Која е најчудната работа што некој гостин ја направил кај вас дома?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Ajronmen, Feb 22, 2022.

1. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Мене не ми пречи да изедат се за тоа е ставено. Ситуација за која не е чудна ама ме има ставено во непријатна ситуација. На слава сите биле барем еднаш и се знае што се нуди и има зборам за повеќето слави. Елем се знае пример што се пие на слава ( пак ќе кажам кај повеќето) пиво, ракија, вино, сокови....Бар кај мене на слава. Имаме слава и ни доаѓаат поприлично многу гости и јатрвица моја да се направи паметна кога ја прашавме што ќе пие од понуденото си кажа виски...( не беше понудено). Имаме ние дома виски ама не во количини за на слава да нудам не можам да си дозволам за толку луѓе да купувам ( скапо е) Прво што е некултурно да бараш нешто што домаќинот не ти го понудил, второ не стави во непријатна ситуација зошто кога слушнаа и други побараа, а немаше доволно за сите. А и да имаше ќе имаше пример за една чаша и нема да му кажам на гостинот доста ти е една не барај повеќе...На славата имаше пријатели кој прв пат ни доаѓаа и уште повеќе ни беше непријатно...Морав да си дадам "на гладно што се вика" 4000 илјади за да земеме уште едно шише. Многу е некултурно да бараш нешто на гости што не ти е понудено. Пример јас не пијам газирано многу ретко ептен заради притисок ако ми падне или мачнини да имам од стомакот. Ако ми понудат сок и не ми понудат опција и ми донесат газиран не викам дека не пијам туку од култура ќе го прифатам, можеби домаќините само тоа имаат. Јас дома може Дон Перињон пијам ама не очекувам кога одам на гости со тоа да ме послужат...

2. Maaaaaaaaar1

Maaaaaaaaar1 Истакнат член

Една поранешна другарка.Украде лабело и слушалки од мојата соба.И згора на се негираше.

3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

И не ми е толку чудно колку што ми падна незгодно во моментот.
    Ми дојдоа гости, ненајавени. Мајка и дечиња. Беше околу пладне, па нормално служиш со сокче и грицки, кога мајката ми вика ние сме гладни, ај пренеси нешто да јадеме, немавме време да јадеме дома.А ручек нема спремно, не беше време за ручек, а и да имаше немаше да има за нив бидејќи не беа најавени. И викам добро, шо ви се јаде? Епа за мене ќе донесеш ајварче и сиренце, ама децата тоа не јадат, за нив донеси тоа и тоа (не ми текнува што беше). Ајде, донесов. Откако го изедеа целото ми вика ама нас ова не ни стигна, ај донеси уште. Викам нема, сето ви го принесов... Епа тогаш крем донеси. Среќа имаше дома неотворено, па им однесов кутија крем.

sweet&girl, Clear, Fraxinus and 11 others like this.
  4. awkey

awkey Истакнат член

За мене ова е стварно безобразие, невоспитаност и некултура. Секогаш кога ќе ми дојдат гостиставам на маса. Другарки кога ќе ми дојдат ги прашувам дали се гладни и ќе им дадам тоа што имам. Ама ова е претерзам. Еве кај мене дома никогаш нема крем, можам да замислам што гомна ќе изеле ако им кажам нема

5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Не е срамота да побараш леб ако си гладен ама пребирање од типот донеси ова донеси она е сварно безобразно. Пребирање што ќе јадат се прави дома или во ресторан на гости тоа што ќе ти понудат и има домаќинот. Секакви луѓе постојат.

6. tessie

tessie Форумски идол

Мнооогу одамна ми беше украдено минијатурно украсче од масичката. (facepalm)

Кажи многу е убаво, каде да земам и јас, па ако не знаеш ќе ти дадам чоек, што е ова без прашање...

Ни ти побогата ни ја посиромашна за едно порцеланско минијатуриче шо можда беше 30 денари или 50 не паметам.

Многу распространета навика, а никој не сфаќа озбилно за жал.

Indiegurl likes this.
  7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Истите тие кога и да дојдат наоѓаат маани, дури ми е смачено да пренесувам оти секогаш нешто ќе искоментираат.
    Еднаш бевме договорени да правиме пастрмајлии. Ги направивме, пренесовме, кога вика аа моите деца не јадат тоа. Среќа имавме готово тесто за пица, викам пици ќе им направам. Е тоа можело. Ги направивме пиците, им ги пренесам, лелее кечап и печурки ли им стави (кај се видело пица без кечап??)? Они не ги јадат такви. Преку онаквото од такви гости.

8. fana

fana Форумски идол

Роднини ти се?

cresa-jagoda likes this.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Прво ќе речев ајде греота се може немаат пари, ама ова е врв на безобразлук. Не знам дали ти се блиски, ама јас уште еднаш не би ги викнала.

10. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

И да не ги викнеш, тие пак сами ќе си дојдат :rofl:

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Не сме крвно поврзани, ама ги сметаме за фамилија. :D

12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

И фамилија да се, пак нема да е во ред тоа.
    Кај им дала, па уште таа пребирала и барала уште... |(
    Јас да бев, ќе ѝ речев да не ми доаѓаат повеќе.

Fraxinus, MeowMeow, VDT2906 and 4 others like this.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Аман па вакви што мора копито од еднорог да ги послужиш оти се до немајкаде пребирливи. Особено за деца. Ако више ти е толку пребирливо детето, не го рани по гости, сам спреми му дома што си јаде.

Ако нешто од било каква причина не (смеам да) јадам, ќе одбијам само и толку.

FridaodaMk, MeowMeow, VDT2906 and 5 others like this.
  14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Сакав само да додадам дека ние што какаме на гости и не сме биле толку лоши како овие:D

Amelia, Bananki023 and nevermet18 like this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Реално ова е големо безобразие. Ти не си црвен крст,направи си услуга сама на себе и повеќе не се дружи со нив.

cresa-jagoda likes this.
  16. Anah

Anah Истакнат член

Во средно другар кај мене на роденден ми го украде дневникот и си го прочитал :punch: од толку книги нз како го нашол превртувал по приватни работи, после ме уценуваше дека ќе раскажувал! :punch:

FridaodaMk likes this.
  17. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Имав другар на гости и оди во вц, океј. После време одам и јас и гледам крпата за глава шо ми е за после капење на друго место. излагам и го прашувам со која крпа се избришал раце и ми вика со таа шарената(таа за глава, а стоеше на парното во вц) а таа за раце пред очи му беше...(facepalm)(facepalm)

18. cooll

cooll Популарен член

Woooww :whew: големо чудо.

19. Adorabela

Adorabela Популарен член

Da mu dadeshe I cicka da pocicaa malce:envy:....strashna rabota....vo restoran e sramota da pribirash tolku iako plakjash a ne pa na gosti....I Kakov primer mu dava taa majka na decata za kultura:puke:?Posle se chudime zoshto se decava nikakvi Kako idat generacii I generacii.

20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Абе само со исто да им враќаш. За нив специјално си имам сокриено испразарувано оти секогаш доаѓаат во недела, ненајавени, а ништо живо не работи да идеш да купиш, па и уште маани да ми наоѓаат, ќе им го нацртам по нивен избор. Па и само такво и такво сокче пиеле, само такви и такви чоколатца, абе ужас. Ако не ги научиш децата нема сами да им текне на такви глупости.
    А истата за 8 души гости (договорени, тие нѐ викнаа на ручек) беше испекла едно пиле. Гладни останавме. :rofl: Требаше да ѝ речам дај донеси ми нешто да намачкам, или да побарам и десерт.