Која професија најмногу ви се допаѓа и зошто?

Дискусија во 'На работното место' започната од ozbilnazena, 26 мај 2010.

1. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    Дизајнер ,моден или било каков , креативно е и интересно

Туристички водич ... милина , само да си шеткаш :)

Политичар :l: незнам зошто ми е најубаво , ама си уживам кога си дискутирам со луѓе :rock:

2. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Патолог - трупчиња за касапење колку ми душа сака !

Детектив (ама како во филмовине :rofl: ) - адреналин и лоши момци ...За мерак !

Актер - лапај се со кој сакаш ,маж ти нема да ти замери ,глума било :rofl: Се заебавам :rofl:

На Lepaaa, Special.Someone, MSkorpionka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. tweety88

tweety88 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    23
    АДВОКАТ-фејворит ми е, не за џабе завршив правен :D
    АКТЕР-се соживуваш со многу различни карактери ]:)
    АРХИТЕКТ-доаѓа до израз твојата креативност ;)

4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Па, единствено нешто што ги комбинира моите интереси во едно - Туристички водич. Јазици, шетање, комуникација со луѓе, ма совршено. :D Само, тоа ќе ми остане неостварена желба, барем не верувам дека овде ќе ми се исполни.

Второ на список, библиотекарка. Ехееее, тоа е за мене. Ќе си седам и ќе си читам цел ден. Плус, сакам да ми бидат работите организирани и средени, ако ми дадат да водам библиотека, ќе биде најсредената. :D

Имав амбиции и за медицина, до пред некоја година, се замислував како некоја моќна УАУ докторка, што ти знам таму. Ама сметам дека за тој труд и таа мака што ќе ги вложам таму, нема и да добијам некоја голема финанскиска добивка. :?:

Сепак, јас одлучив мојата идна професија да биде преведувач/толкувач, затоа што ги сакам јазиците, а морам да бидам искрена и да признаам, и заради парите и можноста за вработување. Знам дека што и да се запишам ќе завршам, најлесно е да седнеш и да учиш, ама мораш барем да го сакаш тоа што ќе го работиш во наредните 40 години. ;)

На AmandaS му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    263
    Aктерка,имам и талент(барем ми викаат :D ) ама во Мк не вреди...

На BlondeGirl8 и MarchelineAmaru им се допаѓа ова.
  6. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Како јас да сум го пишувала. Потполно истото. :lol:

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Има време за мене :lol: Незнам можеби сметководителка :lol:

8. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    65
    и колку е платена овааа работа? извинете за оф топик,но никад се незна каде ке ме однесе патот .

9. andy96

andy96 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    јас од секогаш сум сакала да бидат FBI агент :lol: .. Многу сакам да истражувам и преокупирана сум со криминалистички романи и серии :$

10. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Работа од соништата

Би сакала да бидам физичар :) Од секогаш ме интересирала и ми одела физиката како наука и верувам дека на тоа поле сеуште има доста работи кои што треба допрво да се откријат и стварно би сакала да се посветам на тоа :) Па ајде, ќе видиме што и како ќе биде.

Исто многу би сакала да бидам и професионален крадец ( не се смејте, сериозно ), отсекогаш ме фасцинирало целото тоа смислување тактики и стратегии, целиот тој адреналин. Не за да имам пари, туку поради чувството да надмудриш некого, да се докажеш. А и плус, верувам дека паралелно со научниците, професионалните крадци се најпаметни луѓе на светот

11. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Што да е ,важно е да те исполнува внатрешно :lol:

Би сакала да додадам уште и археолог или антрополог ,отсекогаш ме фасцинирал нивниот интелект,неограничената меморија на нивните навидум преполни мозоци ,сите факти и ситни работи кои ги знаат и кои се клучни...

На antonina и starbucks им се допаѓа ова.
  12. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    819
    Допаѓања:
    1.666
    Aааа.. АРХИТЕКТ.. Преубаво звучи.. Иам мноооогу голема желба да станам архитект.. Затоа и тоа учам.. Архитектура.. ПРЕУБАВА СТРУКА ! :inlove:
    Moјата професија.. :inlove: :inlove: Нештоо нааајубаво на свееет !

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Гинеколог. Според мене најубавата професија на свет. Се додека не дојде време да се упишуем у средно и не си ја запознав класната.
    Шала на страна,одсекогаш сакав да станам автодизајнер. Уште од 3 години се воодушевував на формите на колите,ги знаев сите марки на коли на таа возраст а уште домашните животни не ги знаев. Обожавав да ги цртам,језда мрзата си го направи своето и добри година дена немам фатено да цртам. Штета =/

14. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    • Наставничка/професорка по англиски. Уште од мала го обожавам јазиков и ме влечи нешто натака, а и од секогаш сакав да сум наставничка. :D
    • Ветеринар. Обожавам животни (само инсекти нејќам :D ) и сакам да им помагам. :)
    • Антрополог. Многу ми се свиѓа. Ужасно многу. :x
    • FBI агент (како и повеќето :rofl: ) или нешто со криминалистика, истражување, така нешто. :wasntme:
    • Актерка ми е желба уште од мала ама тешко дека ќе се оствари. :)

Најверојатно ќе биде со англискиот, евентуално ветеринарство. Другиве ми се само желби и најверојатно тоа и ќе останат. :?:

И психолог заборавив да спомнам. :wasntme:

15. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.900
    Допаѓања:
    11.048
    крими аналитичар ко спенсер реид од криминални умови или пак детективка ко мис марпл ама највекје сакам да сум писателка на крими романи...и тоа ке користам псевдоним никако вистинското име :geek: ах бре пусти фантазии... :D

16. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Фотографер. Тоа ќе бидам јас. Тоа е тоа што ме исполнува, сум имала секакви желби, но останале на тоа ниво. Со душа си го чекам мојот професионален апарат, но вреди да се чека :)
    Се почна од кога се пријавив на еден натпревар во основно. И освоив трето место. Мислам дека заслужував прво место ако гледаме реално, но тоа е тоа. :)

17. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    вие мене мислите ми ги читате :^)

18. WinnieThePooh

WinnieThePooh Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    201
    Ветеринар...и по аватарот ми се гледа....дури мислам дека повеќе ги сакам животните отколку луѓето :D :D или пак профер по некои од природниве науки...математика,физика..хемија :)

19. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    ФБИ агент :lol: ,тоа сите сакаме ама нема.

-Го сакам актерството како професија,се восхитувам на добри глумци и перфектно одиграни улоги.И така си мечтаам и јас да бидам глумица,да добивам улоги во блокбастери :) но тоа е подалеку од реалноста.
    -Преведувач по англиски или шпански
    -Психолог

20. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    Втората професија која што ја сакам е преведувач и толкувач, се надевам дека по некое време ќе бидам успешен преведувач или професор по италијански јазик. :)