Во рана бременост сум со близначиња. Сакам да ми ја води бременоста некој од систина. Кој би ми го препорачале? Дали некој се породувал ка Др Поповиќ ?
Јас сум 6месец, но веќе знам дека ќе се пораѓам во Чаир кај д-р Мендух Јегени. На прегледите не зборува многу, само гледа дали е ок се, дава кратки одговори, но се со цел да не замара премногу. Знам дека ние трудниците сме малку напорни, сакаме се да знаеме, па и + да читаме низ интернетот по дома, но докторите тоа најмногу ги нервира.
Доктор Михајло Поповиќ од Систина е еден од врвните гинеколози во Македонија а и пошироко така да со топло срце ти го препорачувам и да ти ја води бременоста и да те породи ако сакаш. Со човекот се знам и приватно и можам да ти гарантирам дека е навистина стручен и професионален во својата работа а што е најбитно не е некој намќор па да ти се одмили одењето кај него. Јас одам кај матичен стамболиев а Поповиќ ми е резервата кој паралелно ми ја води бременоста така да најискрено и од се срце топло ти го препорачувам. Поздрав и со лесно да ја износиш бременоста и да родиш здрави и најпрекрасни јуначиња.
Мамички ве молам препорачајте некој искусен и добар гинеколог од ГАК за пораѓање со царски рез чија специјалност е ризична бременост. Фала многу
Немој само кај Гордана Петревска. Од толку препорачани доктори, кај се одлучив баш кај неа. Уште на почетокот се двоумев дали да ја сменам, шкрта со инфо. и не обраќа внимание. Си викам ај да испочитувам. Бев кај неа на преглед 5-6 пати и на еден од нив ја прашувам што е нормално, докторке кога ќе дојде ред дали вие ќе ме породите или кој ќе се погоди на смена. Таа ми вика, само ако не дај Боже умрам во тој случај нема да те породам. Но, мојата интуицијата била во ред. Кога дојде ред да раѓам ме прегледа и рече дека сум отворена, да се сместам и да ја чекам сабајле во 6.00 а.м. Па дури ми вели немој да шеташ многу, демек да не се породам дур да дојде. На крај кога се отворив доволно, Др. Тимчева беше на смена и ја прашавме дали таа ќе и се јави или ние, таа рече дека таа ќе и се јави. По некое време доаѓа и вели докторката не е достапна, па заминала за странство, па незнам што. Драпај си меот. Толку се изнервирав, ама се тешам, ај адреналин ќе ми треба. Како може така да постапува. Па, јави се кажи, бев на работа до касно, извини, ќе разберев, а не така подмолно. Ама нема врска, секое зло за добро. Др. Тимчева одлично си ја зарши работата. Секоја чест Колку совети добив од неа, толку не добив од Гордана за сите прегледи. Наредниот ден Гордана ми доаѓа во соба и ми вели си се лутела. Замисли со кое лице. Не го смени ни името на картицата што стои пред вратата кај што пишува кој доктор ве породил. А што е најжално, наредните 2 дена и го слушав гласот во ходник, а таа не влезе кај мене. Толку неиспочитувана не сум била никогаш во животот.
Fala firendy na predupreduvanjeto. Iksreno samo za taa Petrevska samo losi raboti slusam i za nikoj drug od Sistina. Gi imam dr Ivanovski i dr Popovic i zadovolna sum mnogu od priemot.taka da se nadevam deka se ke bide vo rd. Vi blagodaram na site !
Ајде Соњичка се ќе биде во најдобар ред, ќе видиш ги имаш најдобрите гинеколози во раце и само уживај си и не му ја мисли за ништо. Поздравче и само уживај искористи го овој период да си се посветиш на сама себе да се одмориш и да си го планираш најубавиот период од животот што ти следи. и Ќе видиш се ќе биде супер па ќе пишеш овде дека стварно најубаво си поминала. поздравче и со лесно ...
Др.Стоевски профи во секој смисол на зборот. Пробај да дојдеш до него зошто беше тргнат (поради партиски местенки) но сега пак е вратен на работа. Јас пред две години се породив кај него иако имаше многу перипетии сепак средивме. Нема да згрешиш ! Поздрав и имај лесна брменост
Ти го препорачувам Јовчевски мислам дека тој ги пораѓа тие со високоризична бременост. Кога се пораѓав со второто дете имаше породено мајка епилептичар и уште една со некој синдром(не запамтив кој).
Труднички муабети Maticen lekar mi e dr.Vaso Korunovski bidejki bremenosta mi e da kazam teska otoci pokacuvanje na pritisok dali bi sakale da mi pomognete i da mi kazete sto mislite za mojov doktor nekako lugeto sto gi znam mislenjata se podeleni dali nekoja od vas odi kaj nego mi izgleda ok no bi sakala nekoja so pogolemo iskustvo vi blago darime odnapred mnooog
а знаете дека јас незнам кој ме породии хаха се шалам ама мислам дека беше Др. Божиновска од ГАК и секако сестра Елена на која сум и многуууу многуу благодарна за се
Врска немам кој ме породи. Бев итен случај, со општа анестезија, само во бунило се сеќавам на докторката, ниска со кратка плава накај портокалова фарбана коса. Инаку на сестра Данче од интензивна немам зборови да и се заблагодарам. Не знам зошто не си прашав која докторка ме породи, кај ли ми бил паметот.
Распреашај се кога е на смена, појди си на преглед и ќе си кажеш дека сакаш кај него , мислам дека ќе бидеш задоволна. Ние што бевме во соба 3жени сите бевме кај него породени и ниту една немаше лош збор.
И јас не знам кој ме породи ,на клиника се порагав “врската“не ми дојде демек им се јавила ама сум и преблагодарна на сестрата-бабица се викаше Вале срцка права беше а кога ја разбуди докторката што ме порагаше мислам беше албанка ајде тоа и нема толку врска али беше многу арогантна,само фала богу се помина во најдобар ред Инаку две мои другарки се пораѓаа во ремедика кај Ефремовски е се презадоволни од него!!! поздрав и на сите со лесно нека ни е кај и да се пораѓаме