Јас најмногу сакам шкотски овчар т.е. collie тоа е дар од рајот ...вистински пријател ме слуша што и да му кажам ааама и добар гушкач само кје се потчукнам по стомакот веднаш си ја знае работата исто така и хаска и златен ретвиер ама коли ми е на прво место
Најпрво омилена раса ми беа питбулите,највеќе ги сакав,затоа што јас лично ја имав почуствувано топлината и големината на еден питбул,кој е добро воспитан и мил .Првиот пит што го запознав беше кога имав само 11-12 години,и одтогаш ми беа најомилени,колку само беше добар,маза,права маза у душа. Потоа,ми беа самоједите,толку многу сакав да чувам самојед,ама ете поради многу причини,од одлуката кога сакав да земам куче,тоа да биде самојад,испадна на германски шпиц. Сега,иако чувам германски шпиц,не ми е на прво место. Во последно време,се повеќе се заљубувам во доберманите,така да би ги ставила на прво место,па германскиот шпиц,самоједот па питбулот. Најискрено,почнувам да се дивам на добермани,до година којзнае која раса ќе ми биде омилената.
Се разбира, Папилон. (можеби ќе сменам како што незнам која раса да ја одберам) Но, за сега ми е папилон.