Списокот се промени. Дефинитивно чајна ја обожавам и комбинирам со се, сирење, кашкавал, маргарин, пирошки, сок, лубеница и благо. Скромно, зарем не ?
Што сакаме,не што имаме така? Па јас многу сакам чајна,ама бидејки е соленка за цената Ептен ретко купува татко ми,само за именден или некој празник Освен чајната и многу благо Инаку во фриждер секогаш има салама,сирење,зеленчук,овошје
Јајца, сирење, путер, млеко. Основни работи, кои понекогаш недостасуваат во фрижидерот и баш онака сум тажна и си викам - е ова е сиромаштија. Кога фали нешто од овие 4 работи.
Секогаш сакам да има мајонез, ама многу брзо се троши па не го гледам често на рафтовите во мојот фриџ
ПА сакам да има Благо,многу овошје,маргаринче,сиренце,јајца и млеко секогаш има .Јас сакам да има само маргарин,нане и пипер буковска.Знам да си намачкам на лепче од тоа и да си јадам.А сакам и да има кечап ,но не купуваме многу често дека имаме домашен кој што јас не го јадам баш многу.ПА,то бибило тоа во глобала.
Прво што ми доаѓа на ум се млеко, јогурт, овошје (особено банани) и зеленчук разновиден, значи она најосновното. И јајцата и сирењето се задолжителни, иако не ги користам секој ден. Се останато да имам, ако ми фали нешто од овие џабе е. Денот без овие ми е непотполн. Наутро јадам овошје, понекогаш млеко и мусли, а за навечер си го преферирам јогуртот со зеленчук. Од втор ред, добро е да се има нешто благо како житарни или интегрални колачи и чоколатца, сладолед, и пилешки стек. За други јадења и не ми е нешто важно, би сакала да имам разновидна исхрана секогаш во фрижидер, али не имам некои посебни желби па да се преоптоварувам. Скромна си сум