http://www.movtex.net/videos?c=48&page=3 Овде ја преведуваат Mühtesem Yuzyil: Kösem на српски. Ја гледам од почеток. Серијата е едноставно СОВРШЕНА!!!!
Немав гледано повеќе епизоди и сега стигнав на 24.. удрив на плачење ( да можам подобро да заспијам ) Браво за глумата на Ахмет !
За жал нема да има. Втората сезона можеме да ја очекуваме од октомври или ноември. Иначе го обожавам делот каде Косем се ослободи од Давут, Дилурба и Халиме. Но сепак ќе ми недостасува Халиме.
Како се викаше онаа шо ја отепа историската Косем? Хатиџе султан така некако? Е многу сакам Мерјем да ја глуми неа...
И мене последната сцена ми беше прејака, со нетрпение ја чекам 2 сезона, се надевам дека ќе биде повеќе интересна
Се изгубија во преводот овие продукцијата, серијата ја направија партал со актерките.. Пропаднат случај а стварно имаше огромен потенцијал, е желбата за пари ги потона.. Можеа да си тераат со една актерка барем ќе држеше серијата ниво ако не нешто друго, вака скроз непрофесионално.
Значи вака Уште кога се најавуваше сеијата беше кажано дека Косем ќе ја глумат 3 глумици. Едната беше младата русинка , која ја глумеше Косем како мала, после Берен Саат и сега ќе биде Нургул Јеслицај. Така да нема тука ништо ново. Само не се знаеше која ќе биде третата. И сосема е разбирливо да се смени глумицата затоа што сега ќе биде повозрасна Валиде султанка.