Не е најомилена, ама една соученичка си земала такво кутре и само го слика и... преслатко е со тоа фацата и погледот...beagle И сите други плус
Од гигантските раси : 1. Азијат 2. Црн руски териер Од големите раси: 1. Германски овчар 2. Доберман пинчер 3. Ротвајлер 4. Голем шнауцер 5. Боксер 6. Амстаф 7.Пит бул Од средните раси : 1. Бордер Коли 2. Шкотски Овчар 3. Шетландски овчар 4. Португалско водно куче 5. Лагото ромањоло 6. Епањол бретон Од малите раси : 1. Долговлакнест фокс териер 2. Долговлакнест џек расел териер 3. Мал шнауцер 4. Минијатурен пинчер 5. Бишон фризе Од сите овие имам искуство со шкотски овчар, џек расел (не долговлакнест) и минијатурен пинчер. А наскоро ќе бидам сопственичка на прекрасен примерок на Доберман пинчер црн мажјак.
Доберман дефинитивно куче од соништата ми е. Да беа моите љубители на миленици до сега ќе имав веќе еден. Чим се одвојам од нив си купувам мажјак доберман
Кангал Германски овчар Шарпланинец Кавкаска овчарка Азијат Најмногу сум за кангалче, ако знај некој шо подарува нека ми пиши.
Шарпланинец. Тие ми се омилени затоа што изгледаат како мечки и тоа нивното крзно е толку меко. Моето куче не е шарпланинец незнам дали е тој чапа или џукела но тоа неговото крзно е како на овца. Како меченце е, влакнесто е и буцкаво. Иначе јас сите домашни животни ги сакам, сите ми се мили.
zdravo, sakam da prasam, imam kuce od srbija so srpski rodovnik, dali treba tuka da go prevedam za da mozam koga bi imalo kucinja da im izvadam na niv rodovnici, i dali mozam da go nosam na izlozbi?