Не е за Ивановски темата и не се секирам, имам достапна докторка која секако ќе ме пораѓа. Муабетот е дека кога плаќаш 145.000 мкд, не ни треба да мислиш дека ќе те породи дежурен лекар, колку и да е добар. И не треба тоа да го земаме како нормална работа, зошто не е.
Па ти самата кажа дека не сакаш да те породат :Бојаџиев, Ана Кацарска и Митко. Те прашуваат членките зошто не. И сега велиш не е тамата за Ивановски. Ако не си ја водела бременоста кај него, тогаш да си знаеш ќе те породи тој што е дежурен.
Извини, но гинекологот што те води од икс причини може да не дојде. Ќе те породи дежурниот, ништо страшно, таму се сите доктори ок.
Дали после некој месец во бременоста треба да го смениш докторот за тој што сакаш да те пораѓа или не е битно тоа ?
Иии , зошто? Мене ми е омилен , ај што е срцка туку и ептен профи. Мене ме породи иако бременоста ја видев во ремедика . Се породи ли ти?
Тофоски нема да се нафати да те пораѓа освен ако не сте ептен блиски пријатели. Инаку ако се нафати супер е. Најдобра другарка пораѓаше, одлично помина.
Мила за природно мислам дека тешко ќе бираш... Кој е на смена тој те пораѓа, наводно за никој не доаѓале од дома, освен ако не е на смена...
За природно кој ти се падне, тој. Нема да ти дојде специјално или да биде постојано со тебе, освен ако ти е близок.
Нема да дојде од дома ама ќе и каже дојди "тогаш и тогаш" дежурен сум па ќе те породам, така практикуваат ако си со врски
И како ќе те натера да се породиш природно?Природен пораѓај си има свој тек Друго е да почне пораѓајот па да дојде он од дома,а вака на смена да му отидеш е нелогично
Знам знам, блиска роднина ми се понуди за да помогне околу овие 3ца доктори па чисто сакав мислење бидејќи се осеќам ептен несигурна за на гак, цела бременост ја терав систина и сега склоп околности морам на гак. Секако и кажав дека не сакам да се брка пола болница за врски за пораѓање во сред ноќ ако не се на смена, муабетов е за во бел ден или евентуално ако излезе за царски кој од докториве е најок.... чисто како насока се осеќам посигурно, смирувам психа кога бар нешто ќе чујам за докторот. Фала ви женски
Па тоа го пишав де, прочитај убаво. Плус како ќе знаеш кога ќе се породиш? Природен пораѓај може да трае цел ден, па и 48 часа.