Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Која е најчудната работа што некој гостин ја направил кај вас дома?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Ajronmen, 22 февруари 2022.

1. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Да, ок. Луѓево уште што не станале сами да се послужат од фрижидерот.
    Очигледно не се сфаќаме.

На Daniela93, Guns N` Roses и Ljubova им се допаѓа ова.
  2. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.803
    Допаѓања:
    3.087
    Можеби и се сфаќаме, само имаме различни размислувања околу тоа.
    Малку како да преувеличуваш ти...

На CarrieBradshow и The_Boss им се допаѓа ова.
  3. Mimmmaa.05

Mimmmaa.05 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    405
    Ова ми се случи пред некој ден.. Ми дојдоа гости и нели сакав убаво да ги услужам, направив торта ова она и одкако изедовме, испивме ги собрав чиниите и чашите од масата и ги ставив во мивалникот во кујна. Женскава што ми беше на гости ме прашува дали може во тоалет јас и викам да, да слободно. И само по 2 мин ми доаѓа во кујна и ја гледам, се мие во рацете врз чиниите. Јас гледам и во еден момент ја прашав само што правиш и таа лабаво ми вика, па еве бев во тоалет и да си ги измијам рацете. Жими сѐ останав неколку мин да се чудам и пак не можев да се изначудам. Одкако си заминаа, сите чинии што беа во мивалникот ги земав и ги фрлив. Не ме трпи срце да јадам пак од нив. Страшна работа, искрено ова прв пат го гледам јас.

На sweet&girl, simoncelicius, Ouravanture и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Кога Ане била таму со сопругот биле исто пречекани со ставена маса и мезеле. Не може да поставиш маса и да очекуваш да не ти се изеде сѐ пошо ти не си изел сѐ кога си бил таму. Ко муабетот со лавот, не може да очекуваш лавот да не те изеде само зашто ти не јадеш лавови.
    Плус што приказната делува преувеличено особено во делот со кило сирење (кој вади кило сирење за проба?!) претпоставувам од револт што гостите изеле сѐ.

На Dentina, reckless ✨, Jana06 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Ваѓаш све на маса за да оставиш впечаток, а гостинот ништо не смее да јаде за да остави впечаток.
    Нека изедат и наздравје нека им е. Баш ќе ми е мило.

На CarrieBradshow, Alm., Dentina и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Всушност сакам да јадат луѓето од јадењето што ќе го спремам. Мерак ми е. Мене ми е криво ако не каснат барем малку од тоа што сум принела. За тоа е ставено јадењето на маса.
    Ама сум имала искуство со луѓе тамаќари што се способни да окапат цел ден на гости и да изедат се што можат за да не трошат пари да пазарат за дома. Секогаш купувам повеќе за да можам да ги дополнам чиниите и се случило да се изеде се, па да вадам од тие работи што биле планирани за дома. Па уште кога се речиси празни чиниите погледнуваат во чинијата, па во мене. И од незгодно пак ќе ги дополнам.
    Не знам дали ме сфаќате...

На CarrieBradshow, MeowMeow, FridaodaMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Јас не знам ти дали сфаќаш дека никому не треба да се бројат залаци?
    Подобро не вади ништо, него некому да му гледаш во уста.

На ani23, Серотин, VDT2906 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Ааа...стварно? Не сум знаела. Обично 5-10 залаци се дозволени за гости кај мене. |(
    Ајде уште еднаш да пробам да објаснам: се работи за оној тип на луѓе што секој пат кога сте излезени цела вечер се гребе за цигари или никогаш нема ситно, заборава новчаник кога сте на кафе ИЛИ ти доаѓа на гости за да не пушта греење дома за не грее само за себе, туку чека сите да се приберат дома. А не е дека немаат доволно финансии.

Последна измена: 5 март 2022
    На Daniela93 и Matotheja им се допаѓа ова.
  9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Ау какви мислења се запрепастив. Ако викнам некој дома на ручек го сметам за близок и чест ќе ми биде да подготвам храна и да ја наместам масата. Срамота е залаците на луѓе да им ги броите. Фала за мислењава. Бар ќе знам ни чаша вода да не побарам кај и да одам туку од дома ќе си земам шише. :rofl:

На sino.o.oka, Cka, simoncelicius и 5 други им се допаѓа ова.
  10. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.803
    Допаѓања:
    3.087
    Леле до кај отиде со муабетов, аман
    Од кај заклучи за каков тип на луѓе се работи?
    И не, не е исто тоа што кажуваш.

На The_Boss му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Во последното мислење се наведени лични примери, не заклучив дека баш такви се луѓето од мислењето на членката. Пробав да објаснам зошто ја сфатив така. Нивното однесување премногу потсетува на овие од личните примери.
    Инаку овие од личните примери одамна не се дел од друштвото баш од тие причини.

На AneSk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    1.187
    Насловот на темата е Која е најчудната работа што некој гостин ја направил кај вас дома. Мојата најчудна работа јас си ја кажав и за мене е чудно и непристојно кај некој што прв пат одам на гости да му седнам да изедам се, плус чоколадните бонбони што ги донесов да си ги изедам и на крај да кажам дека денеска ручек не направив се чував за кај вас.

Малтене исто му доаѓа како што кажувате што ви се серат по тоалетите да ви кажат цел ден трпев за да дојдам кај тебе да се исерам.

