Кој гинеколог ве породуваше?

Дискусија во 'Бременост' започната од Viiiiip, 29 август 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Пред 2 месеца ја породи сестра ми царски. Прекрасен човек..
    Нема да згрешиш. :*

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Mene me porodi sestra Dance vo GAK.:)ni doktor vidov ni nikoj i uste poarno.gospod zdravje da i dade.doktorine i onaka ti visat samo nad glava i ti vikaat disi, disi..babicite se zavrsuvaat rabota

На irenna и Mama25 им се допаѓа ова.
  3. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Сестра Данче беше главна сестра кога се пораѓав со малата пред 5,5 години прекрасна жена. Секогаш љубезна и спремна да помогне. Скоро слушнав дека ја смениле.
    Два пати по ред ме породи Маријан Стојовски и трет пат би одела кај него. Професионалец е и си ја знае ептен работата проблемот е само што очињата му се не наситни за кешче :lol:

На Mila88Mila, Meckicja и mami blue им се допаѓа ова.
  4. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    2.718
    Profesionalec so nenasiten za kes, ne ide zaedno!!

На Anod10, Meckicja, Irrepleceable и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    ^
    Зошто @slobodka не иде заедно?!

Го познаваш докторов?

6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    2.718
    Zosto profesionalec ja raboti profesijata bez optovaruvanje za toa kako da kjari paricki. Vo toa e profesionalnosta. Drugo e strucnost neciva. Profesionalec ne e optovaren so dopolnitelrn priliv na pari, na toa mislev. Inaku, ne, ne go poznavam doktorot, ne navkeguvam vo negovata strucnost.

На Irrepleceable, karak, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Мене ме породи Д-р Искра Крстевска на ГАК.

8. cruella de Vil

cruella de Vil Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    23
    и што мислиш за искра? Знам дека е млада, ти какво искуство имаш? Фала на одговор :*

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Пораѓа. Снаа ми ја пораѓаше она. Супер е.

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Doktorkata e mnogu dobra i stucna. Samo pofalbi.

На cruella de Vil му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @slobodka донекаде си во право но не се сложувам во целост со тебе. Незнам зошто ги помеша брзините,но сепак тоа е твое мислење и ок е тоа. Мене пари не ми побарал знам дека луѓе се жалеа и зато бил еднаш или двапати во затвор. На Гак се чекаше ред за кај него пред 6 години,јас со врски ургирав да бидам кај него баш и поради професиналноста негова па макар и да побараше да му се капне во џебот ама ете нас не ни побабара,штознам можеби маж ми имал друг пристап кога бил да ургира.
    Сите поспецифични случаи тогаш ги водеше тој,само беше саботиран неколку пати од страна на тогашното Вмровско директорче па мораше да прима пациенти по препорака со личен потпис од директорот.

Ако ти професиналноста ја ставаш на иста вага со парите јас не ;)
    Карактерот на докторот е едно и тоа си е негово лично право дали тој ќе бара да ќари на страна!

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    2.718
    Како прво, јас ниту го знам докторот ниту сум чула до сега за такво име и презиме. Значи интенција не ми е да го напаѓам ниту да го дискредитирам. Искрено гајле ми е !!!
    Ти си таа што меша поими!!! Поимот професионалност очигледно ја мешаш со поим стручност. Стручност подразбира образовна квалификација на ниво и знаење, додека професионалност е сосема нешто друго. Професионалец пак ќе кажам, неможе да е оптоварен со споредни работи како што се екстра пари. Ти го опиша како доктор на кој парите му се некој приоритет, односно рече дека очињата му се ококорени за пари. Само ти реплицирав тебе, не ми е тема мене доткорот.
    И уште една небулоза во твојот пост.... за какво право збориш ти да си барал пари од пациенти??? Тоа не е право, тоа е криминал и е казниво дело, свесна си? Или сосема нормална работа ти е тебе некој да те уценува за твое право на здраствена заштита кое ти го овозможува државата?? се лежи во затвор за такво дело.

На Meckicja, Kaetana, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @slobodka дај олабави се малку што се нервираш па ова е форум бе женче секој што сака ќе си напише. Темата е кој гинеколог ве породуваше а не што и како да исправаме ние криви дрини.
    И ако си спремна да ме цитираш тогаш не рипај одма на секоја моја контра реплика :P

Зарем ти знаеш секогаш кога одиш кај некој лекар дали тој е митаџија или не?
    Тоа што барал пари од пациенти јас не го оправдувам само нагласив дека тоа си е негова лична работа и те замолувам да читаш како треба а не да ми ги извртуваш зборовите како тебе ти одговара.
    Тој си лежеше колку си требаше, си го доби тоа што си го бараше;)

14. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    2.718
    Воопшто не се нервирам, немам причина за тоа. Тоа со барање пари... не е сепак негова лична работа, тоа веќе станува работа и на органите на прогон, зошто е казниво дело. Ете сама велиш дека си одлежал за дело, чим докажале.

На Meckicja и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    @Mama25 како што можев да забележам сама си ги изврте зборовите. Прво викаш дека земање мито е лично право, а после лична работа. Има разлика. Секој има право на лични работи ама никој нема право на криминал.
    Еве и јас исто те сфатив како @slobodka. И потполно се согласувам со неа и за стручноста и професионалноста. И точно, ова е форум, како за тебе и твоето мислење, така и за другите. Изборот на вистински зборови ќе помогне да не бидеме сфатени погрешно.

На Meckicja, Kaetana, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Др. Кристинка Пајаковска и др.Владимир Поповски. Презадоволна сум, посебно од др. Кристинка.

17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Исто и мене Др. Кристинка Пајаковска заедно со Др. Кристијан Трпчевски (прееезадоволна ;) )

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.669
    Допаѓања:
    76.944
    Poradi komplikacii cuda, golemo bebe, vrvka okolu vrat, prenoseno, postelka izderformirana mislam na poragjaj mi bese cel personal od Cair :D samo znam doktorov sto me primi Dr. Mujovic bese od 18:00, do 6:00 so mene :D Samo sto se porodiv i smenata mu zavrsi vo lice mu se gledase deka e pretepan od rabota, malku mi e krivo go barav da mu se izvinam posle, mu vikav dodeka me siese na zivo (sto da praam boli povekje od poragjaj) :(

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Дали Гордана Петровска од Систина пораѓа?

20. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    За 1 царски-Арта Бина-ГАК
    За 2 царски-Елена Џикова-ГАК