Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој гинеколог ве породуваше?

Дискусија во 'Бременост' започната од Viiiiip, 29 август 2010.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Едно не ми е јасно како за царски имаат анестезиолог, а за природно нема анестезиолог што би ставил епидурална.. Највеќе и тоа е проблемот зошто не ставаат епидурална во државниве. А и како што тргнало како што се без кадар и сами ќе се пораѓаме

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Врска, но и да има анестезиолог во моментот. Ако нема слободен анестезиолог, џабе врската.

На Снегулк@23 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.237
    Допаѓања:
    3.124
    Не само да аплицира епидурал, туку мора да има анестезиолог присутен, значи се може да се случи во секој момент иако е природен пораѓај. Ама тргнувајќи оф искуства од блиски што сум ги слушала како и без доктор се пораѓаст, анестезиолог е измислена именка. Банана држава сме дефинитивно

На Снегулк@23, Japonka9, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.367
    Во која развиена земја породува доктор? Имам блиски во Англија, Германија, Швајцарија, САД сите се породоја природно само со бабица. Доктор доаѓа само во итна ситуација.

На Aleks@and&ra$, Panovic, Japonka9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    540
    Mladen cair - KATASTROFA

6. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Lele procitav i vo drugata tema ;( .. Mnogu mi e zal za tvojata zaguba :u: . Sega Mladen raboti vo Sistina a imam slushano za zal i za drugi nemili nastani poradi istiov doktor i bas se cudev zosto pokraj taa losha reputacija go prevzela Sistina .. I druga clenka ima loso iskustvo so zaguba na bebe kako sto tvrdese poradi doktorov , ne bi da stavam sol na rani i nejze ama se setiv vednas na slucajot ;( . Ako mozes da spidodelis sto se sluci .. Se razbira dokolku sakas . Uste ednas - premnogu mi e zal :u:

На Nensi_k@#$ и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  7. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    540
    Mladen od cair me poroduvase so prvoto dete, se poragjav dva ipol dena. Na boks bev so saati nikoj ne me pogledna, gi molev da me vidat da dojde nekoj. Kiga pocnav da gubam tonovi so deteto zaedno dojde doktorot. Tek togas, koga se vkluci alarmot od masinata. Plus imav okolu 20 konci od shto me isekoa, a i treba da pravam korektivna hirurgija bidejki mestoto e kako sarma, site doktori potoa istoto mi go kazaa. Iiii ... na kraj na soprugot mu rece epa da si platevte na vreme nemase vaka da ja maltretiraat. Po poragjajot krvarev 76 dena. Ova e se od mladen.
    Za vtoroto dete podolg post treba da napisam, ke pisam i iminja i se samo mi treba malku vreme. Moze i da najdes nesto po temite drugi trudnicki. Se slucuvase se na 06 avgust 2022 so vtoroto dete, togas se porodiv a na 09ti umre. Sigurno ke najdes i po postovite no ke pisam so ladna glava

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Сега те прочитав дека си била кај коруновски. Јас избегав од таму поточно од кај Снежана после 2 мисед абортуси и игнорирање на терапија дадена од трансфузиолог. Иако моево со твоево не се споредува ни најмалку али моментот ми е дека додека многу мал број на асални доктори се. Матичните можат да водат нормални бремености што немаат буквално никаков ризик.

На Fenix05, Yeeah, Anomis11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.237
    Допаѓања:
    3.124
    Mnogu mi e zal za tvojata zaguba.
    Jas kako bledo da se sekjavam na tvoite postovi od avgust..mislam devojce noseshe?, se nadevavme site na cudo :( mnogu mi e zal

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    540
    Da, da taka bese , jas sum. da ne ima ushte deficit za utrogestan da ne imas nekoe info, znam mi ostanaa doma nekoi kutii

11. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.237
    Допаѓања:
    3.124
    Nemam info navistina, be pobaral nikoj do sega

12. Nensi_k@#$

Nensi_k@#$ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    39
    Iskustvo od dr.Jordanco Ivanovski vo sistina?

13. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    392
    Mene mi deluvase nekako nezainteresiran, gledase sto pobrzo da me isprati neznam. Ne bi otisla pak kaj nego...

14. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.802
    Допаѓања:
    3.846
    Немам искуство кај него, кога лежев таму беше еден ден дежурен дојде од врата само добра си и толку, тотално незаинтересиран, не бев негов пациент ама нема врска сите други што доаѓаа, влегуваа ја гледаа раната. Моја препорака Палчевски

На Carpe Diem New му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    498
    Skroz isto iskustvo so doktorot

16. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Preporacajte doktor za carski vo Cair iskustva pozz

17. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    395
    и јас сакам кај него,ама незнам како да се договорам....дали ако почнам со ЦТГ кај него,можам да се договорам и за пораѓај?

На Sinooka-1989 и Julija1985 им се допаѓа ова.
  18. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    392
    Ke me napadnat ama za da se "dogovoris" ke treba paricka da im piknes. Jas taka odev dve nedeli nad termin aj kaj ovoj doktor da se dogovoram aj kaj onoj i samo me vrakaa nikoj ne se nafakase. Kaj koj i da otidev se pravdaa a site cekaa mito. Koga veke bese noz pod grlo moraa da me primat na patoloska i nikoj ne me poglednuvase sekoj doktor kako ke vlezese vo sobata si odese kaj svojata pacientka, kasno svativ da znaev ke si odev vo sistina bar ke platam bez mito. Vo cair i gak odis na poragjaj kaj koj ke ti se padne na smena na denot koga ke te fatat bolki.

19. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    Јас сакав да одам кај него, и најдов врски, отидов на преглед дека малата ми беше поназад, ме виде и ми кажа за 10 дена на контрола и кога го прашав кога е он на смена добив само одговор мора ли кај мене да биде, си собрав документите и си отидов, следно бев кај Шпишиќ докторката сама ми го запиша бројот и ми кажа за што и да е да ја барам, ама следно одење беше зафатена, а после тоа се породив некако набрзина, кај еден млад доктор, супер беше докторот, мене бабица ме породи он ме шиеше,ама муабет ми правеше онака ептен беше смирен

20. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.204
    А женет ли е,девојка има ли? Нема на фб такво инфо (facepalm):hai::inlove::inlove::rofl::rofl: