denes posleden den zatoa me faka nervoza pisuvav i na drugi temi so prvoto 42 tesko otvaranje vakum poragaj, bez nikoj pokraj mene. Nesakam da go doziveam toj horor pa zatoa sakam luge. So prvoto gospod ne cuvase da preziveeme i hrabrosta na adela.
Аиииииии незнаев Бајалски обично е во вторник во амбуланта,ако си била во Чаир што ти рекоа,ти правеа ли цтг што понатаму ако ти помине термин.
Ајде без страв Малку попозитивно гледај, второ дете е, нема шанси истото да го преживуваш како со првото. И опуштена да си дури и да не фатиш врски во Чаир. Јас отидов така, со целосна доверба кон сите доктори
Se dogovoriv so bajalski vo nedela da me primi zdravje ponedelnik vtornik carski da me fati. Ete toa sto ne go sakas ke go dobies. Sega samo pisha da sredam
Vednas kako so ednovo doma pak cekanjeto neizvesnosta od nedela do denot na poragaj ponedelnik ili vtornik, kakva e procedurata sto so anestezijata.... Abe zeni celo sabajle placam mislis kraj na svetot. A mm vika ti od tolku jaka Sega da padnes. Ama Sega celovo cekanje do nedela so misli ke me ubie
Опушти се, ќе биде се во ред. И со првото беше царски? Ти верувам дека чекањето те убива, оти не е малку време до недела. Окупирај се со нешто друго, да не мислиш на тоа многу. Брзо ќе помине времето и ќе се гушкате со бебе.
@Annat ne so prvoto bev prirodno t.e. so vakum go vadea. I samo ovoj doktor spomna deka ajde si istraumatizirana pak da ne cekas 41-42 i plus me prasa dali sum secena a jas sum cela raspukana i matka i cerviks siena pa zatoa taka odluci. Da mislenjeto do nedela ke me ubie pa.sro ke se slucuva dodeka me sredat ponedelnik ili vtornik.... Neli nepoznatoto e sekogas najtesko
Не се плаши, царски најубаво, нема да имаш трауми, малку болки после операција, движењето е потешко, ама тоа трае недела дена. Верувај поубаво ќе поминеш, пред 2 месеца се породив царски.
@karak мене од вторник за недела ми закажаа царски. Т.е му дадоа време до недела да излегува сам , ако не царски. Јас се трудев ич да не мислам на тоа. Искористив максимално времето во шетање . Земи го синчето под рака и уживајте двајцата. Вечерта во саботата излеговме со маж ми на вечера како ништо да не се случува. После со сестра ми заминавме кај нас и седевме до ниедно време. Подобро ми беше не мислев на тоа. Никој во ништо не се сомневаше. А и на значи дека процесот нема да почне до понеделник. Обиди се да се опуштиш. Се ќе биде во ред. И царски да е , не е ништо страшно. Со лесно! Мисли на тоа дека наскоро ќе си ја гушнеш малата, а потоа и тројцата со бато!
Јас минатиот месец се породив во Чаир, отидов спонтано да се породам, завршив на царски. Не бев договорена со ниеден доктор, на смена се погоди Младен да биде, точно ме држеше доста долго за да ме породи природно, ама едноставно не се отварав и на крај ме породи царски. Докторот си беше коректен низ цел порагај, само еднаш дојде и ме праша како со неразбирање "добро девојче зошто толку викаш"(ова кога ми ставија провокација). Од кога ме породи не дојде во шок соба бидејќи му беше завршена смената, но утредента кога ме префрлија на акушерија веднаш дојде да ме провери. И доаѓаше секој ден. Јас останав повеќе во чаир бидејќи ми се воспали раната, одма кога го викнав дојде, ми ја притисна, се отвори раната, даде инструкции на сестрите да ми ја преврзат. Бидејќи раната уште не ми се затвара, одам на преврски и на секоја преврска доаѓа да ја провери, ме прашува како сум, како е бебето. И бајалски е супер доктор и георгиев. За докторите во чаир само најпофални зборови. Инаку пердоналот им е супер.
ОХОООООО Му се подобрил вулгарниот и арогантниот однос на докторот,секоја му чест. А тебе ти честитам за бебушот внимавај на раната третирај ја дома со бетадин.
Искуство со пораѓај не сум имала здравје у март месец треба да се породам. Но дефинитивно знам дека тоа ќе биде на ГАК кај Др.Глогор Тофоски. Тој ме оперираше пред извесно време и до небо сум му благодарна што после сето тоа јас успеав да останам бремена по природен пат.
Ima li nekoja iskustvo so Dr kocovski Goran sto rabote na gak jas kaj nego ke odam za tretiot skrining i toa ke mi bide prv pat da odam kaj nego
Јас лично не но другарка се фалеше дека е добар и матичната моја ми кажа дека бил стручен. Но јас лично имам доверба само во две докторки од таму.