие со испуст што се, можеби и затоа не обрнавме внимание кога ја зедовме. Ако најдам на пластичарска со испуст ќе земам уште една, ако не, ќе тераме вака, не планирам пак пари да давам за уште едно коритце.
    За сталакот ако не знаеш дали ќе го користиш, не го земај. Ако ти притреба можеш во секое време да го прикупиш. :)

На thelittle17 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    ја зедов и јас за првото бебе :) Супер е :)

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Јас земав таков адаптер ВЧЕРА, а детево наполни 4 месеци. Се инатев дека не ми треба, луѓе. дефинитивно ви треба помагало од оваков тип! Се преродив кога го бањав детево вчера, а и него му беше помалку стресно, си лежи, си шлапка. Е сега, јас ставив не тетра, него пешкир на него и си беше океј. Единствено што не ми се допадна, малиот се лизгаше надоле и она што е доле за да ги држи ми е некако тврдо, пазев да не се повреди. ЗНачи сепак мрежа би била подобра опција, или она перничињана за во вода(ако ги имате таму).

На thelittle17, IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  19. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Го има ли некој ова? Искуство некое?
    Ем корито, ем подлога за пресоблакање.
    Многу се мислам дали да земам само подлога по 1200 се нели, па на креветчето да ја прицврстам кога ќе ја пресоблекувам и одделно некое коритце за новороденче или па вака заедно ова.
    Што мислите вие?
    Screenshot_20210217-205902_Facebook.jpg

Последна измена: 17 февруари 2021
  20. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ova e top rabota ako imas mesto doma

На Bella_Stella и Nefertiti. им се допаѓа ова.