Каде сум бе ? Колку е саат? Кој ден сме ? Што ме чека за јадење? А има ли кафе? И уште 1.000 ми идат на памет.. ама доволно е
Ден е? Ноќ е? Прв пат станувам од спиење? Или поручекно спиење ми е? Треба ли да мијам заби? Колку е саат? Сама ли сум дома? Вечер треба ли да одам некаде? Треба ли да се бањам? Има ефтина струја за бојлер да уклучам? Што ќе и речам, ако ме викне за таму? Јадена ли сум? Кој го исклучил вентилаторот? Пак ли треба да јадам овошје за доручек, до кога вака? Што серии ќе даваат на телевизија? Им реков ли тоа да ми го купат? Испрана ли ми е таа блуза? Треба ли на рака да ја исперам? Уште колку ќе трае распустов? Зарем толку брзо лета времево? Кога ќе залади? Е вака ми работи мозочево за распустов, кога ќе станам од спиење. 300 на саат. Ко Васко Ефтов сум. Како изгубен случај сум, врска незнам што правам, кај сум.. И затоа најчесто се лупам каде стигнам од сабајле..
https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTYG3sJZEN6Cso8J3vKBgSiSWUbbOU_elaN6WdvRkky-vyxndZw
Се фаќам прво за телефонот со замижани очи, гледам 12 саат и викам уште ми се спиеееееее голема спанка сум
Па, се прашувам, кој се дере волку гласно? хаххахахахахах се шегувам еве што навистина помислувам: Колку е саат? Можам ли уште да си поспијам?