Која е најчудната работа што некој гостин ја направил кај вас дома?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Ajronmen, Feb 22, 2022.

1. Stark

Stark Форумски идол

Преферирам приказна со "повик од природата" , наместо броење на залаците кој колку каснал кај вас.

VDT2906, _Monroe, sino.o.oka and 12 others like this.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас пак дури им пакувам за дома да си имаат. Храната е за делење,не бидете себични.

Indiegurl, raww, VDT2906 and 11 others like this.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Со јадењево иам една приказна, некни ја кажав ама не ја докажав.

Се собравме кај другар, и кај домаќинов, братучед му (исто друштво сме) седна на компјутер, на омегле се пушти и почна да се качува на столица, слекува и да игра, ваљда начека жена. :D
    Играјќи на столица качен се слизна падна и мислам ја оштети столицата и подот. Домаќинов вика, пишти....

Овој шо падна му вика: "Можиш да ми намачкаш две лебчиња со маргарин и сиренце"?!

:rofl:

4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Бевме со либе кај роднина негова на гости на неколку дена и еден ден беше за ручек време и скоро беше готов, мене ме фати серка (јес аген за серка муабет:rofl:)
    Се качувам до веце и прва беља што лајново беше некое ептен инат, маки измачив да го извадам. Ај тоа, испадна уште поинат коа пуштив вода (оти големко така). И ај пуштам неколку пати, неќе, дури на неколку пати почна водата да се искачува нагоре.:|
    На крај земам едно леѓенче, го полнам со вода и пуштам и отиде.
    Врвот беше кога се симнувам доле, они двајца и маса наместиле и јадењето ставиле, само мене ме чекале да ручаме. Либе па уште прашува "што се задржа?"
    Едно незгодно ми падна, ја војна водам горе со го*це, они гладни чекаат доле.:rofl:

Last edited: Mar 27, 2022
  5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Не јаделе ништо од поставеното на маса . Сериозно .

Најмногу сакам кога ќе ми се најават гости , па ќе им спремам едно убаво селско , па салатичка , ракиичка / винце / пивце .. па ред муабет , ред смеење ..

И се разочарувам кога гостите не јадат . Значи , ако јас ве примам на гости кај мене , сакам да ве испратам јадени , пиени , расположени и задоволни .

Ајде , ако се веќе јадени претходно разбирам можеби не се гладни , но за чипс и други грицки секогаш има место . Луѓе , берем од грицките и колачите земите , и на домаќините им е незгодно кога не земате ништо , верувајте ми .

Јас нај awkward ситуација што сум ја направила на гости е кога не можев да си ја соблечам чизмата пред вратата на домаќините .. ми отекле нозете дека бремена и останав fuc*ing заглавена добри 5 минути , а она сите не чекаат да се поздрават со нас , дечињата не чекаат среќни кумовите ни дошле на слава ( на за нас старци :rofl: повеќе за децава им беше :D ) .. ама многу чудна ситуација беше , кумот дојде ама го нема , кумава ги блокира сите на врата , чизмата не излегува и точка (facepalm) .

hermosa, cresa-jagoda and Feminka22 like this.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Темава е најчудната работа што некој гостин ја направил кај вас дома, а не вие на гости...

TheDreamGirl likes this.
  7. Munchmallow20

Епа некои од тука сме тие баксузните на гости :rofl:

Amelia, Srckata28 and Feminka22 like this.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Јас па сум ќефови кога ќе се изеди тоа што сум спремила кога имам гости :)

9. нина122

нина122 Популарен член

Јас сакам гостинот да јаде од тоа што му е ставено на маса, ама нека изеде пола, затоа што јас не сакам да јадам додека има многу луѓе, ама после тоа сакам да седнам и да јадам како стока.. Така да, нека јадат, ама од се по пола нека изедат особено чипсот, секогаш ставам по едвај 1/4 од голем чипси во тањир, другото за мене од кога ќе си отидат..

Limpan likes this.
  10. Munchmallow20

Епа за нив ќе стаиш колку што сметаш дека треба да изедат, другото башка у кујна за тебе ќе си одвоиш:D

11. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Умрев. :rofl:
    Ееее овај партнер да не си го чуваш, требало да те разбери и да ти е partner in crime. (Мајтап, да не ми се налутиш)

12. Munchmallow20

Промрмлав пред женава нешто без веза.:D
    Замисли на сред ручек онака кажувам - епа душо, исрав едно нааа толкаво и неќеше да отиде^_^

13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Ја па не ги пуштам да си одат додека не изедат и испијат се. Како така на гости ми дошле, сум спремал, сум се мачел за ништо да не се изеде и да се фрли или да го јадам 3 дена.

14. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

FB_IMG_1645017186801.jpg
    Не ти е лоша стратегијата. Од сега ќе си го кријам благото. :D

[Инаку мене ме нервират ако не јадат, за нив е не е за гледање. А кажав, јас не јадам оти ми е страв да не речат сé изеде.]

15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Па отвори нова тема тогаш.

Мразам вакви полицајци, дај седи и смеј се ако ти е смешно ако не иди у друга тема.

16. TheDreamGirl

TheDreamGirl Истакнат член

Зш она да отвори, вие отворете, вие пишувате тоа што не треба…

tessie and Bitter-Sweet like this.
  17. GirlRose

GirlRose Форумски идол

:drunk:

18. Munchmallow20

За ова со јадењево, еве лично сум чил особа и нема да помислам за некој дека е непристоен ако се изеде све, макар и да не ми доаѓа често. Тек па со луѓе што сум си ептен блиска. Им потенцирам "слушај, дома немој да си ручал, тука има да те најадам" ако ми доаѓа по повод некој. И еве дури ми е повеќе непочит (не буквално ама онака) да руча некој дома а после да доаѓа кај мене за роденден, некој повод кај што по дифолт се знае дека ќе има јадење и да касне едно залче. Башка и колку сметам дека е океј да изедат, толку ќе изнесам на маса. Ако имам месо, благо, сеедно, нема цело да го ставам на маса, неколку парчиња само, другото за нас дома си стои во кујна. Така што не се криви некои што изеле све ако ти сам го имаш ставено таму (а ваљда не било за украс ставено)
    А додуша и самата сум па срамежлива на гости и не јадам нели све ама гледам од све да си пробам:D

cresa-jagoda and crimson like this.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Па не знаете да читате наслов на тема, најпроста работа. Ко во онаа Сакам да кажам без цитирања, ја отвораат и пак цитираат. :drunk:

TheDreamGirl likes this.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ова со јадењево ме потсети:D
    На времето се дружевме 4ица од раб многу. Иако сите од различни згради, кој доктор, кој администратор, кој нез шо, ептен бевме блиски.
    Еден ден беше еден од нив дојден кај мене на гости. Си одевме редовно, дојде да глеаме филм.
    Уз пат мајка ми чукна на врата, печела леб и топол ни донесе намачкано со не знам што во моментов.
    И гледаме и јадеме, како се пружам да земам, другаров ме мава по рака и ми вика доста ти е леб на тебе :rofl: :rofl: :rofl:
    И јас цела у прашалници, секако си зедов, ама не се пружив пак.
    После сфатив дека чоеков не сака никој у ѓезмето да му се меша :rofl:

FridaodaMk and Ugly Duckling like this.