Тренирам, скоро 1 година, и тренерот е многу задоволен од мене Имало на 11 Октомври некој турнир во Крива Паланка, 99/00 годиште, па ќе ме земат и мене, јееее Инаку тренерот ги зема само појаките, и многу сум среќна што после секој тренинг сум се подобра и подобра, па сега дури и секаде ме викаат, на натпревари, на турнири, дури и ме ставија во подобрата група
Мислам дека многу напреднав од лани, кога почнав да тренирам. Лани бев речиси за никаде, се плашев (заради мојата „прекрасна“ наставничка по физичко чија единствена цел е да докаже дека физичко е тежок предмет) а сега сум една од подобрите. Затоа што одев на оние тренинзите во август (за кондиција; пред да почнеме да тренираме со топка) сега сум и поиздржлива. Но, никој ништо не може да и докаже на мојата „прекрасна“ наставничка, посебно кога секој час играме одбојка (а само јас, моите родители и моите другарки знаеме колку ја мразам и ќе ја мразам одбојката, па колку сака нека биде женски спорт). Но, и онака не го правам тоа за да и докажам на неа, туку едноставно затоа што многу ја сакам кошарката. Ќе бидам најдобра и никој нема да ме спречи. П.С Им посакувам среќа на сите кои сакаат да бидат најдобри.
Стигнаа новите дресови Мојот нов број е... 8 Ќе видиме колку среќа ќе ми донесе осмицата Сега уште патики со федери ми фалат, за да можам да забивам, што вика тренерот П.С имавме утакмица со Битолчанки, и победивме 31-27 Во претходната сезона имавме 1 пораз, а во оваа ниеден Се надевам ќе останеме вака
А мојот е 13. Но, не ми носи несреќа. Ние во Август изгубивме од оние од Гевгелија. Но, следниот пат ќе победиме.
Ние уште малку ќе играме против некои, но не знам кои... Тренерот сеуште не избрал кои...И така. Многу ме итересира против кои ќе играме овој пат...Се надевам дека ќе се оние од Гевгелија ! За да им вратиме за лани! Но, може и други...
Против нас да не играте Ние во 18:00 имаме утакмица со едни, кои ги имаме победено 4 пати Еднаш пријателска, па Езерска Лига, Лига и на Турнир Ќе ги победиме и вечер бе, слаби се Иначе вечер играме пак Езерска лига (од каде тие во езерска бе, колку се слаби ) Незнам ти од каде си и во кој клуб тренираш, иначе ќе му речев на тренерот да закаже пријателска утакмица со вас Да те видам
^^ Победааааааа 45-37 Сега дознавам, тие не биле слаби, туку ние сме биле јаки Сега засега немаме пораз Учесници сме во 2 лиги (езерска и државна) и на еден турнир Која фалбаџика сум
Да ве прашам нешто...гледам слабо на Спорт клуб даваат...на која телевизија или на интернет нешто,ги даваат натпреварите од НБА лигата,односно Лејкерси?
Наскоро ќе имаме некој турнир. Ќе играме четири натпревари. Мислам дека во Прилеп, Велес и некои други градови ќе одиме. P.S AquaBlue, ти од Прилеп ли беше?
луѓе игра ли некад вардар кошарка, има ли натпревари? знам утре дека играат работнички и лирија, а кк вардар?
Не сум од Прилеп, од Охрид сум И играме Езерска Лига, а Прилеп и Велес не се во Езерска П.С во Средата изгубивме АМА Утре имаме утакмица против Пробаскет од Дебар, Езерска Лига Засега сме 3то место, а ако победиме утре се искачуваме на 1во Па, ни остануваат уште 3 утакмици до крајот, заедно со таа утре Држете среќа да победиме, мора да се искачиме на 1во место И нормално, да бидеме шампиони во Езерска Лига па да одиме на Регионална
Абе победивме, имаме уште 2 утакмици до крај. Една против градскиот ривал Друга против Кичево . Само не ми е јасно како може Кичево да е прво место, кога ние победивме, тие изгубија Требаше ние да сме прво Местенка има или... Ваљда другата утакмица, против градскиот ривал ни е во недела Ај да победиме, ај ај ај
Честитки Aqua! Ние на турнирот прво ќе играме против Велес. Но, тоа ќе биде некаде почетокот на декември. Но, пред тоа ќе играме пријателска во недела против Гевгелија или Ролинг од нашиот град. Се надевам дека ќе биде Гевгелија. Сакам да им вратиме за лани.
Се враќам од уште една загуба.. Тотално незаслужена. Не е сега да се бранам, ама судиите им толерираа толку дупли, чекори, престап, фаули, што уште не.. Си баравме ама касно веќе беше Како и да е, ништо не е изгубено. Дадовме се од себе. Не очекува само уште едно коло, против Кичево. Шо ќе биде нека биде
Ние, утре во Гевгелија. Има да им вратиме за лани. Едвај чекам! Но, имам чувство дека ќе одиме кон Гевглеија пеејќи, а ќе се враќаме пцуејќи. Би сакала да грешам. А бе, ај ќе победиме! Мора да победиме. Едноставно така треба да биде. Добро де,пријателска е...Па и пцуењето е забавно некогаш.
E па не им вративме за лани на оние од Гевгелија, но убаво си поминавме. Па и не игравме лошо, за разлика од лани. Ќе победевме да не беше една со дрес број 9, која маваше тројки. Па така, на тренерот му беше роденден, па девојчињата купиле торта. Кутрата торта, ја „влечевме од Струмица до Гевгелија, па ја оставивме во соблекуваната (која инаку личеше на затворска келија) и на крај, откако натпреварот заврши ги наредивме свеќите и ја однесовме во салата. Но, веќе целата беше смачкана, здробена и растопена... Ако де... Па и онака беше пријателска... Не е важно. Но кога ќе одиме на турнирот, ќе биде важно и мора да победуваме.