Која професија најмногу ви се допаѓа и зошто?

Discussion in 'На работното место' started by ozbilnazena, May 26, 2010.

1. LoVeR

LoVeR Популарен член

Дефинитивно графички дизајнер,имаат многу убава работа,малце од повеќе е напорна но сепак е чиста,и земаат висока плата (барем тие што јас ги познавам).....оваа е мојата животна желба на половина пат сум кон остварување се надевам дека целосно ќе ми се исполни...

2. cveke123

cveke123 Истакнат член

Нека биде секоја професија која ќе ме исполнува,
    да ме прави среќна и со желба да одам таму.
    Може и да бидам и на најниското место, но сепак да
    си ја уживам работатаи да ја сакам...

Малку чудно звучи, но вистината е :lol:

3. MissDior

MissDior Популарен член

Наследник :) јасно е зошто, можеш да се посветиш на хуманитарна работа или интересно хоби без притисокот за егзистенција.

4. ceca-1

ceca-1 Популарен член

^Вистина,уште и платата да е добра :D
    Инаку интересна ми изгледа и нуркач,истражувач на морињата и океаните.Па да откриваме нови/стари градови,потонати бродови и приказните околу нив...Само некоја ајкула да не рипне :D

5. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Јас би сакала да работа во некоја голема фирма како секретарка или некоја слична професија. Важно вакво да ми биде работното место :D

Или пак би сакала да бидат биологист, да ги следам движењата и циклусите на животните во средината.

6. Kaetana

Kaetana Популарен член

... хммм... бескрајно многу желби.

- Актерка... така имаш шанси за еден живот да проживееш уште многу други....
    - Пејачка... правиш нешто од душа и допираш до одредена маса на луѓе...
    - Писател... од претходните причини.

Во последно време, размислувањата ми се вртат дека не сум јас баш оној човек за од 8 до 4. Некако... послободна би била доколку сум некој тип на уметник кој што ќе шлапа со боите, или ќе се справува со секакви инспиративни кризи додека твори нешто...

Сакам да бидам повлечена и комплетно контролирана од инспирацијата (и горе и долу).

Иако, во моментов, секојдневието ми е баш према некои стриктно одредени рамки и пресметки.

Чудни дуални желби се борат во мене.... :?:

7. LGBT

LGBT Истакнат член

Па повеќе професии ми се допаѓаат
    Графички дизајнер - добра сум за компјуери и мислам дека имам доволно креативност за оваа работа.
    Психолог-сакам да им помагам на луѓето.
    Биолог-уште од малечка многу ја сакам биологијата.

8. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

мислам дека мене би ми одговарало корограв :)

9. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Извини, што е корограв? :^)

10. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Професорка по англиски. Го сакам јазикот , ги сакам децата и најмногу од се , сакам да им го дадам знаењето кое го имам :))

11. simona-i

simona-i Истакнат член

адвокат, ја сакам професијата ме исполнува, ме прави среќна.. :D

Butterfly77 likes this.
  12. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Дизајнер за внатрешно уредување (interior designer)
    Мојата желба уште од мала

Cija-si likes this.
  13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Хм, ме влечат повеќе работи.

Прво, психолог. Многу ме интересира човековата психологија, нашите емоции, размислувања и сл. а и неколку бранши на психологијата меѓу кои медицинската психологија, когнитивна психологија..
    Биолог. Ме интересираат многу гранки на биологијата, микробиологија, генетика, молекуларна биологија, биохемија, биолошка психологија (ова е повеќе со психологија поврзано). Иако не би сакала да работам во природа, повеќе ме привлекува работа во лабараторија, научни истражувања, можеби професор..
    Психијатар, нешто слично како што ме привлекува психологијата, само што овој пат станува збор за посериозни ментални нарушувања.
    Невролог, невропсихијатар.. нешто од општата медицина итн.

14. smiley22

smiley22 Истакнат член

Психијатар
    Писател
    Актер
    Адвокт
    Новинар :) :)

15. s.t.a.r.s.h.i.n.e

s.t.a.r.s.h.i.n.e Истакнат член

Астронаут.. Уште од 8 години си сонувам за таа професија и некако сум убедена дека еден ден тоа и ќе бидам (секако, не овде). Инаку зошто? Да патуваш во космосот, да откриваш се и сешто (најмногу она, потеклото на се). Втора работа - физичар или било што поврзано со наука и истражување (хемичар, геолог, ботаничар)! :) :)

16. cveke123

cveke123 Истакнат член

Дипломат - Политичар.
    Така нешто. Цела фамилија се во таа професија, па ми дојде задоволство да си читам вести и да се интересирам за кој рекол што. :lol:
    Убаво е да си го искажеш својот став, иако политичарите се жртва на стереотиповите, интересно е да си еден, барем јас така мислам.

професорка по филозофија
    Што е нормалното? - Пред неколку години многу бев ентузијастична за оваа професија, многу се интересирав, просто од начинот на кој се мисли и искажува мислењето...
    Прсто, прекрасно! 8)

17. Vik4e

Vik4e Популарен член

Уште од малечка сум сакала да бидам учителка,па и сега сакам :rofl:
    Сакам да предавам германски јазик :geek: :geek:
    ..хмм сакав исто така да работам на Царина ах таа пуста моја желбаа :|

18. angel95

angel95 Истакнат член

Фармација.
    Затоа што од мала бев во аптека кај моите,постојано ги прашував за тоа дали тие мали топчиња како што ги викав можат да му помогнат на некој човек да му биде полесно,да не го боли ништо.
    Затоа што сакам хемија.Органска,неорганска,аналитичка,биохемија и сите други видови кои допрва треба да ги учам.
    Се надевам ќе успеам некогаш да го работам она што моите го работат со толку внимание и љубов :)

Ruby.rose likes this.
  19. kathy-style

kathy-style Истакнат член

На мене највеќе ми се добаѓа професионален фотограф и би сакала да бидам професионален фотограф па и се тругам колку можам ама надвор од Македонија.

20. Ruby.rose

Ruby.rose Популарен член

Доктор...
    Уште од мала ме привлекуваше медицината, ехх по цели денови си играв докторка, ги лекував куклите, се радував кога некој од домашните ќе ми речеше да му дадам некое апче, имав стетоскоп па со диши-недиши ги малтретирав сите по дома хихихихи :lol:
    Среќна сум кога одам на пракса. Се радувам кога гледам дека на некој начин и јас можам да им помогнам на луѓето, барем за момент да бидам дел од нивниот свет, и да ми речат едно благодарам...
    Сонувам за денот кога ќе дипломирам, кога ќе се вработам, кога ќе ја направам првата операција, кога ќе излезам од операционта сала и со насмевка ќе речам операцијта беше успешна, не грижете се, се ќе биде во ред...
    И не само што сонувам, туку и правам се што можам за сонот да стане реалност. Се надевам дека ќе успеам :)

Xepp likes this.