Не можам да издвојам нешто такво како омилена раса на куче. Ги сакам сите и сите ми се посебни. Но,кога ми избирала кое куче да го чувам,чисто заради условите што можам да му ги пружам би избрала мало куче. Живеам во стан и немам многу време за долги прошетки. Би сакала да чувам или Мопс или Шкотски Териер или мал Шнауцер.
Еве нешто и за една доста поретка раса на кучиња (барем што се однесува кај нас во Македонија). Чест ми е да Ви ја претставам мојата омилена раса ShIh - Tzu Опис: Иместо ши-цу на кинески значи „лавовски пес“, а по потекло е од западна Кина. Расата се развила во Англија во 1930 година, но не е регистрирана до 1946 година. Американците ја прифатиле во 1969 година, а сега ши-цу-то е доста популарно куче за изложби и домашен миленик од свете страни на Атлантикот. Ова среќно и силно куче сака деца и други животни, а се осеќа пријатно и во град и на село.Иако изгледа доста мило, ши-цу-то е доста храбро куче кое сака да си игра. Lucy 2 години Kissed by my love 1 година
Ova e russian blue na tatko mi kolega ima edno pa gi ima i vo makedonija no ne sum sigurna dali se evtini
УЛИЧНИТЕ. -Можеби е смешно, но најмногу ги сакам. Толку ми се мили...незнам колку од нив имам вдомено до сега.
English blue cat e, русинките се послаби и издолжени. Мислам дека нема во Македонија, барем за легло сум скоро и сигурна дека нема. И да додадам, секој пат кога ќе пишете хаскА или самојАд, полека и бавно умира по едно делче од кинологијата. Бидете хумани, не ја убивајте кинологијата.
Сите ги сакам! Сите ми се душички Без разлика која е раса,сите знаат исто да сакаат. Инаку јас имам пекинезерче,кое што неможам да си го замислам животот. Тоа стана дел од мене. Го чувам веќе 8 години. Да не беа моиве животничиња,незнам сега каде ќе бев и што ќе правев. Тие ми се единствената подршка,и ги сакам најмногу!
ВаквО мислам мешано е пудла со џукела Сакам некои мали раси такви бушавкии шмизлички кучиња што би рекла јас