Спојлер Тренирам кошарка. Кошарката многу ја сакам како спорт, за да извишам и за рекреација, и ќе кажам дека ќе ми треба многу работа за да се занимавам професионално со ова. Не дека не сум ја сфатила сериозно работата, ама некако како отфрлена сум со сите поголеми, иако јас имам предност, затоа што сум помала, имам можности да трчам побрзо да ја крадам топката како најниска и сето тоа, иако има и маани. На пример дека сум најмалечка од тие се чувствувам како отфрлена, во некои моменти и многу грдо ми е па затоа денеска не појдов. Пред некое време мислев дека спортот не е за мене, пробав со се и сешто, ама искрено нема да се откажам, не ми е за тоа што сум плаќала пари, најмалку за тоа. Едноставно убаво е да се спортува, ме влече нешто кон кошарката, а и плус се извишува од неа. Се надевам дека ќе бидам поуспешна па ќе дојдат да ме гледаат на натпревари, а да не зборувам за уште нешто повеќе... како на пример да ја претставувам Македонија на Олимпијада иако тоа е голем чекор, а може и да остане само еден неостварен сон, но јас да не мечтаам напразно. Со работа и со пот. Се се сака ако се може, само уште малку мотивација и желба за тренинзиве што следат. И секако како доказ на „нашата љубов“ мојата торта ќе биде со баскет.
Тренирам уште од 5 години,а сега имам 15,тренирам веќе 10 години. Татко ми бил кошаркар,мислам дека од него го наследив тоа И знам дека сега се гордее со мене,иако замина прерано и неможеше да ги види сите мои успеси,за жал Кошарката е мојата најголема љубов,одсекогаш сум ја сакала,секогаш само со баскетот под рака и се ми е подобро. И во најтешките денови,наместо да плачам,сум била на игралиште,сум постигнувала поени и сум се радувала. Тоа ме прави среќна,тоа е мојата најголема љубов. Уште од мала бев многу амбициозна И сега сум,колку и да сум добра,сакам уште подобро. Постигнував и до 100 поени на утакмица,сега постигнувам уште повеќе,и секогаш се трудам,на секоја утакмица го оставам срцето на терен. Тоа е мојата љубов,мојата радост. Знам дека тато се гордее со мене
тренирав кошарка порано ама заради некои незнам кои причини престанав. и сега сакам пак да се запишам на кошарка некаде за да извишам бидејќи сум многу ниска. на мои 16 години сум само 150. и многу имам желба да извишам. е сега ќе ве прашам дали знај некој на форумот каде има за почетници пошто од порано не играм и све заборајв. иначе јас сум од Битола и ако некој знае каде можам да се запишам, го молам да ми пиши или тука или во лп. фала однапред.
Тренирав кочарка 1 ипол година и се повредив и морава 3 месеци да одмарам па потоа се растури групата и престанав а многу сакам пак да почнам ама не ми одговараат термините И да гледам кошарка одам и на натпревари
У а, кошарка.. :roll: Без навреда на баскет-фанатиците, али не ја сакам кошарката. Само еден допир и фаул? Ма немој?! На пример, во ракомет носот си го кршат, па нема фаул, а овие кошаркариве нежни, нежни, чиниш ке се скршат.. За женска кошарка, ај пак и пак, али за машкиве.. НЕ!
Мене па воопшто не ми е исклучиво машки спорт.Не тренирам,ама следам натпревари (претежно NBA) и на физичко често си играм.Брат ми ми ги наметна Miami Heat,па ете,се радувам за секоја нивна победа
treniram kosharka od 12 godini...od 5 godini navivam za Partizan i seushte sum verna grobarka..pochnav za niv da navivam kako za inaet na tatkomi poshto toj e za Zvezda ama so vreme gi zasakav..A od NBA sum za Lejkersi
Девојќи утре одам за СК преку кошарката со училиштето. Таму ќе седиме кај деца и што е нормално, но јас малку се плашам, што ако не ми се допадне семејството или пак ако татко/брат е манијак ? Некако се плашам дека нешто лошо ќе ми се случи па дај ако може малце помогнете ми само побрзо. Поздрав
Тренирав кошарка 3 ипол години ама за жал се отпишав,тренинзите ми беа од 17 30 до 19 30 а јас 2ра смена часовите до 18 30 дур стигнам 30 мин и отиде скоро цел тренинг,и морав да се отпишам А бев многу добра (особено за 3ки),ама пак си играм кошарка за школо
Следам НБА веќе 2 години, омилен клуб ми е Бостон уште од самиот почеток. Омилени нормално ми беа Гарнет и Пирс,Рондо е тука но бидејки Гарнет и Пирс со Тери заминаа кај Нетс валјда преминуваат во непријатели Останува да ја видиме следната сезона
И јас тренирам, веќе 3 години Многу ја сакам, имам постигнато многу успеси, освоено имам 2 пехари и 7 медали (4 злато, 1 сребро и 2 бронза), и многу сум горда на себе Го обожавам спортов, многу, најмногу Немам омилен тим, ама затоа пак навивам кога игра Македонија
Кошарка..уживам кога гледам кошарка...омилен кошаркар ми е Коби Брајант,а омилен кошаркарски клуб ми се Лејкерси..дури и нацртав карикатура на Коби и си ја закачив в соба и си напишав на листот: Basketball is wild.Basketball makes you stronger. He plays in purple and wins for gold.He's on the top. One legend.One power.One love and sport spirit. SIMPLE THE BEST! Better than all the rest!