Здраво девојки, јас сум тинејџерка, невина сум и не планирам за скоро да ја изгубам ... Сакав само едно мислење од вас КОГА Е ИДЕАЛНАТА ВОЗРАСТ ЗА ГУБЕЊЕ НА НЕВИНОСТА? Според мене 18-22 Кога вие сте ја изгубиле невиноста и после колку долга врска? Позз
Годините немаат никаква врска со тоа. Тоа е во вас. Кога вие ќе се осејќате спремни за тоа тогаш, секако и да имате стабилен партнер
и јас сум тинејџерка, мислам дека нема идеална возраст, само да не биде под 16, ако имаш добар дечко, ако си сигурна дека го сакаш и те сака, ако навистина го познаваш многу добро, и ако си спремна физички и психички,ако имаш потреба зошто па не? иако според мене јадобро е од 17 до 20, иако нема веза секој различно си размислува. моите другарки скоро пола од нив ја изгубија невиноста на само 15, и мислаат дека тој е дечкото од нивните соништа.. на крај погрешија се изневерија и раскинаа..
јас мислам дека идеалната возраст е од 17 па нагоре сеа зависи има некој и на 15 а некој дури на 25,26....јас на пример на 18 со дечко ми односно сега мажот ми
Исклучете возраст, најидеално е кога ќе ти заврши пубертетот кога си целосно развиена, јас точно си го погодив така и мислам дека и то делува во сексот, оти друго е на 15 да ја изгубиш уште недоразвиено девојче друго е на 20 (пример). И мислам дека повеќе се ужива во сексот ако се почни покасно.
Ако имаш подолга врска, со партнер кој го сакаш и го почитуваш и истото го добиваш од негова страна...не е грешно . Но, ако тоа го правиш за да бидеш во тренд и да имаш тема за муабет со другарките, едно големо НЕ
Идеална возраст според мене е после 18-19 години Сепак тоа е многу индивидуално во денешно време, она што е многу поважно и што секоја девојка треба да го знае, дека треба да го остави телото целосно да и се оформи пред да се впушти во сексуални односи. Освен тоа, многу е важна едуцираноста за полово-преносливите болести, за несакана бременост и за сите негативни страни кои може да бидат последица од недоволна информираност. И што е најважно, првиот пат не треба да биде поради притисокот на партнерот, или поради тоа што “сите тоа го направиле па ајде и јас, да не бидам црна овца во друштвото“, едноставно девојката сама треба да знае кога е подготвена тоа да го направи и со кого.
1 godina sme zaedno iii dvajcata sme da kazam zapalii duri i koga samo kje se pogledneme aaa onn posedno mnogu se pali na mene
Јас тоа го направив прва од другарките, од љубов, желба и доверба во партнерот, и воопшто не ми беше важно дали тие го имале направено тоа или не. Тие немаа ни дечковци, зарем требаше јас нив да ги чекам после подолг период стабилна врска? За ништо нема идеално, така нема ни идеална возраст или идеален момент, само да не е прерано или со некој што не треба па да има каење и лелекање после.
Јас на 19, по 9 месеци врска. Според мене, тоа е и идеалната возраст. А во кој период од врската, тоа зависи од вас.
Првата вистинска љубов, на 16 години. А идеална возраст ми беше као демек 18 . Не бев сфатена во тоа време од некои особи,било прерано и слично. И не разбирав зошто ме осудуваа. Толку се сакавме, толку се беше на место. А тие особи дури сега, на 25 години осеќаат дека сакаат и дека им е потребно. Како и да е, мене сите тие работи поврзани со момчиња,љубов, невиност, менструација ми дојдоа многу порано од другите па затоа воопшто не сум се ни двоумела дали треба или не треба. Се ми било природно и нормално.