Здраво девојки. Се има ли некој во скоро време пораѓано кај др Младен Ристески во Чаир, ако можете да ми кажете искуство. Ви благодарам
Да , јас , ме породи на 15 јуни Природно се породив, од докторот сум презадоволна , пристап и однос професионален После пораѓајот , доаѓаше да ме провери како сум наредните два дена За следно бебувче здравје пак ќе одам кај него Прашај ако нешто дополнително те интересира.
Zdravo sakam da prasam dali dr. Monika Graseska od Prilep moze da se pisi za maticna i dali znaete koja e cenata za pregled?
И јас почнав кај него, ми рече ќе се договориме околу пораѓај доаѓа ли на пораѓај вака на прво видување ок ми изгледаше ама читам коментари доста арогантен знаел да биде?
Јас се породив спонтано , ме фатија болки недела , понеделник бев на последен преглед цтг и ехо кај него , ме задржа зошто веќе бев 5 см отворена и ми кажа ќе те породам додека сум на смена. Со мене немал арогантен пристап , на мобилен во секое време можев да го добијам. Знам дека доколку си за природен пораѓај не доаѓа ако не е на смена За царски рез, да доаѓа на договорен царски
Супер тоа ми е најбитно. Јас еднаш сум била до сега ми рече недела пак да одам па ќе видам што ќе ми каже. А број он ти даде да го бараш ако треба нешто?
Скепаровска е злато. Потолерантен доктор нема да најдете. Душа од човек. Ги чува родилките како свои ќерки
Zdravo, dali ima nekoj iskustvo so dr. Emil Bajalski vo Cair? I moze li iskustvo na zena sto vo koronava se porodila vo taa bolnica ?
Јас се породив вчера во Чаир, поминав супер, маски задолжително се носат, ковид тест не е потребен. Сите доктори се макс посветени, тоа е моето искуство.
Ако мислиш на посети од блиски, не е дозволено, никогаш не ни било, освен ско си во апартман, ама сега со ковидов мислам дека не е дозволено. Бебето го зимаат, конкретно јас се породив во 18ч а ми го донесоа утредента во 6 сабајле, да се одморам. После го оставаат со тебе, па го земаат по потреба и тоа. Даваат адаптирано, секако прашуваат дали цица и дали сакаш да му дадат. Ако ти текне уште нешто, прашај
Jas se porodiv pred dva meseci vo cair, pominav mnogu loso, 3 dena me drzea so puknat vodenjak mi stavia nekolku provokacii za na kraj da me porodat carski posle celi 3 dena... bebeto mi bese vo inkubator dva dena. Imase dve zeni vo istata soba sto dojdoa po mene so puknat vodenjak i posle nekolku saati gi nosea na carski posto ne se otvarale ama bidejki si imale vrski, zatoa ako nemate vrski ic ne ni idete
И јас кога се пораѓав пред 3 ипол години го забележав тоа. Колку само беше очигледно кој е со врски, а кој не. Жално, ама за жал така ни функционира се во државичкава.
Јас се породив со врски како што милувате да речете, исто во Чаир. Ме чекаа 3 дена со провокации со пукнат водењак. Се зависи колку е истечена плодовата вода а не колку имаш врски. Баш полесно на секому му е да те исече плус финансиски поисплатливо. Доста ги плашите жените кои допрва треба да родат. ❣
Се сложувам. Природен пораѓај се прави хорор овде. И јас на гак се породив со врскички мали, не доволно за да добијам епидурал хаха, ама сакав природно. И ме чекаа 2 дена да се отворам со провокации. Не отидов со желби за исполнување, докторите повеќе знаат. И вреди да се измачиш малку чекајќи за природен пораѓај, макар на крај завршиш царски. Сега се осеќам како воопшто да не сум родила, буквално никакви последици немам.