И не е работата дали ми е мило или не што изеле, кодекс на однесување во туѓа куќа треба да се покаже. Непристојно и некултурно е во туѓ дом да се однесуваш така, без разлика колку си близок или не кога одиш во нечив дом треба да има почит и начин на однесување.
    Истото како што пиша и друга членка гостите им изеле кошницата со јајца, сакате да кажете дека тоа е во ред, на тоа што ќе кажете ако нека јадат за тоа се ставени. Па ако се ставени не значи дека во туѓ дом треба да се однесуваш како да не си видел.
    Или како другата членка што кажа гостинката после тоалет си мие раце во кујна, дај не ме зезајте и не ми се правите незнам што.
    Се знае треба да имаш култура и начин на однесување кога одиш во некој дом, да ги почитуваш домаќините. Ако на вас се ви е во ред, на мене не ми е. Сите сме различни сите си имаме свои мислења и начин на однесувања и незначи дека треба сите да се сложиме во се.

На Daniela93, Ljubova, Matotheja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. The_Boss

The_Boss Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.857
    Од вчера се воздржувам да не пишам..ама не може бе другари/ки ми се праите нисам одавде,што викате луѓе ко тогаш? и зашто вие одите кај нив,залчиња му броите ( бруки!) па после ми кажувате културно некултурно,тоа што е извадено на маса за јадење е и КРАЈ НА МУАБЕТОТ,имам мн за пишување ама ке скратам...ако толку сте културни ич не се дружете со други луѓе( што не биле културни), сами дома спремајтеси и јадетеси ( самобендисани),ете нешто од изваденото на маса ми се допаднално вкусно ми било,ќе јадам,иако пред тоа дома сум јадел,и да можеби дома сме немале ручек,дали од брзање од немање бреме итн итн,ама не заради тоа што ќе одиме на гости па таму да јадеме.... глупости ви се чудам на размислувањата,затоа на ова дереџе сме....има мн да пишувам ама доста е и дај прекинете,ако имате да пишете случка пишете ако не,не мора трачарење се испострал некому дома вака напраил онака напраил,абре Македонче.Заборавена е дружбата и вистинското пријателство,да напраиш вистински муабет без да се мислеш и да се чуваш што ќе кажеш,а вие глеј шо мислите ви се чудам.... пак ќе речам ОГРАНИЧЕНИ!

На Серотин, Andrejaaaaaa, prashinka и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    20.346
    Па и мене ми е грдо некој додека сум кај него да ми се пофали да речеме каква торта напраил, а притоа да не ме понуди (како ова со сирењево). Мислам којкур спомнуваш тогаш? И ако мислам да пиеш само кафе, ќе те послужам само кафе.
    Не дека и ја јадам све од маса на гости, ама лично мене кога ќе ми дојде некој, буквално се карам (не озбилно карање него ко на шега) ако малку изеле:rofl:.
    А ми се има случено кај роденден на внуче (значи блиски роднини се) еднава која не беше ни домаќин него исто гостин да ми рече да смалам со јадењето:drunk: Не дека јадев ко да нема утре, него и онака не се мирисавме со неа.

Инаку исто и за ќењање, ќејњам само со личноста сум ептен блиска и слободна, пример кај либе неам проблем.
    Е ако има уште некој кај него, или ако збориме за помалце блиски луѓе, тогаш Е малце. Не е до ќењањето само по себе него ако усмрдам или испуштам некој урагански гласен прдеж нема да ме гледаат со исти очи после.

Последна измена: 5 март 2022
    На L.i.n.a.a, Snowflake92, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    38.932
    Абе зошто ја уништувате темата?:)
    А баш си е единствена смешна тема во последно време.

На _Monroe, sino.o.oka, awkey и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.794
    Кога ми идат гости сакам се да си каснат, па макар и цело парче сирење:D
    Е сеа ако ми речат - леле како бевме гладни, се чувавме за кај вас, следниот пат со смоки и сок ќе ги пречекам.
    Вие бидете си гладни,, не мора да ми кажете дека ве мрзело да си зготвите:D
    Јас имам таква другарка кај која што кога ќе отидам, со мажот и не ме пуштаат да си одам додека се не изедеме:sun: :D

Од непријатни ситуации..
    На мојов еден другар кога и да дојде се опива, а пие само пиво.. и после толку пиво право во вц.. па секаде ќе се измоча околу шољата само не во неа:D
    Епа еднаш он така пијан, а јас така накурчена му реков да стане и да си оди дома, а ако му се пие со мојов под рака у кафана да одат и да не ги гледам пред очи и двајцата.. бев толку бесна, сабајлето генералка правев, ги исправ стазичките во купатило ги постелив и ете го он ги измоча8-|
    Овој мојов ми рече дека до тогаш ме немал видено толку нервозна..
    Е после тоа ме виде и понервозна уште 100 пати ама таа вечер ќе ја памти додека е жив

На Jane Doe., sweet&girl, VDT2906 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Ух како успеа со две реченици да објасниш тоа што сакав да кажам. :wasntme:
    Фала најмногу! :handshake:
    Никогаш не ми паднало на памет да се изгладнувам за да можам да се најадам кога ќе одам на договорено кафе. :?:

18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.510
    Допаѓања:
    166.090
    Ме потсети. :D
    Средно се пијаневме со мое друштво дома, дечишта. И му се сповраќа на дел и надвор на ливада ги избркав и дур не повратија не ги примив назад. :rofl: Ова моево во чурук домаќини. :D

На Aztec и Feminka22 им се допаѓа ова.
  19. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.239
    Допаѓања:
    27.855
    Не можам јас со тебе значи, ќе ме умреш со хуморов :rofl:
    А темава ВРВ! :D

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    16.241
    Во секоја тема мора да се фанат за нешто како слеп за стап. Некој си се пронајде па ќе ја тупи до бескрај.

На sweet&girl, VDT2906, Daniela93 и 5 други им се допаѓа ова.