Мислам само девојката која ја сакале, имале прилика но биле попречени од други фактори да бидат заедно... се што имало завршнца од една или друга страна се заборава...
Онаа во која биле вљубени, онаа со која доживеале или голема радост или голема тага. Невозможна, неостварена, невозвратена љубов.
Ќе кажам за себе. Јас лично нема да заборавам само еден дечко, и тоа поради сите оние работи во период од мноогу години кои останаа недокажани, необјаснети. И од моја и од негова страна, Мислев никогаш, ама баш никогаш дека нема да го гушнам, бакнам. Но некако дојдовме и до тоа, иако знаев цел живот дека ме посакува исто како и јас него. Потоа се разделивме, испадна ѓубре, и стојам на збор дека никогаш не би му се вратила. Е тој засекогаш ќе го памтам...
Devojkata koja imala dovolno samodoverba, koga znaela koga da e tuka, koga treba da se povleci. Onaa koja imat doziveano momenti i energija kako so nikoja druga. Onaa koj sfatil deka ja saka otkako ja povredil. Onaa so koj si zaminal bez nekoja posebna pricina, so koja rabotite gi ostavil nezavrseni. So cel da i se vraka sekogas koga toj ke posaka, no kasno svatil deka ne e kako drugite, nikogas ne bi mu dala sansa.
Ова не ми е јасно. Девојка со која не сте биле, не можете да ја заборавите , чудна некоја работа. Од моја перспектива гледано. Без разлика дали се работи за машко или женско, не може да се заборави личноста со која сте биле еден за друг, сте си припагале еден на друг, личност која добро знаела каква личност има покај себе, исто и вие, доволно било поглед да се разберете еден со друг, но некој работи останале недокажани и поради сплет на околности сте се разделите. Кога ќе се сретнат овие две личности времето за нив е запрено, и по 5 и по 10 години помеѓу нив ништо не е сменето, истата блискост, истата хемија, погледи кои кажуваат се кога ќе се сретнат повторно. Таква личност кога ќе влезе во животот никогаш не се заборава.
Јас никогаш нема да ги заборавам тие што ги имаа мојата доверба , мојата љубов и моето срце , а на крајот ме повредија и ми забија ножеви во грб . Никогаш нема да заборавам колку пати сум се враќала дома пијана и во солзи за некој идиот . Никогаш нема да ги заборавам скршеното срце и згазеното его денот кога дознав дека бившиот имал паралелна врска , додека бил со мене , особено затоа што бев понижена пред цело училиште . Никогаш нема да заборавам колку бев повредена кога дознав дека друг бивши зборувал дека јас имам паралелна врска додека сум со него . Ниту пак оној бивши што ми удри шамар во тоалетот на училиштето . Сите овие си добија што заслужија , им простив да , но за навек ќе паметам што се преживеав и доживеав со нив и од нив . За навек ќе го паметам она наивно девојче, што го убија . За навек не ќе бидам иста веќе . За навек остануваат траумите што ги доживеав со првиот споменат што се обиде да ме силува подоцна , од третиот што се обиде повторно да ме нападне физички година после раскинувањето . Среќа , сега сум добро . Научив да внимавам на себе , научив да не им верувам на сите , научив дека наивноста е лоша работа , особено ако некого не познаваш доволно . Научив дека можам да бидам " гола како од мајка родена " пред две личности само .. Научив дека некои информации од минатото треба себично да ги задржам само за себе и за мојот круг на блиски . Мажите не ја забораваат онаа првата љубов . И да имале некаква врска со неа , и да немале , не ја забораваат . Јас никого не заборавам . Дури ни оној школски што ме сакаше цели 4 години . Иако на моменти беше напорен , ми фали како другар и како човек воопшто во животов . Знам дека ќе бевме добри другари доколку тој не развиеше емоции за мене . Често ме имаше тешено кога имав лош ден , дури иако никогаш не го побарав тоа . Барем да имам прилика некогаш во животов да му возвратам за сите добрини што ми ги направил , за секој убав збор што ми го кажал , за секој обид да ме насмее , дури и кога животот ми се рушел врз глава ..
Mazite ne ja zaboravaat zenata so koja se sakale i dvajcata, toa ne se objasnuva, se custvuva, vo kogo najdele i pristaniste i ludilo! Zenata koja znae da se pocituva sama sebe najprvo, i e so otvoreni karti, znae so saka No ja izgubile zaradi sopstveni greski i pregolem egoizam.
Девојка која ја сакале или девојка која никогаш не можеле да ја имаат наместо девојката која ја пропуштиле за тоа....
Според мене тоа е личноста која што силно си ја сакал но поради некои причини не си бил со неа, неостварена љубов, љубов со која што со поглед сте се разбирале, со која што останале недоречености. Точно дека не се заборава ни личност со која си бил и со која имаш спомени, си бил среќен, но мислам дека тука сепак си имал шанса, си бил и секако има некоја причина што си се разделил.
Луѓето општо никогаш нема да ги заборават оние напатени души низ животот со многу добрина во срцето и љубезност.
Убава? Really? Девојки се, или предмети? Не заборавам никој, ама ги памтам по тоа како ме направиле да се чувствувам, а не по тоа дали биле убави или не.