Која професија најмногу ви се допаѓа и зошто?

Дискусија во 'На работното место' започната од ozbilnazena, 26 мај 2010.

1. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    Се моли тетка Андреа да го олабави малце форумов со нејзините сексуални потфати и морално-педагошки пофалби,бидејки нас 20годишните стварно почна срам да не фака. Не затоа што и завидуваме ,него затоа што некаде таму постои личност која се кака на сиот труд што некој го вложил на чесен и совесен пат да го изведе своето дете.
    Да и беше толку се совршено и да беше току окупирана со салони и секс немаше тука да дреме на форумов и да ни соли памет туку ке се фрцкаше негде.Дали под чаршав со сопругот,колегата сеедно ...

Него која професија ми се допага најмногу.
    Од секогаш сум ги сакала природно-научните работи од типот на Морска биологија.Не знам зошто ама многу ми е интересно тоа.
    Исто така астрономијата,едно време чак се филмав дека во НАСА ке работам. Пусти детски желби.
    Не за друго од секогаш ми претставувала енигма вселената и се што е поврзано зо нејзе . Работи кои постојано од горе не демнат а никој не знае за нив.

Не станав морски биолог и не станав астроном. Со оглед на тоа дека студирам право ке кажам дека правото е она што ке ми го води професионалниот живот.

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    981
    Од дете мечтаам да станам доктор.
    И конечно , мојата фантазија се остварува полека..
    Хумано е, спасуваш нечиј живот..
    Ја сакам професијата многу ..и се надевам ,со Господ напред ќе работам како доктор во блиско време :)

На Arthur и b.u.tt.e.r.F.L.Y им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Читам погере, се чудам и не можам да се изначудам.
    Како бре ве исполнува ништо да не работите цел живот? Што е ова турска серија?
    Гости, штикли по дома, салони какви не, нормално маж спонзор.
    Деца да се воспитуваат на тој начин!?
    Па тоа е несамосталност. Пари за гаќи да барам од некого или сама да си земам од нечие конто кое со мака е створено (не мора да значи).
    Патем, сакам да работам како криминолог. Животна желба која нема да ми се оствари.
    Сакам да ловам криминалци од секаков тип, посебно дилери на дрога и педофили. Јасно ви е зошто.
    Во мене цел живот потајно работи тоа детективското.

4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Доктор, зашто според мене професиите од медицината се најбитни за општеството. А ја сакам медицината и природните науки. Јас би сакала да бидам или нешто од медицина, или хемичар.
    :) :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Психолог за мене е прекрасна професија. :inlove:
    А,и ме бива многу лесно знам да пробивам во психата на луѓето и многу добро ги разбирам.

Виолинистка е многу убава професија,но,за жал јас иако одам на музичко нема да продолжам натаму бидејќи сметам дека нема многу нешто успех на тоа поле.

На ColoursOfTheRainbow, AziskaStrslenka и nevermet18 им се допаѓа ова.
  6. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Е браво, баш така треба да зборува мајка!!!!
    Ние што имаме високо образование и сме домаќинки плус, одиме сепак по салони, средени, дотерани и мажот ни е среќен во кревет и секој ден да одиме на работа, ни фали нешто? Се тоа што ти го имаш го имаат и други ама не чекале да најдат богат маж. Мажот утре може да го нема а ти што че правиш? Ваша работа ама ме изнервира делот кај што вика и ќерките ги учи. Е да, што друго да научат.

За темава: работам нешто што ми иде и ја обожавам работата, поврзана со финансии, анализи, логика и сл.

7. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    И да заклучиме шо била професијата на тетка Андреа или барем што сакала да е- к*рва со сите букви на место, м. Озбилно ја друга професија на наведеново CV неможам да најдам :)

Иначе да се запишав на математика, би сакала да работам на струката еден ден но не како професорка, по можност во истражувачкиот дел :)

8. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    Што сте и се толку на “тетка Андреа“ бе?! хаха :D ...
    Тешко на ќерките ако така ги учи стварно како што вика.... :D
    .. не работела, али затоа била работена.. и + тоа била негувана! Прекрасно, зарем може човек нешто друго да посака?! :lol:

9. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    така е проблемот е што на темава се збори за ПРОФЕСИЈА само се обидуваме да ја дешифрираме професиајта по описов :)

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414

Прикачени фајлови:

• download (1).jpg
      download (1).jpg
      Големина на фајлот:
      9,3 KB
      Прегледи:
      309
    На Hipica, mims-89, feminium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    http://www.youtube.com/watch?v=GhS0nT2bIz4&itct=CDkQpDAYACITCOLq9-mAwMACFU9HwgodBCYAxVISc3RldGEgc3RvIGplIGt1cnZh&gl=MK&hl=en&client=mv-google
    :D

На Hipica, AziskaStrslenka и feminium им се допаѓа ова.
  12. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    2.208
    Од мала сакам да бидам дизајнер, дали моден дизајнер или на ентериер, битно нешто што е поврзано со уметност и креативност, но во последно време сум заинтересирана за криминалистика и би сакала да бидам форензичар. Во секоj случај желба ми е да имам некоја од овие професии. :inlove:

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Нели си напишав што сакам да бидам, па си најдов занимација со Андреа, за да и ја откријам професијата.
    Од вчера размилувам :?: и и ги читам мислењата, за да ми светне.
    За сите заинтереирани, таа сака да биде сексолог,
    ама за давање на сексуални услуги.
    Ај сега пријатно, си го задоволив детективското во мене.

На luci22 и feminium им се допаѓа ова.
  14. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    И мене ме заинтересира професијата на нашата тетка Андреа, не за друго многу и љубоморам.. :$
    ... Мислам дека станува збор за некоја спонзоруша или за некоја “млада“ професорица која дава на часови по математика! :!:

На Daleron и feminium им се допаѓа ова.
  15. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    2.091
    Сакам професии во кои си постојано зафатен, не мислам 8 часа да седам и да куцам на тастатура.. туку сакам професии со истражување, постојано патување.. Едноставно таква личност сум сакам нон стоп да бидам во различна средина зошто монотонијата многу брзо ми здосадува и не би можела да работам долго на место каде нон стоп се случува едно исто.
    Во иднина се спремам да бидам професорка иако не сум баш најзадоволна со таа професија, а што се однесува до мене би сакала да работам како менаџер на хотел, голем ноќен клуб..
    Или можеби новинар, а една од професиите која ќе ми остани неостварен сон е археолог.. :inlove:

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.478
    Јас по професија сум медицинска сестра плус вондредно завршив и физиотерапевт но за жал не работам по овие професии , за сестра имам некое искуство , за физиотерапевт воопшто , моментално работам во нашата продавница заедно со мм, кога бев помала сакав да се запишам на медицински факултет , но сватив дека има многу учење и останав така. Во иднина би одела на некој курс дали за фризерка дали за шминкер , зашто гледам дека многу девојки денес печалат така па поготово ако имаш некој талент..

17. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Сакам да бидам моден дизајнер, но сега за сега само судски преведувач и маркетинг менаџер:lol:

18. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    6.402
    Доктор по општа медицина. :) Најмногу ме влече и ја сакам медицината . Секој вложен труд ми е таму :)

На mackica1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Слободен уметник :emo:

20. irenadaniel

irenadaniel Популарен член