Минијатурен Шнауцер: Малтезер: Јоркширски Териер: Англиски Сетер: Ирски Сетер: Гордон Сетер: Германски Кратковлакнест Поентер: Џуџест Фокс Териер:
Пишав пред два месеци, но сега не го мислам истото како и тогаш. 1. Која големина сакате да биде вашето идно куче? в)Мала 2.Колку енергично сакате да биде вашето куче? б)Џогер(да сака да трча, но не премногу) 3.Колку време ќе можете да посветите за шетање на вашето куче? а)30-45 4.Колку често ќе можете да играте со вашето куче? б)Цел ден 5.Колку љубезно сакате вашето куче да биде со вас? а)Никогаш да не ја напушта мојата страна 6.Имате ли други миленичиња? а)Да, па важно е дека кучето треба да се сложува со другите миленици во куќата. 7.Колку подучливо сакате да биде вашето куче? в)Не многу, немам време за да го учам трикови. 8.Колку заштитнички сакате вашето куче да биде настроено? в)Малку до николку, не ми е потребно куче чувар 9.Колку време можете да посветите на нега на крзното на вашето куче? б)Сакам куче кое што нема да му треба многу нега на крзното 10.Во каква клима ќе живее идното куче? г)Живеам во крај каде е топло преку лето, а ладно преку зима, па кучето ќе треба да ги толерира и двете температури
Ќе може ли некој да ми каже што раса е ова? https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net...=aac1b347aef29ac01e03d69aad1d376e&oe=54F6972A
Зaвиснo oд кaде гo земaш. Акo земaш oд oбичен сoпственик чини oкoлу 200 еврa мaксимум, oд oдлгедувaчницa дo 500 еврa (пa и пoвеќе aкo имaaт здрaви и квaлитетни кутрињa).
Airedale Terrier - кралот на териерите. Со сопругот пекавме за вакво ама не можевме да најдеме соодветно легло во близина и се откажавме. Можеби наредното куче ќе биде ова. Wire Fox Terrier - помали од Airedale Terrier, но не и помалку темпераментни. Откако ја зедовме нашата мила Реа, ова е совршената раса спрема мене.
Zdravo, dali nekoj znae kakva e procedurata za uvezuvanje kuce od srbija. Kolku se plaka carina? Ne sum naracuvala od stranstvo