Кој гинеколог ве породуваше?

Дискусија во 'Бременост' започната од Viiiiip, 29 август 2010.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Беше сериозен кога ме прими ама јас го збрлавев со прашања, па почна човекот да збори. После ептен беше опуштено цела ноќ :D

Мене одбивноста кон Систина уште не ми поминува, ваљда се уште не ме изнервирале до толку од Ремедика :D

Инаку Ели и јас имав два пати крварење со првото и ништо не добив од терапија како што препишуваат утрогестан и слично, си помина така. Мислам, не знам каква била твојата ситуација ама сакам да кажам и јас поминав така. Само ц витамин од 2гр.

На Meckicja, Coco31, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    274
    И моето искуство со Јане беше такво Баш како што опиша- ко да бев на преглед а не на породување, а буквално прв пат го видов човекот пред породување и прилично сериозно делуваше на почеток, ама после беше опуштено :)
    Исто, не ме ни сецнаа, па не сум ни шиена и еве недела после породување како да не сум ни родила :)

Во секој случај јас сум највоодушевена од сестрите кои се грижат постпородилно :)
    Толку беа фини сите, ангажирани околу доењето и се што треба, се осетив како цел живот да ги знам :)

На rarepearl, Coco31, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Блазе си ви на сите што сте успеале природно, се кладам дека одма после пораѓајот ти било полесно. Цимерката после 4 саати си седеше на столче и си грицкаше, јас третиот ден се мачев да се свртам од грб на страна :|

На Eli23 и Калатеа им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.909
    На прв поглед е таков мртов сериозен, ама после како одев кај него така му го сфаќав карактерот. После и се шалеше, смееше. Кога се пожалив на подуеност на стомакот и дека немам гасови сеуште, не си отиде човекот додека не прднав (буквално) :rofl: Сестрите се шалеа, а вика на Јане да не му се пожалиш, таков е нема да биде мирен додека не речеш дека си топ :D Плус единствен доктор од кој не осеќав болка при преглед со рака и дури го прашав зошто така :rofl: Рече дека до техниките на секој доктор си е тоа. Мене дека кога ми пукна скроз водењакот со мекониум цела вода црна, он не беше тука и сестрите ја фрлија подлогата во канта кај што ми истече водата и кога дојде им бараше да му покажат во кантата да види :D Дека веќе се ми истече, а он сакаше природно да си тераме... ама кога виде што излегло од мене, одма во сала ме однесоа. Рече да си сега отворена одиме природно, ама 3 прста, водата црна, бебе веќе се мачеше...

3а Систина до пред некоја година имав некоја одбивност за било што. Но неколку пати итно бевме и вредело секој денар за услугата. Блиску Ремедика живеам и малата ја дупна главата, лееше крв и маж ми во раце и итно прво таму отидовме. Таа на шалтер не гледа со дете крваво од глава со пети, маж кровови по него и ни вика немаме доктор за да ја види, одете на друго место (facepalm) Отидовме во Систина, одма не примија, ја снимаа главата, ја шиеја. Скоро и за маж ми повреда, без мислење право во Систина отидовме. Неколку контроли и преврски не му ги ни наплаќаа. Па некако почна да ми остава позитивен впечаток... Плус цените тука некаде, а Систина и каде каде подобро средена, јас незнам сега како е во Ремедика ама и требаше тогаш доста реновирање.

Последна измена: 2 јули 2022
    На Coco31, purple..m и Jana06 им се допаѓа ова.
  5. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    274
    Навистина е одма полесно по породувањето.
    Од срце ти посакувам со следното да си се породиш природно ако имаш желба :)
    Има многу случаи што биле со царски па после природно родиле.

Факт е дека Систина имаат повеќе доктори и од аспект на покриеност се многу подобри, особено со ургентниот центар на педијатрија. Јас со поголемото дете кога и да требало без двоумење директно таму одам и секогаш сум била задоволна, верувам дека и за породување се прва лига.

Во секој случај во однос на породување немам лош збор за Ремедика и исто мислам дека вредеше секој денар, особено што имаат многу помалку пациентки, па и тоа си има своја предност :)
    На пример јас платив за обична соба (двокреветна), а со оглед на тоа дека немаше гужва бев сама 2 дена од 3 дена престој, исто како да сум во апартман. Сестрите буквално висеа за што и да треба, особено за доењето ми помогнаа неописливо многу, и со масажа на гради и со сѐ, а и ми се допадна што на мое барање го оставаа бебето со мене колку сакам (што беше цело време освен за прегледи кога го зимаа) и не инсистираа на дохрана во ниту еден момент.
    За Марина па немам доволно пофални зборови. Првиот преглед за бебето ни беше 3 дена по испис и толку беше детален и со псоветеност…

Сѐ на сѐ мило ми е што Скопјенцево какво такво нуди избор и мислам дека кој и да се двоуми меѓу двете болници за која и да се одлучи нема да згреши и ќе добие соодветна услуга за цената :)

На Lovebug01, Coco31, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    4.647
    Предлог за гиниколог за водење на бременоста без разлика државно, приватно...

На Dance27 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Др Маџунков ✅ незаменлив.

На Meckicja и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Др. Ели Николовска со првото,
    Др. Влатко Гиревски со второто.

9. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    6.650
    Др.Иво Ќаев и одлично поминав, само што за природен пораѓај повеќе бабицата е главна :)

На eli25 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  10. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.869
    D-r Goran Kochoski super struchen d-r

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Др. Младен Ристевски

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Јас за скрининзите ти ја препорачувам Елена Петрова во Ремедика, инаку контролни прегледи било каде.

На eli25, Снегулк@23 и sun995 им се допаѓа ова.
  13. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    2.928
    Затворено ти е за пораки. Те молам пиши ми, сакам да те прашам нешто.

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Didi***

Didi*** Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    2.000
    Doktor Simonida Kotlarova - Remedika

15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Др Пуздерлиски ептен супер доктор.

16. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    195
    Се договори со Ќаев да биде на пораѓај јас кај него одам на преглед после ЦТГ вака ми е ок мн за пораѓај не сум го прашала уште незнам дали доаѓа дека знам државна само акушерки се

17. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    6.650
    Да јас одев кај него предходно на контроли дека ми ставаше церклаж. Има и доктори на пораѓај, имаше и доста млади. Доаѓа и он на пораѓај, надгледуваше и даваше инструкции повеќе, а бабиците главната работа ја завршија. Докторот за природен пораѓај ти е најважен за прием, да не те маткаат многу.

18. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    195
    Јас кај него почнав да одам ама за пораѓај уште не сме се договориле вака ми се виде мн ок а кажи ми може сеа глупи прашање ти поставувам бараше нешто за да те води и да дојде на пораѓај

19. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    6.650
    Јас го познавам преку куќни пријатели, не ми бараше ништо но јас го почастив одпосле зошто доста се ангажираше и после церклажот, три месеци на секои 2 недели ме прегледуваше, повеќе од матичниот, исто и за пораѓај ме прими без да ме маткаат и слично. Сега ако не ти е познат искрено не знам како иде.

На Fudbalgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    4.647
    Искуства со Панчевски и Палчевски за водење бременост?