Која професија најмногу ви се допаѓа и зошто?

Дискусија во 'На работното место' започната од ozbilnazena, 26 мај 2010.

1. rak1

rak1 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    45
    Како мала сакав да бидам продавачка.. хаха детска работа :rofl: А сега најмногу ми се допаѓа и ме привелекува работата на граница.. Гранична полиција дефинитивно :)

2. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Професорка. Си работиш неколку саати на ден, си имаш летоно време 2 месеци распст, си имаш зимно време распуст, си земаш 25 000 денари плата поубаво здравје. Немирни се учениците избркај ги од час стави неоправдан. И не ми е јасно како можат да кукаат дека и е тешка работата :^)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Фотограф- нешто што ми е како терапија, знаеш да ја изразиш својата креативност и е нешто што ме исполнува максимално, додека другата моја професија истражувач биолог- контактот со природата и изминатите километри, предизвикот да најдеш нов вид. И двете не те врзуваат цело време во затворен простор.

На zara, marama, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Се согласувам со Совршенство и Љубам. Ми ги погодивте двете најсакани професии.

Откривање, проширување на искуствата, изненадувања кои ни ги приредува природата - за мене тоа е биолог. И искрено се надевам дека во иднина ќе успеам на ова поле.

Како мала сум рекла: Јас ќе бидам учителка по англиски! А сега незнам. Почнав да откривам дека ја сакам биологијата и не ја сметам како секој друг предмет, туку секој ден сакам да дознавам нешто друго.

Ама како ќе биде незнам. :) Рано е уште, битно овие две професии навистина ми се допаѓаат и сакам да ги работам ама останува да видиме.

5. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Е заборавив да пишам си одиш и на матрурска вечер и на екскурзија :) Поубаво здравје. Инаку зборував дека тоа е една од најубавите и најлесните професии, но јас не е се гледам како професорка ( да имам шанса не дека нема да ја искористам ) премногу сум темпераментна за професорка. Сакам работа која е динамична, работа во кој што целосно ќе можам да се внесам, работа во која ќе можам да напредувам и да редам успеси. Да амбициозна сум ама и реална ;)

6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Активист во непрофитна невладина хуманитарна организација, како Amnesty International на пример, ама не таа :D
    Некоја што не се меша во меѓународна политика, не пере пари и не ги применува селективно своите принципи. Ако постои таква која одговара на описот ве молам обратете се кај мене за да си ја пробам среќата :).
    Тоа е мојата работа од соништата.

На Hipster, anastasija85 и zhap4e им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :lol: И јас би истото, би да ја сменам работата во невладината каде сега работам :rofl: , макар и за година или две да работам за без пари, но да е тоа некаде далеку, Африка на пример, да имам средства само колку за престојот и храната.. ништо повеќе. Две години така да поминам и после сум.. каде ме ветар дувне. Тоа го сакам за сега. Инаку разгледував слични можности уште пред една година, но повеќето од програмите бараат да сте од земја членка на ЕУ, барем тоа беше во тоа време... :) .

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  8. At.ena

At.ena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    32
    Па не земаат баш 25000плата туку 20000денари а мислам дека денес од неоправдан не се плашат учениците и не можеш така едноставно да ги избркаш од час,ти можеш да ги бркаш ама тие не излегуваат :lol:

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    24.800 зимаат :) Мајка ми е професорка :D
    едит- Совршенство не е дека имаат цел зимски распуст и они распуст ;) одат на работа ако нема настава!
    и на лето само месец и пол се слободни

10. At.ena

At.ena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    32
    може со стаж да стигнеш до 25000 но почетна плата е 20000 постарите професорки земаат плус 15%(колку имаш повеќе стаж ти се зголемува платата) од стажот и така стигнуваат до 25000, а и зависи дали работиш во основно или средно

11. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    најмногу ми се допаѓа професијата моден креатор мислам дека од кога сум родена сакам да го работам ова и се надевам ке го работам некој ден, ми се допаѓа пред зашто е една многу креативна работа и мене многу ми е интересно на пример од некое старо парталче да создадам нешто ново :)

