Која професија најмногу ви се допаѓа и зошто?

Дискусија во 'На работното место' започната од ozbilnazena, 26 мај 2010.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Најголема желба од секогаш ми беше да бидам политичар, или менаџер на некоја огромна компанија.

2. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.524
    Допаѓања:
    55.233
    Најголема желба ми беше да бидам глумица или детективка , инспекторка нешто :D за горенаведените ме бидува се , само за жал не се посветив на тие полиња, не се насочив на тој план , така да се остана на пуста желба без диплома и на голем мерак и љубов:(

На Luciferovog zlo♧ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644
    Тоа што си го сакав од дете , тоа и го завршив , Археолог - ИЦА :D не сме ни многу , не сме ни малку во државава , ама терени нема , нема места во музеј да се вработам , и си седам дома сега за жал. Убава професија е ама во државава е многу потценета за жал .

На Ethrnity и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.187
    Допаѓања:
    175.668
    Уште од мала имав желба да бидам професор (конкретно биологија сакав и покасно психологија) и ќе излажам ако кажам дека неќам поќе тоа, остана желбата. Секогаш сум уживала да бидам на место на професор, да предавам, да прегледвам тестој, да презентирам и се тоа ... онака ми е како дел од мене на еден начин. (fingers):inlove:

На Luciferovog zlo♧, Hipica и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    Актерство, режија... али кое неталентирано теле сум и за двете тоа чудо едно! :) Во средно добив желба да бидам професор, па некако сега ми згасна, али уште ми е интересно. Дефинитивно професијата што ја одбрав не е таа што ќе ме исполнува понатака.

На Luciferovog zlo♧ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Ми се допаѓа некоја професија која не бара работа со странки, во смисла директен контакт лице в лице со нив, или по телефон. Не сум јас за таква работа, затоа што лесно се нервирам, се навредувам и се' при срце си ставам. Ако се водиме по тоа што сум завршила како образование, оптимална работа за мене би била работа во лабораторија за испитување на храна. Ако се водиме по моите желби во животот, со задоволство би си отворила некое мало ресторанче во кое ќе работиме јас и моите блиски, или би си фотографирала аматерски до крај на живот. Само да шетам на необични места и да фотографирам. Исто така и би сликала, или би преведувала, би уредувала ентериери, па и екстериери, онака аматерски...

Ама тоа е, едно се желби, друга е реалноста... :doh:

На Ketchup, vichy, Victorian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    1.587
    Има насока форензика на факултетот за безбедност, е сега колку може да се успее за вработување незнам, ретко кој се вработува по струка. Јас завршив на безбедност и еве две години неможам да најдам работа. А околу темата покрај ова што го завршив би сакала да бидам ветеринар, од проста причина што многу ги сакам животните и многу убаво се чувствувам кога им помагам, но малу е касно за тоа :D

На vichy и Snow-Star им се допаѓа ова.
  8. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Јас од мала сакам да бидам пејачка, поубаво пејам од многу уметници таканаречени тука кај нас, ама нема кој да ме поттурни. А и да станам тука пејачка ние немаме никаква музика, немам желба во македонија да се занимавам со пеење. Надвор да одиш не е така лесно да се снајдиш. Така да ништо од тоа.

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.062
    Допаѓања:
    328.401
    Професија поврзана со медицината ми беше сон и си го и остварив(делумно) :)

10. Arabella

Arabella Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    79
    Сакав ко мала, и уште сакам да бидам пејачка. Но желба имам, талент слабо.:D
    Сега се ориентирав кон економијата, и во иднина во план ми е да се занимавам со тоа, економија/менаџмент.

11. Candyman

Candyman Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    38
    Jas sama si ja odbrav strukata i se pronaogam vo nea. Ucam slatkarstvo i ja sakam profesijata bidejki mi dava miznost sa se izrazuvam kreativno i bi rabotela sve sto e povrzano so hrana.

12. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.474
    Допаѓања:
    34.081
    Многу сакам археолог...Сакам да си копам и нови работи да си наоѓам..не се зезам
    Сакам се шо е поврзано со историја.Ако треба да копам пред зграда заради шо се мисли дека тука е закопан Аце Големиот,ќе копам...Сериозно не се зезам.Ако вака изгледа како глупости да тресам,ама историјата ми е нешто најнај:bow:8-|

На Espadrila и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  13. Queen^^

Queen^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    83
    Јас почнав да се интересирам за психологијата. Па би замолила некој да ми ја опише. Колку е платена, дали може да се успее кај нас, дали е тешко да се учи, дали е напорна работата, дали лесно може да се најде работа ( или е презаситена професија кај нас)....:fubar:

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Туризам. - Обожавам патувања,истражување на светот.
    Завршив друго,а сепак уште ми остана желбата за туризам.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Сакам да имам некое реално шоу, поврзано со патување. Сакам да патувам насекаде околу светот.

16. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Фби специјален агент. Животна желба. ;( Зошто? Затоа што ми е љубов. Сакам да истражувам, да откривам, сакам предизвици, адреналин и ситуации опасни по живот. Има нешто посебно во тоа животната задача да ти е да откриваш виновници и да дадеш се од себе да одговараат пред законот.

На eliesaab, teddi, deskarada и 3 други им се допаѓа ова.
  17. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.363
    Актерка-најголема желба уште на мали години.
    Многу ми е глупаво тоа прашање ЗОШТО?
    Затоа што не знам, немам одговор, тоа е нешто што го сакам и целам кон тоа.Затоа што кога глумам сум своја, не би се чувствувала никаде како дома како што се чувствувам пред камера.

18. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.701
    Не мислам дека некој ден тоа ќе бидам јас, но многу го сакам фризирањето на кучиња како за професија. Тука во Македонија, тешко дека ќе успееш со таа работа, но во Австралија бајаги ја плаќаат.

Друга професија што ја сакам е аниматор. И јас моментално учам за тоа. Ги обожавам анимираните филмчиња, особено аниме. Со оваа работа планирам да бегам во странство. Македонија не ја бива. :tmi:

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  19. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.476
    Имам голема желба да бидам психолог.Едноставно ме прави среќна и исполнета помислата да му помогнам на човек на кога психички му е потребна помош.Бидејки џабе е и ако си однадвор 100% здрав, коа одвнатре ти гние душата.
    Исто сакам да бидам адвокат.Многу ме бива за расправање криви дрини, за карање, препирање и вртење на теми и доаѓање скоро секогаш "на моето".Тоа е нешто што го обожавам.
    Исто моја најнеоставрлива желба е да бидам ФБИ агент.Поради книгите криминалистички и трилерите кои ги читам ми се створи љубов кон оваа професиија.Самата напнатост, изложеност на опасност и на крајот задоволството кога ќе се открие загатка и ќе се дојде до вистината е огромно.
    Али одамна се помирив со тоа дека ако останам тука нема ниту една од овие професии да ги работам, многу заостанати сме и ретко да успеат вакви професии без да имаш некој кој ќе те потурне(а во мојата фамилија нема).Затоа си се стремам да си заминам од тука, па можеби ќе го имам тоа задфоволство да работам нешто од ова.

На vichy и crimson им се допаѓа ова.
  20. sonja29

sonja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    152
    Самостоен сопственик на банка, банка што ќе работи само на европската берза :)

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.