Добро што си пишала, и онака ми делуваше сомнително, три поста едно под друго, сите со по 1,2 мислења и го препорачуваат него, абе ајде, ние тука нафта пиеме . Колку се нервирам сами кога се фалат по форуми, па не знаат ни да исфилуваат, туку апла пресинг ќе удрат, бесплатна реклама.
Со првото ме породуваше Др. Ивановски, му асистираа Др. Костадинов и Др. Матевска бидејки тешка специјалка бев Со второто ме породуваше Др. Ивановски, дури беше уште во Систина.
Мене ме породи д-р Јорданчо Ивановски, се породив во Чаир...сега сум во недоумица каде да одам, дали на Клиника или пак во Чаир, ама имаме време да се одлучиме.
Се породив во Ремедика, со царски рез , ме породи д-р Ефремовски , кој воеедно ми ја водеше и бременоста .
Со првото дете ме породи др.Палчевски (додека беше на клиника,сега е во Систина),а со второто др.Јовановска (на клиника).Според мене двајцата се прекрасни доктори,кои многу добро си ја знаат работата,а исто така се и добри психолози.
Предложете ми добар гинеколог за водење бременост Ве молам ако имате некое подолго искуство со добар гинеколог кој ви водел бременост, предложете ми го!Ако темава постои преместете ја!
Koja bolnica e podobra i kade da izberam ginekolog, bremena sum. Slusnav mnogu ubavi raboti za d-r Elena Petrova od RE Medika? Prviot pat bev vo Sistina kaj mladiot D-r Bojadziev. Doktoorceto e super i sve e ok, samo se milslam deka nema dovolno iskustvo. [mod-kirilica:27fgkmto][/mod-kirilica:27fgkmto]
Те молам кажи ми какво искуство имаш со докторката Елена Петрова и јас планирам таму да одам?! И дали некој има слушнато за д-р Јован Костадинов -гинеколог во СИСТИНА? Колку плати за породувањето во РЕМИДИКА?
60 илјади е спонтано, накај 70 илјади царски рез најскапо е во Ремедика Еве и за Петрова ќе ти кажам, јас имам идено кај неа на преглед, ок докторка е фина ,љубезна и се, ама ми се виде како да нема многу знаење, ај што не ми помогна за мојот проблем тоа настрана, туку и некои работи што ги кажа немаа никаква врска
царски во Ремедика е 90 000 денари со што добиваш и 5 болнички денови и стандардни лекови ,а се плус за мајката или детето се доплаќа
Jas se porodiv vo Sistina kaj D-r Pancevski i na site go preporacuvam,toj mi gi vodese dvete bremenosti i dvete poroduvanje mi bea kaj nego. Cimerkata sto bese so mene vo soba bese pacientka na d-r Kostadinov i od toa sto go slusnav od nea mozam da kazam samo pozitivni komentari, i doktorot doagase sekoj den da si ja poseti pacientkata,epten e vnimatelen, i koncite od carskiot mi gi izvadi Kostadinov.
Воопшто не сум задоволна од Др. Гордана Петревска од Систина. За секој преглед патувам 2*170 км. Избегав од мојот матичен лекар заради немање услови од болница, но кога правам споредба со лекарот од првата бременост, доаѓам до заклучок дека доколку би имала услови не би го менувала за ништо. Како прво, кога отидов прв пат, не ми беше измерена килажа (без оглед на тоа што немав качено многу) сама си кажав т.е имав табела, за притисокот да не правам муабет,а имам низок притисок 90/60, без тоа во првата бременост неможеш да влезеш кај докторот. Како второ не води евиденција никаде за мене. На секој преглед ме прашува исти прашања, ако не ме најави сестрата, ни името нема да ми го знае, а камоли претходни информации. Шкрта со информации, ако прашаш ќе ти одговори и тоа со пола уста. Четири пати одам на преглед и носам крвна слика (да не патувам гладна, вадам крвна слика од матичниот) и ако не и ја покажам не прашува, а и не спомнува, да рече жено чекај да видиме како ти е општото здравје. Незнам многу сум разочарана од приемот, секогаш имам чувство како да сум уште една во редица. Пораѓајот се ближи, а јас исплашена и се двоумам дали да ја сменам. Мене не ми треба психолог, ми треба добар гинеколог.
јас имам уште време ама ме интересира искуство од тие што се порагале во Државна да ми казете некој добар гинеколог.
Јас се породив во ГАК, ме пораѓаше д-р Игор Самарџиски. Самата си го одбрав, поради позитивните искуства на блиски луѓе, а и мојот гинеколог во Охрид од срце ми го препорача. Човекот е вистински професионалец, но пред се, човек. Здравје Боже и со второто дете сакам тој да ме пораѓа. Важно ми е да му верувам на човекот, а тој ја има мојата целосна доверба. Благодарение на него, јас и моето малечко си дојдовме дома здрави и прави
Јас кога се породив пред 2 ипол години царски беше 85.000 денари со пет болнички дена . Но јас имав уште еден болнички ден (денот кога ме примија ,бидејќи требаше да се породам нормално ,но моето зверче не сакаше да излезе па ме породија со царски наредниот ден плус епидурал кој тогаш чинеше 6.000 денари ,а имав и некои компликации (ми падна многу железото па примив уште и две единици крв ) и се на се ме фати точно 110.000 денари . Мој совет не се држете стрикно за цената ,секогаш испаѓа по некој трошок плус ,каде и да се пораѓате по приватниве клиники .
me poroduvase so prvoto Tofovski i sum prezadovolna.a so vtoroto ne mu ja nacekav smenata za 1,5 saat..me porodi edna mlada d-rka na koja ne i go zapamtiv prezimeto..a me primi vecerta d-r Kocovski koj me primi vo 23 a vo 3 sabajle morav da go budam da me pregleda pa vo 4...nemozam da sfatam kako moze da spijat i d-r i sestrata na 3 smena,... inaku preporaka koga bi davala samo Tofovski-strucen,vedar,kominikativen,stalozen i smiren...
А оти да не спијат, па и тие се луѓе, не се машини. Посебно тие што треба да дежураат (нема трета смена), посебно ако дежурството е 24 часа (најчесто е така). Сигурно не дошле наспани, па да не спијат. И нив им треба одмор, затоа и има посебни соби за одмор. Сигурно не спијат цела вечер, ама во слободните мигови кои и така се малку, се препорачува да одмораат. Грешките многу лесно и почесто се случуваат кога човек не е одморен
И јас веќе си фатив некои врскички кај д-р Игор Самаџиски. Се надевам дека се ке биде во ред многу ми е битно кој доктор ке ме пораѓа , сакам детето да си го донесам дома живо и здраво... Тоа ми е најголема желба не ми е ни битно дали е машко или женско битно да е живо и здраво...
Др.Митко Ивановски со двете.Имам преубаво искуство.Одличен доктор според мене. Сега повторно е во Систина.