Таа шо му влегла под кожа... И и дал "дел од себе"... Имаше една анегдота за површна - физичка "љубов" Го прашале некое младо момче што јадело риба, зошто ја јаде? -Затоа што многу сакам риба. Аха, ја сакаш, затоа ја извади од вода, ја утепа и ја испече. Не ја сакаш рибата, се сакаш себе си. Затоа што ти е вкусна, ја уби. Тоа е друже "љубов" пошо некоја била "убава како Ким", и обратно. Само затоа што двајцата си мислеле дека ќе другата страна ќе им задоволи некои желби и потреби... Тоа се заборава.... Ама оди заборави некој во кој си вложил дел од себе.
Таа која што ја повредил, а најмногу го сакала, но ладно, цврсто, без солза и со насмевка си завртила грб и никогаш повторно нема да ја има.
Не ги читав претходните мислења. Јас мислам дека луѓето најмногу ги памтат оние кои им направиле нешто лошо.
Како да не. Ако не те сака, многу му е гајле дали ти 'згрешил', или не. Само ако те сака ќе му е тешко, никако поинаку. Тргнете од себе. Исто е и кај жените.
Imase i edno istrazuvanje, maskiot mozok ima pomali mesto za emocii. Bukvalno. Znaci pomali se sansite toj da te zasaka. Taka se sozdadeni. Zatoa zeni - koristete gi, ne gi sakate. Zenite koi razmisluvaat taka - imaat najgolem uspeh na toa prasanje. Emociite cuvaj te gi za sebe, ili za kuceto. Ladno, ama taka e. Trebase ova porano nekoj da mi go kazi, da me posovetuva. Nemase da zavrsham kako kompleten gubitnik.
Vervaj, poveke imaat potreba za seks od se drugo. Baras emocii kaj maz? Nema da najdis. Ednas prisustvuvav na masko ozboruvanje, bukvalno go znaeja sekoj i dobiv vpecatok deka zenite gi dozivuvaat kako trofej. Prvo, kako izgleda, vtoro, sto raboti i kolkava i e platata, treto, familijata kakva i e. Po taa lista odlucuvaat. Ladno, bez mn emocii. Zenite sto see slicni na mazite, koi mislat samo na seks i posle nekoi godini procenvaat koj im odgovara za nesto podolgotrajno - tie se uspeshni. A jas i ti i nekoi drugi ke imame emocii. I ke stoime kako tazno dete na dozd, i ke se prasvame sto sme napravile pogresno. Ama se se uci. Dodeka ne se oladam skros, ne baram nikoj. Koga ke se oladam - jas ke znam kako.
Точно е дека на повеќето им е само за занимација. Впрочем и за жените е исто. Не се заљубуваш ваљда во сите со кои си била? * Јас не. Си го терам ќефот и фала-пријатно
Pa, poprilicno me opisa. Sum nemala mazi samo za sex. Ednas probav taka, so bivsi decko legnav posle prekin - po glupo cuvstvo ne sum osetila. Ama sekoj si praj kako sho saka - ne osudvam. Ednostavno ne sum taka skroena. Mozi zato se svakam lichno.
Не е проблемот во тебе што си таква. Само по себе е добра особина. Проблемот е што има луѓе кои го злоупотребуваат тоа. Не очекувај ништо од никој. И не величај никој по дифолт. Нека ја заслужи твојата почит. И не само за љубовни врски... за секакви.
Тие што искрено сме ги сакале. Можеби и тие што не повредиле и ни оставиле некој белег во душата што се памти, што не променил.
Тешко ми е да ги заборавм тие што, на некој начин, останале повредени, тешко е да ги заборавиш и оние пред кои ти се менувала фацата и инстант ме пукал адреналин (мада една две биле), а бога ми ни оние кои имале ултимејт оргазми. И така додека не се појави таа што фрли сенка на сите и вакви и такви, и секси и кул… и практично сфатив дека така се заборава, ама ете ме потсетивте дека имало (не)заборавени.