Znaci do 36 da sk idam kaj maticen a posle da si zakazam pregled u Sistina kaj nego. So prvo se porodiv u drzavno. Kaj maticen odev do kraj
Слушни се, да се договорите. И јас првиот пат се породив во државна. Да раѓав уште, секогаш ќе бирав приватно.
Затоа што ако немаш врски никој не те гледа. Мене со второ ме вратија дома три прсти отворена да дојдам за 2 дена. За кратко време се вратив и се породив во ходник накај бокс. Да не тргнев од дома да се вратам дома ќе се породев. Дете се роди со заматена плодова вода и папочна двапати околу врат.
Е за ова си сосема во правоВчера се породи моја другарка во чаир со второ дете со првото помина супер со второто вика не е тоа што Чаир беше некогаш ок.
Не знам од каде да почнам да коментирам, ама доволно е да ти кажам дека мислам оти, гинекологот кој ме породи во државна, ако само си стоеше настрана и не се "мешаше", подобро ќе си поминев. Од друга страна, снаа ми два пати се породи кај него, со царски и беше многу задоволна.
Некоја да сподели искуство со др. Палчевски од Систина, ама не за водење бременост, конкретно за пораѓај ме интересира?
Прекрасен доктор, нема да згрешиш.Мене ме породуваше, многу сум задоволна. Кога ке рагам пак, повторно ке одам кај него.Поздрав и со лесно
Feminki pozdrav na site! 37ma nedela sum, 2ro dete kje mi bide zdravje i ovoj pat se odluciv da se poragjam vo Cair (so prvoto bev na klinika). Nemam vrski, odam bukvalno taka, pregled prv mi zakaza maticnata kaj Dr. Ana Marija Shpishikj, veruvam deka e dobra. Do sega da 90% od iskustvata na rodilkite shto bile vo Cair i toa ushte od vremeto pa sve do denes, se sve pozitivni barem od ona jas shto sum go slushala. E sega najvazno neli sé da bide vo red i so mama i so bebe, pa da recam segde kje bide. No moeto licno iskustvo od klinika i ne e najpozitivno, so isklucoci sekako, ama preovladuvaa negativnite raboti koi vlijaea na mojata odluka ovoj pat da se porodam vo Cair
Супер доктор. Можеби е релативно млад и со помалку искуство, ама пристапот му е многу коректен, однесувањето, посветеноста... немам зборови. Мене тој ме водеше во последните месеци, за пораѓај не инсистирав да е тој зошто сите во Чаир се добри, си реков кој се погоди на смена тој. Кога отидов за пораѓај среќа се погоди да е таму, ме прегледуваше, спремаше и се, ама му завршуваше смената и мораше да си оди. Ме породи Младен Ристовски.
Jas bas I ne sum zadovolna od cair, vo sok soba posle carski sestrite nemozes da gi razbudis a koga kje stanat drski sto da vi kazam, doktori te ok se neznam pak kje recam ako nemas covek nisto, znaev Deka e taka si plativ 250 evra I dobro pominav... Sekoj razlicno ama Sega vo posledno vreme povekje od klinika se falat nego od Cair.
Некој искуство со доктор Дракулевски од Систина и Палчевски?Зашто јас сакав да се договарам кај Баџаков но ме премислија дека сега тој само операции со тумори прави?
Многу чудно, изгледа имале среќа или вработените ги подбрал директорот Абе дај боже само нека продолжи така.
Подобра опција за проѓај е Струга или Охрид, некоја женска од Охрид....? Во Охрид сме биле дефицитарни со лекари, а Струга болницата била стара... Или приватна клиника е подобра опција.....?