На ubavica25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Кумата ми е моден креатор заврши во Бугарија зошто кај нас тогаш немаше такво нешто а и мислам дека нема ни ден-денес.Си има тука свој салон, креира модели само што тоа е приватен бизнис веќе а и има многу такви што креираат фустани пр. немаат факултет а добра сума пари си заработуваат ако се познати :)

На miss-glamorous му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    да за жал кај нас има само на приватен факултет а таму студиите се изгор скапи и незнам колку се квалитетни, на фон мислам дека има еден таков отсек, сега сум на друг факултет ама во случај да се отвори државна академија за мода сигурно дека би се запишала таму :)

14. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Па јас би била писател-номад да сум борн во некоја ленд на опортјунитис,ама бидејќи матичнава ленд ми е мизери,ќе се отакажам од сонот.И тоа не некој комерцијален со салдо од некои 6-7 цифрички туку онака за душа што си пишува,со тенок круг на читатели и егзистенција доволна за самофинансирање на скитачките авантури.

А би била јас и интелектуалец од среден век,затворен во некое алхемичарско дувло да го барам каменот на мудроста и тоа поради функцијата еликсир на животот :nod: ,таа со златото ма спореден нус-производ ќе биде, :D .Туку така би имала можност да ја исчитам и сета литература создадена дотогаш бидејќи тогаш ја имале учените оваа среќа :geek: ,а не денес да се фрустрира човек како животот е прекраток за да исчиташ се‘ што е толку драгоцено и вредно за внимание, :worried: .Само со оглед на условите тогаш би завршила како спалена вештерка на клада :smoke: .

Е,сега бек ту ријалити веќе 11 год.работам со луѓе и нервниов систем ми го затегнале до степен да испушта аларми за прскање на системот,така да сакам работно место во кое ќе имам биро,со компјутер приклучен на нет,телефон и ќе внесувам бескрајно нумерички податоци,да си го одморам мозочево од пипл дизастрс.
    Така да - монотонијо ај вил ембрејс ју лајк а слат, :inlove: ,д рест оф д врлд-го ту хел вит ван веј тикит :dance: ...

На ubavica25, Vodolijata, miss-glamorous и 3 други им се допаѓа ова.
  15. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Воспитувачка. Работиш со најмили душички. Онака малечки, уште појма немаат од животот, им пееш песнички, ги учиш на основни работи, безгрижно си трчкаат, играат - priceless :)
    А и професијата на теткицата од Телма што шета насекаде по светов не е лоша....

На sesilija и LivingGlam им се допаѓа ова.
  16. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.326
    Психијатар.

Би ме испонувала работата со сослушувања на проблемите на пациентите и помагање на истите. А потоа ако резултатот е позитивен, абе радости :D .

17. miss-glamorous

miss-glamorous Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Јас би сакала да работам како хирург, не само затоа што би им помагала на луѓето туку едноставно адреналинот што работи во тебе секогаш кога влегуваш во операциона сала или на кога дијагностицираш некого е невидено задоволство. Инаку како мала и јас сум сакала да сум моден креатор, но во нашава земја баш и не е некоја просперитетна професија, но дај боже со тек на време ќе имаме и ние понзати дизајнерски куќи со кои ќе се гордееме. Сепак мислам дека секој треба да ужива во тоа што го работи и неговата среќа со тоа што се занимава да има предност во однос на материјалната заработка од професијата.

На ubavica25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wish

wish Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    233
    гитарист.....на Пинк Флојд.....ептен ги сакам.....

19. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    адвокат .....зошто ја сакам потрагата по правдата ....................а јас не сум малку голема да верувам дека правдата постои :P :P :P :P :P

На Cacy и mime87 им се допаѓа ова.
  20. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Кога бев мала си викав кога ќе пораснам ќе бидам учителка :rofl:
    Сега се запишав средно хемиско технолошка струка и супер ми оди :)
    Ама ме влече правен фалкутет за адвокат,судија итн.
    По карактерот сум таква и се огледувам што се случува па после кажувам...Само незнам дали ќе можам кога ќе завршам средно да се запишам на тој фалкутет :?: