Одлично искуство. Лесно и брзо заврши пораѓајот со оглед дека се две (една минута разлика ) Доаѓаше секој ден да ми ја види раната и да праша како сум (некогаш и двапати во денот), задоволна сум ептен. Речиси седум месеци сум породена резот минимално ми се познава. Топла препорака од мене, и со лесно кој и да те пораѓа
Иста е цената за пораѓај кај сите, (јас во мај за царски со ковид тест и анализи пред пораѓај за мене платив 129 000, сега е поскапено).
Пари спреми си и оди кај него. Препотентен, не збори на преглед, и тоа што ќе го каже под мустаќ за само он да си слушне, мене 3 прсти отворена, со омекнато грло и намалена плодова вода ме врати дома (иако знаеше дека не сум од Ск), јас се породив истиот ден, после неколку часа. Да сме тргнеле назад, по пат ќе сум се породела. Со 'врски' бев иначе, не планиравме да му останеме 'должни' , ама не бевме информирани дека требало предвреме глобата да се даде. Евентуално, ако не сакал да ме породи БЕЗ ПАРИ, никој не ќе го врзеше на сила, ама дека требало да ме прими, тоа секако, не е од татко му Чаир.
а како знаете кој др/ка ве породил/а? јас кога бев чаир мислев таа е бабица што пораѓа. имаше околу нејзе и други доктори докторки. јас незнам кој ме породил во таа збунка шо ми се случува и мислење само како ќе поминам и бебето да се роди живо и здраво заборавив да прашам кој ме породил
Кај мене не го пишува тој што ме породи (од старт што беше со мене од 18ч до 6 сабајле кога родив, па имаше промена на смена си отиде). Дежурен беше тој, а други ми пишува на отпусно писмо...
Ти благодарам, не прашувам за мене, за позната особа која и го препорачале како добар доктор.Ќе пренесам па нека си одлучи.
Cair dr Kirovski se dogovorivme za cena I carski da me porodi bev eden den prethodno na pregled I mi vika imas prezreana postelka 40 nedela bev I go prasuvam ok vikam doktore togas koga ke me porodite hmm pa moze utre da dojdes zadutre da te porodam a ne daj boze mu vikam da me fatat bolki vecer ili da mi pukne vodejnak pa valda ne si mi vika tolkav baksuz zadutre ke te porodam!!! kolku nekorekten odnos so pacient jas samo cekav da se porodam zavrsi so poroduvajneto I ne dobi ni skrsena para od mene samo radi toj odnos zalno e sto se odnesuvaat vaka so pacientite od sestri doktori pa I do higienicarki so isklucok ima I dobri bez da te poznavaat bez da ti zemat pari te tretiraat kako sto treba
Mito ili po novo blagodarnost Inaku ne ne se naplaka ako si odis regularno kaj doktor sto ke ti se pogodi na smena i koj ke te pirodi spored indikacija a ne spored zelba(prorodno/carski) .
Mila jas posle 12 godini ostanav bremena so visokorizicna bremenost bev I si barav lekar da bidam vo sigurni race I jas I moeto bebe a I baska drzavniot sistem poveke sega vaka funkcionira imam dosta pati lezeno vo bolnici I vo gak I vo cair so zeni vo bolnica I retko naogav sto ne plakale lekar
Има една маана во нашето здравство што докторите се иживуваат со жените. Прво тие што едвај останале бремени, па и во текот на бременоста проблеми доста доктори ги занемаруваат и гледаат кога ќе дојде јајцето на гзот да трчаат за царски. Еве нека каже некоја од тука членка дали тие со мутации ги чекале до крај или им кажале во 38ма веќе мора даги пораѓаат? Јас се породив во приватна иако пред пораѓај немаше никакви индикации за царски она ми рече ради мутации не смеам да те чекам до крај до термин зошто ризично е јас реков океј. Тргнавме природно ама паднаа тонови и на бебе она ми рече сакаш да одмориш малце или да одиме со царски твој избор. Среќа што одбрав царски средија уште некои работи внатре од предходна операција на друг орган и плус папочна 2 пати околу врат и другото околу него, да бев на државно ако немав врски ќе ме измачеа можеби 2 дена природно аи фатално да заврши. Да не се волку мизерни сигурно никој нема да оди приватно и дадава пати на доктори.