Која професија најмногу ви се допаѓа и зошто?

Дискусија во 'На работното место' започната од ozbilnazena, 26 мај 2010.

1. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Во претходниот пост сум одговорила многу сувопарно, немав време хаха.
    Значи ми се допаѓа професијата дипломат, имаш контакти со различни култури, запознаваш нови светови :) , па во предвид доаѓа и солидната плата, секојдневно се среќаваш со луѓе од кои што можеш да научиш многу нови нешта и многу ми се допаѓаат самитите и конференциите каде што треба да се претстави ставот на земјата :D

Е сега јас си имам и други фантазии :) Сакам да си отворам свој бизнис, ако имам средства. Нешто како центар за убавина, но во него да има оддел за накит, за облека која би била уникатна (по еден примерок), фризерница и дополнителни третмани за лице, масажи, нокти, депилација........е и на крај на ова да се додаде едно кафуле (мало) и простор за играње на дечињата :D . Е од овој бизнис мислам дека може многу да се заработи, од работа со жени никогаш нема да отидеш во загуба :P . Одејќи на фризер, ќе купи и некаков накит кој што случајно го видела, ќе се испие едно трач кафе......
    СЕ разбира за ова требаат многу средства, затоа и напомнав погоре -ако имам средства :)
    Убава замисла нели ;) ?

На Name и spanko им се допаѓа ова.
  2. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.579
    Политичар.
    Причините се повеќе од јасни.

3. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.611
    Се што е поврзано со помош на луѓе и животни, ветеринар, лекар, социјален работник, правник. Али сепак социјален работник најмногу бидејќи од сопствено искуство можам да се поврзам со работата, и сакам да им помагам на луѓето

На feminna09 и HeidiDiWalt им се допаѓа ова.
  4. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Политичар или дипломат ... уфф само да ги завршам овие политички студии и едни постдипломски Европско право и дипломатски односи па после ќе гледам дали ќе останам и ке се сконцетрирам на оваа наша земја или сепак меѓународното право и дипломатските односи мојата најголема љубов ќе ме шеткаат ваму таму низ светов... Еххх тоа амбасадорско место колку убаво и примамливо изгледа :inlove: .... Совршено ем си шеташ а држава те плаќа ем никој не ти стои над глава ем си дебело платен уф уф уф... :)

На ubavica25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. oceangirl

oceangirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    70
    Да имам свој хотел на некое егзотично местенце,....а може и повеќе хотелчиња во различни егзотични државички и да се грижам за сите нив ;)

6. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Медицинааааааа ја обожавам :inlove: :inlove: Заљубена во професијата... Многу ја сакам хирургијата, а понатаму за реконструктивна и естетска пластична хирургијааа аххххх :inlove: :inlove: :inlove: .. One day :!:

7. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Дизајн на ентериер,тоооооолкууу креативно :inlove:
    Ах, само какви идеи имам кога би ми дале така некој простор ја да го реновирам :lol:

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Teff

Teff Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    20
    Адвокат. :^)

Имам желба и во бракоразводна парница да работам :rofl: !

9. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Ејј девојки и јас исто како вас мислам. Поубави и покреативни од тие работи нема, но што мислите има работа за тоа кај нас? Јас сега сум матурантка и треба наскоро да се запишувам на факултет па се мислам дали да одам на дизајн или на филолошки и двете многу ме влечат, само не знам што повеќе се исплати :) Вие што мислите? :)

10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ми се допагаат неколку професии, како на пример:

работа со дечиња(во детска градинка)

бизнис-се знае каде се парите

политички науки-многу јасно зошто, а и многу сакам да дебатирам

11. Unknowngirl16

Unknowngirl16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    degustator-mn sum po jadenjeto :lol: da rabotam kako devojkite od Get out edna emisija na tv-mn sakam da patuvam i da siram poznanstva,da osoznavam novi rab,razlicna kultura ,obicai i.t.n. moden dizajner-mn sum po modata i manikenstvo(i fotomodel)
    Дегустатор, многу сум по јадењето :lol: Да работам како девојките од Get out, една емисија на тв. Многу сакам да патувам и да ширам познанства, да осознавам нови работи, различна култура, обичаи и.т.н.
    Моден дизајнер, многу сум по модата, и манекенство(и фотомодел).

12. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60

Работата со деца и за мене е нешто најблагородно, нешто со што човек се раѓа и сака да му се посвети.Тоа е и мојата струка, професор по македонски јазик односно книжевност,но работам нешто сосема друго. Инаку во приватниот живот работам со деца и студенти,како професор по англиски и македонски јазик и тоа е она што ме одржува во живот.Децата ме опуштаат и со нив влегувам во друга димензија. Би сакала да ја работам оваа работа и во моментов тоа најмногу ме нервира што се е политика кај нас, а јас не сум човек што би се плеткал со неа.Затоа мојата сатисфакција ја наоѓам во приватниот живот. Морам да го пренесам знаењето бидејќи се работи за илјадници, милиони информации во моите мозочни ќелии што чекаат да бидат пренесени и се трудам.Комбинирам работа и љубов и веќе 12 години функционирам, а да не зборувам за тоа што самоука се надоградувам.Процесот на учење трае цел живот и имам уште многу за учење. Посебно како да не ставам се на срце :?:

На ubavica25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sanaqualia

sanaqualia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    33
    Мојата професија најмногу ми се допаѓа :D ФАРМАЦЕВТ :D :D
    Само уште да сум на место каде што најмногу сакам да работам ќе беше идеално, ама има време ќе дојдат и моите 5 минути. Сон ми е да работам во индустрија за производство, контрола на лекови и истражување на нови супстанции. Втора опција индустија за произведување на природна козметика или природни хербални лекови.
    Додуша и ваму кај што работам не е воопшто лошо, една од помодерните аптеки во скопје :D

14. meredith

meredith Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    78
    Секој си сака различна професија затоа што сите нас не привлекуваат различни работи. Јас отсекоаш сум сакала да имам професија физичар , да си правам разни експерименти , истражувања...уште од мала мојот сон ми бил да работам во НАСА. Исто така ми се допаѓа и докторт - поточно , хирург , под влијание на една медицинска серија , мн ја засакав таа работа. Сега сум уште средно имам време за да донесам одлука за на факултет , тоа ќе биде едно од овие две професии.

15. kostic

kostic Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    15
    Најпосакуваната моја професија одсекогаш па и сега да неморам да работам а пари да имам :D засега добро ми иде ама кајдае ке го фатам на кондиција и ке престане да иде само ке оде :rofl:

16. number1

number1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    4
  17. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Aдвокат а зошто таков ми е филмот правдата да победи :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

18. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    Уживам да сум опкружена со пари....се разбира се што е поврзано со банки и такви сл професии.....
    како што кажа еден проф:Вулгарно е да се мисли постојано на пари но нам економистите ни е таква средината и неопходноста!!!!!

На ubavica25 и Lilit им се допаѓа ова.
  19. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    најмногу сакам да правам фризури да бидам фризерка по што имам си некоја дарба за фризури али не отидов на пракса и курс и така си уживам

20. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Најмногу сакам превод и толкување, и среќен сум што токму тоа ќе е мојата идна професија по факултет. :)

На Peperutka90 и Primavera им се допаѓа ова.