Кој гинеколог ве породуваше?

Discussion in 'Бременост' started by Viiiiip, Aug 29, 2010.

1. lia22

lia22 Популарен член

Jas sum so mutacii i 300 drugi komplikacii imav ne me chekaa do kraj mi zakazaa carski vo 38+1g.n.Se porodiv na Gak.

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ама ти, а другите? Ти си само една уште колку жени поминале голгота прочитај на породилни приказни.

H.VAGA, Anomis11 and A❤G like this.
  3. A❤G

A❤G Активен член

4. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Imase vrski ili onaka regularno ti zakazaa da ne te macat bez veza ?

5. lia22

lia22 Популарен член

Prvo neznam zoshto odma osuda AMA TI?Verojatno neznaesh niz shto se pominav JAS (nemash nitu eden moj komentar do sega prochitano,pa se fati za ovoj) ama ok e neli sekogas samo lichno za sebe si ve boli za drug ne bash...samo lice ili demek sozaluvanje ili ako ste imale losho iskustvo pa aj da si polachete i cuci,maci lelee aj da si poplachete.

Last edited: Jan 20, 2023
    Starchild likes this.
  6. lia22

lia22 Популарен член

Nemav vrski no sum so eden ton dijagnozi i losha istorija (2histeroskopii,vonmaterichna bremenost koja zavrshi so laparoskopija i odstranet eden kanal,serklaz koj ne uspea i imav spontan vo 17 nedela,povtorno serklaz,2ivf,mutacii a i bebeto mi beshe cela bremenost karlichno postaveno).

Anomis11 and Starchild like this.
  7. lia22

lia22 Популарен член

Golgota pominav i jas chisto onaka ako e za nekomu uteha prvo za da go dobijam toa dete,a i po carskiot od sestrite na oddelenie koi bea se osven humani lugje.

Starchild likes this.
  8. A❤G

A❤G Активен член

Jas mislam deka nema potreba od takvi zborovi zekoja zena si znae sto I kako pomina dodeka donese na svet bebe eve jas sum eden primer sto duri I samite lekari mi velea bravo ne se otkazuvas I nikogas ne se otkazav se nadevam ke bidam poddrska na nekogo 12 godini borba za vtoro dete 8 spontani abortusi edno mrtvorodeno bebe vo 6 mesec od bremenosta laparo I histero otstranet septum 9 meseci nepodvizna do toalet I nazad vo krevet milioni pregledi I na kraj posle tolku godini da drzam povtorno vo race bebe mili moi sekoja zena si znae sto I kako bitno e da se podrzime edna so druga I ako znaeme nesto sto licno doziveavme a ne nesto izguglano da pomogneme kolku mozeme daj boze na sekoja zena gospod da I podari deca❤

9. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Epa vo toj slucaj so ogled na toa sto nikomu ne si mu dala mito milo mi e sto barem za poragjajot ne te izmaltertirale sto bile sovesni barem vo toj del .
    A za sestrite veruvam , kaj nas vo javnoto zdravstvo e obicno plati pa klati .. dobro e sto veke si bila porodena a nim i na nim slicnite neka im sluzi na cest (sestrite) .

ohlala, lia22, Brpbrp and 1 other person like this.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Пари давање е мито.
    Нелегално и неморално.
    Јасно ми е ко ден низ што се се поминува на одделенијата и дека жените од страв да не ги третираат лошо, даваат пари.
    Секој сака да има достоен и безбеден пораѓај.
    Но, еден муабет што некои го правите постојано, стварно не ви е на место.
    Јас се измачив, толку време чекав бебе, па платив за бебето да ми е сигурно.
    А што е битно колку си се измачила?
    Трудниците со бременост од прв обид нејќат здраво бебе?
    Одкако ќе останеш трудна, имаш исто право на безбеден пораѓај исто колку и оние што од прва забременале.
    Мене јасно ми е дека не е со лоша намера кажано, ама муабетот звучи - јас тешко стигнав до бременост, па платив за безбедност, тие што немаат мака со забременување, ај па ново ќе си направат ако му се случи нешто на бебето.
    Факт е дека персоналот се понаша грдо од што сме ги научиле така.
    Дај им пари, супер се.
    Тој што нема да плати, понашање од персонал како ќе му се падне, лотарија.
    Подмитувачите се дел од проблемот.
    Да не се фаќаа врски, ќе си бараа лекарите пари од државата ако им се малку, ќе се протестираше, ќе се правеа притисоци, има комора на лекари, има институции.
    А вака што да се замараат, мито во џеб ни данок ни ништо.
    Пак ќе речам, ги разбирам сите што плаќаат, пораќајот ако е трауматичен може да не ти текне на второ дете, ама да бидеме реални и да го нарекуваме тоа што е, а тоа е мито.

11. A❤G

A❤G Активен член

Posle toa sto go napisav jas I toa sto go pisuvas ti nema potreba da komentiram so vakov tip na luge da cekav jas instituciite da si ja vrsat rabotata ke izgubev uste edno dete dali e mito ili znak.na blagodarnost ili e sigurnost toa e moe pravo I ako tebe ne ti e bitno sto sum se izmacila I ne treba da ti e bitno ne komentiraj od vakov tip na luge ne mi trebaat komentari tuka sme da si pomogneme edna na druga koj kolku moze jas citajki ve vas sobrav hrabrost za ponataka ako ne ti e jasno nesto slobodno procitaj ja uste ednas mojata prikazna I sedni razmisli sto napisav ako mozes da razberes ne navrediv nitu edna majka skraja da e!!

Proletno likes this.
  12. Mantub

Mantub Форумски идол

Твое право не е да даваш мито, против законски е и затоа тие институции што ги критикуваш се такви ко што се.
    Приказни немам зошто да читам, пак ќе кажам, не ти следува тебе подобар третман од тие што од прв обид забременале, сите имаат право на безбеден и достоинствен пораѓај.

13. A❤G

A❤G Активен член

Tie institucii da bea kako sto treba nemase da postoi mito so takvite institucii dojdovme do ova I sekako deka sekoja zena zasluzuva bezbeden I dostoinstven poragaj I veruvam deka na nikogo ne mu se davaat pari ama za zal sistemot vaka ni funkcionira I citiram ako ednas pominav niz toa sto jas si znam sekako nema da dozvolam.pak.ama ne sekoja zena razbira zena❤

14. Proletno

Proletno Истакнат член

Јас мислам дека овде никој не ги подели на жени кои се измачиле да дојдат до бебе и на оние кај кои тоа лесно се случило.Ниту една трудница не се подценува..НО.. Секој кој водел долга борба за бебе нема да го разберете..Затоа и не коментирајте..Тие исти жени ( во кои и јас припаѓам) дале еден куп пари, години по болници, агонии и ред други работи..Затоа на се се спремни само да се заврши како треба..

15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Јас не можам да кажам дека сум се измачила ама имам блиска пријателка што светот го преврти за да дојде до бебе и од неа знам колку тие жени се ранливи... и ќе бидат, за цел живот.

Proletno likes this.
  16. A❤G

A❤G Активен член

Bravo mila sekoj zbor na mesto
    Bravo sekoj zbor na mesto ama.kazav I.pak.ke kazam.koj kako razbira I cuvstvuva jas licno sekoja bremena zena sto
    Ja gledam na ulica se molam na gospod da pomine se najdobro bez razlika dali ja znam ilI ne moeto iskustvo me dovede do toa da se molam I za drugi zeni

17. A❤G

A❤G Активен член

Iris-1234 likes this.
  18. Proletno

Proletno Истакнат член

Вистина, секој заслужува нормални услови...ама толку многу пари се дале во борба со стерилитетот, ова на крај е гола вода. Цел работен стаж преплатена е државата со придонеси, а дневна терапија достигнувала и до 10.000,00 денари која сами сме ја плаќале...

A❤G and Iris-1234 like this.
  19. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Морам да кажам од збор до збор точно , се што мислам ти си напишала. Да не е тоа мито по јавните установи и јас радо би одела таму ама ако безбедноста на мене и на моето чедо треба да кошта нелегални 300-400-500 евра под рака дадени не можам ни да замислам .
    Ние сме почетокот а може и крајот на проблемот со “благодарноста “ по ново кажано ама за жал крајот не се гледа баш поради тоа што многу пациенти решаваат да бидат благодарни па останатите што немаат избор за друга алтернатива а не сакаат или не можат да бидат благодарни се оставени баш на лотарија во јавното здравство .Жално ..

VDT2906 and Mantub like this.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Кај виде осуда? Ти кажав дека си ненормана? Дека со врски си влегла, пари си давала, не разбирам просветли ме?

Си имала еден Тон дијагнози и затоа те примиле за царски! Не е битно како си породена меѓутоа има 1000 и кусур жени каде што можеби имала 1 спонтан со неколку мутации се не им ни препишуваат клексани јер нема ПОТРЕБА според гинеколозите. И ги чекаат до крај додека не се искомплицира се. Кај тебе не сакале да чекаат зошто си комплициран случај. Дане си ги правела хистероскопии и 300 чуда верувај дека ќе те чекаа до термин. И да се деси не дај боже најлошото нема да одговара никој иако би било чекарска грешка, а не природна селекција.

H.VAGA, Anomis11 and Thinkerbell. like this.