1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Која книга не би ја читале по втор пат?

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Magnolija, 20 декември 2011.

1. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    Ниту една. Веќе знам што се случило и вториот пат сигурно ќе ми биде досадно да ја читам.

На Mese4ka92, toogood и crazylady им се допаѓа ова.
  2. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.351
    Чекајќи го Годо-Семјуел Бекет

3. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
    Сите романи што досега сум ги прочитала, не би никогаш повеќе.

4. Bowie29

Bowie29 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    90
    Општ дел на граѓанско право ..... Родна Живковска... :D never ever again

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Ниту една.

6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.120
    Ги памтите оние авантуристички книги кај што читателот има избор, на пример: Балонот со кој летавте ти и девојката се оштети и моравте принудно да се призејмите во шума полна со снег. Температурата е -10 степени. Доколку одлучиш да одите и да барате некое соседно село, сврти на 55 страница. Доколку одлучиш да запалиш оган што ќе прави густ чад и да чекаш помош, сврти на 83 страна.
    Овие книги имаа повеќе краја зависно од вашите избори и затоа би ги читал пак.

На Bowie29 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bowie29

Bowie29 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    90
    Да јас дома ја имам Кој го уби Харолд Тромби....хахахах

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.843
    Ниту една

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    56.711
    Па во другана тема напиша дека некои книги на Хесе си ги читала повеќе пати. :D

10. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Ниедна книга не би читала по втор пат исто и филм одбивам да гледам по два пати

На wanderlust му/ѝ се допаѓа ова.
  11. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
    Неговите книги за мене се посебни и не ги ставам во ист кош со сите останати романи кои сум ги читала

12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.933
    Допаѓања:
    48.103
    Белата Масаи

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.400
    Допаѓања:
    200.906
    Чудно ми е како не би читале веќе прочитани книги по вторпат или третпат... не дека нема такви кои и јас не би ги читала, ама секогаш се навраќам на оние кои ми се допаднале, по неколку пати. Особено затоа што уживам кога ги читам, сеедно кој пат. Ме воодушевило нешто, стилот, начинот на изразување, заплетот... без оглед на тоа што ја знам книгата од збор до збор, пак можам да и се вратам и радо да ја читам, како и првопт пат.

На L.i.n.a.a, Ketchup, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.602
    Допаѓања:
    173.628
    Се гледаме на врвот од Коста Петров. Уште жалам што дадов пари за таа книга. Тоа време бев во фаза да читам повеќе Македонски автори.. го завршив Андреевски и се префрлив на Петров, да им дадам шанса на новите демек... тоа беше литературно самоубиство.
    Книга полна контрадикторности, сама по себе не соодветствуваше на текот и настаните.

На Cinderfakinrella и Ketchup им се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    56.711
    :rofl:

Жал ми падна за тебе. :D

Не стварно, шо му е на чоеков?
    Книгата не сум ја читала, ама она од фб ми е доволно за да го сфатам 'стилот'. Овој, демек на врвот е?

На Cinderfakinrella, Someonespecial, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    Леле, а јас планирав да ја купам книгава, да видам што е финтата. Ме предомисливте. :lol:

На Cinderfakinrella и Yowannty им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.602
    Допаѓања:
    173.628
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Коста е доста успешен. Од негови 30ти основач е и директор на "P World".. и пишува колумни за Huffington Post.
    По потекло, ми е сограѓанин па најавата за книгата беше уау овде па ај ја земав. :D

Е сега поентата во книгата беше дека секој може да биде успешен, и како тој сам станал успешен (my ass). A од друга страна кажува како имал баба и дедо некаде Австрија ли беше не памтам точно одамна ја читав, па тој и сестра му студирале таму. Па ако имам баба и дедо на запад што ќе ме финансираат да студирам таму, не мора тој да ми каже, сама знам дека имам милион пати поголеми шанси од тука за да бидам успешна.. нели така? :D
    Муабетот ми е, дека тој не стигнал сам таму каде што е, како што си препишува се на себе, и дека глуми лажна скромност. Книгата му е продавање муда за бубрези.

И ако те бива за бизнис терај бизнис, што ќе беше тоа сите пропишуваа денеска. :|

Последна измена: 20 декември 2016
    На Cinderfakinrella и Ketchup им се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    56.711
    Ова P Wold не знам што е, па тука не коментирам. Ама да пишуваш колумни за Huffington Post не е некое големо достигнување, нека не ве лаже човекот. :D Весников прифаќа гостински постови од многу луѓе, нема некои посебни критериуми. Повеќе содржина, повеќе киворди, повеќе сообраќај, повеќе реклами = повеќе пари за сајтот. Има и моја содржина таму, само што е под туѓо име (и не, тоа име не е на некој ултра успешен човек)... и таму, и на Гардијан, и на многу други, демек престижни сајтови... the perks of being a ghost. :bandit:
    Може си е успешен човекот, не можам да речам дека не е кога не го знам, ама за Хафингтон, нека не ве лаже. :D

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.602
    Допаѓања:
    173.628
    @LivingGlam P World е некаква агенција за организирање на бизнис настани во земји од светот. А за Хафингтон ете ја не сум слушнала претходно, знам само дека му го препишуваат затоа и го напоменав. :) Ама коа веќе ти знаеш за тоа, тогаш знаеш дека такви како хафингтон има мал милион. И моја содржина има така ама само на онлајн сајтови, а не во печатено издание.. и тоа како што кажа не е некое достигнување. :)

Успешен или не, сака да продаде книга и да те убеди дека сам станал успешен. Мене тоа највеќе ми бодеше очи, а ваму со добра леѓа на запад.

После оваа книга издаде уште 2 други ако не се лажам. Нив не ги купив.:rofl:

На Cinderfakinrella и LivingGlam им се допаѓа ова.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    56.711
    Па и неговиве се онлајн, затоа ми беше муабетот.
    Илјадници луѓе од цел свет имаат содржина по овие сајтови па не си го ставаат ко достигнување во резиме, зашто смешно изгледа на некој што знае како функционира таа индустрија.
    И такви стартапс што се успешни, и такви има мал милион. Додека не станат ултра успешни во светски рамки, мислам дека на основачите им е рано за книги. :|
    Патем, бидејќи ете компанијата му е интернационална - книгава е преведена на други јазици или само кај нас се прави ѕвезда?

Тоа е баш тоа што сум забележала во неговите објави на фејсбук - човеков сака да не’ убеди дека е успешен. Да не земеше да не’ убедува, никој не ќе слушнеше за него.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.