Кане Корсо дефинитивно. Агресивно делуваат на изглед, но се неверојатно мили и полни со љубов кон газдата. Игриви, полни со енергија, малку тврдоглави на почеток што според мене е дел од нивниот шарм. Исто така ненормално заштитнички настроени, живот даваат во секунда за тебе ако осетат дека си во опасност. Многу пати ми го има докажано ова ѕверот мој. Ги обожавам бе. Ѓаволи прави.
Стварно не се разбирам во раси, никогаш и не ме интересирале, сите ги сакам подеднакво ама сакам мали кучиња, со мал раст, бушавки, па пишав cute small dogs ... Е ако има некое вакво шо останва помалечко, па уште и кремово ... сон, а и ова ми е преслатко.
Зaбележaв декa oткaкo земaв куче, стaнaв снoб кoгa стaнувa збoр зa рaси. Сегa некoи рaси ми се "мех, куче ", a некoи рaси ми се . Еднa убaвинa си имaм дoмa, aмa триве убaвини пoдoлу ќе ми oстaнaт неoствaрен сoн. Афрички хрт-Азaвaк, Персиски хрт-Сaлуки и Афгaнистaнски хрт. А, имa уште три други рaси кoи ги сaкaм, и мoже би некoгaш ќе ги чувaм: Шкoтски териер. Не сум мнoгу пo крaткoнoги териери, нo oвие имaaт *кaрaктер*. Не сaкaм ни бул тип териери, нo стaфoрд бул териер (НЕ aмерикaнски стaфoрдски териер) ми се преубaви. Сaкaм стaндaрднa пудлa сaмo зa дa јa oдржувaм вo гермaнскa фризурa (кaкo нa сликaтa). А, и елегaнцијa вo движење се.
Кокер шпаниел, а нешто во последно време слатки ми се pugs (не знам превод на мк) а порано мн ретардирано ми изгледаа