Која професија најмногу ви се допаѓа и зошто?

Дискусија во 'На работното место' започната од ozbilnazena, 26 мај 2010.

1. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Уште од мали нозе кога започнав да го учам англискиот знаев дека мојата идна професија ќе биде професорка по Англиски јазик :)

На Hipica и Nightwalker им се допаѓа ова.
  2. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    Професор 8)
    Завршив тоа иако моментално не го работам ,тоа ми беше желба,се надевак ќе си најдам и работа на тоа поле-географијата :)

3. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    101
    како област најмногу ми се допаѓа медицината.Незнам само зошто скршнав од патот и завршив сосем трето што нема допирни точки со тоа.Сакам да се запишам на втор факултет се разбира медицински.Мислам дека таму имам повеќе можност за успех и напредок.Секогаш има потреба од медицински персонал а и од блиски луѓе знам дека се доооста платени ;)

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.212
    Допаѓања:
    124.424
    банкар, поточно финансиски аналитичар. Тоа го студирав и тоа и го работам.

5. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Таа професија за која што студирам моментално...ревизија :) , ќе ме биде :D

6. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Во животот толку многу сум сменила размислувања, тоа чудо нешто.
    Како дете сакав да бидам астронаут ( не дека сега немам желба да ја посетам вселената :D )
    Потоа, кога започнав да изучувам странски јазици , сфатив дека можеби и ќе ме биде да бидам професорка.
    Но, на крај финално сфатив дека сакам да бидам маркетинг менаџер, па и тоа студирам моментално , а паралелно се концентрирам и на странските јазици.
    Па, ќе видиме што ке испадне на крај. :)

А, да ! Заборавив да кажам зошто :D
    Па, пред се бидејки од секогаш сум имала луди идеи кога станувало збор за маркетинг.
    Ми се допаѓа тоа што би можела да ја користам мојата креативност . (барем онаа што сметам дека ја имам :D )

7. unknown

unknown Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    8
    адвокат за жена дефинитивно

8. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Фармацевт,стоматолог,доктор-дека се најмногу платени не верувам-всушност зависи каде и секако ако имаш ординација или своја аптека,но ја сакам медицината и сите нејзини гранки.
    Ми се допаѓа и професор по англиски јазик,моја неостварена желба,за женско е идеална професија :)

9. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Мојата најубава е во недела :) е тогаш милина ништо не работам, не работен ден ми е :)
    А од денес може да си ја сменам и за Адвокат ме бивало ете тоа не сум знаела ... може ќе ме биде 8)

10. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    587
    Архитект :)
    Обожавам градби,скици,планови :)

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Klaudi

Klaudi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    39
    Од секогаш сум сакала да бидам Стујардеса :inlove: но за жал не сум затекнала некои конкурси,или каде поточно треба да се запишеш за да бидеш стујардеса,а одсекогаш сакав да патувам низ светот,ако некој знае каде треба да аплицираш за стујардеса нека пиши одма се пријавувам :)

12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Финансиски менаџер, финансии.. единствено тоа ме интересира:/ а, порано ме интересираше и правен (исклучиво за јавен обвинител) ама желбата си е желба, финансии :)

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128

На факултетот за туризам, можеби е, но не како посебна насока, но курс од некои си можеби 9 испити. Па ако си згодна, висока, убава, со насмевка на лице :) Или прашај таму или во агенцииве, тоа ако си сериозна во мислава :)

14. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Еве и јас се пронаоѓам тука,одсекогаш ме привлекувало тоа.Апсолвент сум на факултетот за туризам, ама охридскиот... ти сигурно милиш на приватниот Скопски?

15. Klaudi

Klaudi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    39
    Jас порано се имав распрашано познавам една девојка која е стујардеса и ја прашав неа како е целата процедура,каде има конкурси за пријавување,на кој факултет и сл.и таа ми кажа дека преку авио-компаниите одела целата постапка,ама сепак требало да имаш некој таму за да кажи кога му се потребни стујардеси,бидејќи огласите за потполнување на ова работно место не се објавувале туку ги кажувале исклучиво само на вработените,за жал јас не познавам никој таму за да ми кажи кога има конкурс :( А за во Охрид мислиш на тој факултет за туризам да се распрашам?Бидејќи стварно сакам да го работам тоа ако можеш кажи ми :*

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас толку имам чуено дека е на туризам, но каде како што жал ми е но не знам. Бидејќи за стјуардеси се што имам гледано се огласи од агенции за вработување, каде што се бара тој нивни специјален курс. Значи ако нема во Охрид, прашајте во некоја од авио-агенциите, тие најдобро ќе ве упатат и ќе ви кажат се што ви е потребно. Ако тие не знаат немам претстава кој би. Сурфав по нетов за да најдам нешто но нема. Има само коментари во стилот каде се бараат стјуардеси, кои странски компании итн. Јавете се таму. Договорете си се и двете и ти Клауди и ЛејдиН :) па Скршете нога ќе кажете што и како. :)

17. Klaudi

Klaudi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    39
    Фала многу што се потруди да побараш,(јас сеуште барам-не се откажувам)и ако биде нешто секако ке кажиме да се надеваме дека ќе успееме со ЛејдиН. :*

На LadyN и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. emma-chan

emma-chan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    До 4 одд сакав да бидам наставничка
    Од 4 нагоре сакав да бидам адвокат па се до 8
    Во 8 т.е. сега, највеќе сакам да бидам психијатар.

19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    ќе си се насочам на јазиците,англиски шпански или италијански, професор е добра професија според мене,јас обожавам да работам со деца :).. а инаку и преведувач ми е супер професија..било што поврзано со јазици :)

20. Dejana.M

Dejana.M Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    411
    Уште од мали нозе приоритет ми беше банкарскиот живот,сега откако го привршувам факултетот главно преукупација ми е идното вработување да се врати како реципроцитет на мојот труд(а се надевам и на останантите студентите после дипломирање), исто од сферата на банкарството,бидејќи интересите за иднината од секогаш ми беа насочени за финасиска,банкарска или административна работа.

Се надевам дека во блиска иднина ќе добијам шанса и можност да ги научам финесите на банкарското работење и сите негови составнои делови.
    Една од омилените банки ми Прокредит банка,а исто и Тутунска....

Моментално имам завршено обука за Агент за продажба на новиот пензиски фонд НЛБ,и во Тутунска моментално имам место, според овој назив...но не застанувам овде се надевам дека ќе напредувам и после дипломирање ќе можам да се пофалам со работно место.